Evo konkretnog odgovora skinutog sa sajta MOS-a
http://www.mos.gov.rs/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=104Да ли држава финансира све савезе који су регистровани у Министарству омладине и спорта?
Не. Министарство омладине и спорта сваке четири године ради Категоризацију спортова, спортиста и спортских стручњака. Тако да су спортови разврстани у четири групе, и то тако што је препознат само по један Национални грански савез у једном спорту.
Све информације можете добити на телефон 011- 311–7741 (Зорица Арсенић, Булевар Михајла Пупина 2, Палата Србије - СИВ, приземље, источно крило, соба 5) или на
zorica.arsenic@mos.gov.rsSto se tice problema sa takmicarima sa Kosova dobio sam informaciju da je predsednik naseg saveza u dogovoru sa MOS-om preko Santohe sprecio njihovo ucesce
Zaista nemamo razloga da branimo takmicarima da nastupaju ili da krijemo informacije od njih, u interesu saveza je da sto vise takmicara nastupa ali nazalost MOS i SSS jednostavno u nasem sportu ne vrdnuju Kupove i samim tim nemozemo ostvariti niti ijedan benifit na osnovu rezultata postignutim na kupovima
Elem, ovde Vas gen.sekretar, kazem Vas zato sto je ova organizacija nastala vasim udruzivanjem i samim tim pripada Vama pa ocekujem da cete je uvek braniti i zaista sve ove kritike i primedbe shvatam dobronamerno zato mi i jeste namera da Vam pomognem upravo da ne bismo dolazili vise u ovakve situacije neobavestenosti i lose komunikacije, imate moj broj telefona i mail pa se slobodno javite po svim pitanjima