Paleo dijeta se ne mora uopste svatiti kao "DIJETA" nego vec nacin ishrane,zasniva se na nacinu ishrane nasih predaka (otud i naziv PALEO po paleolitu)
Taj strucnjak nema blage,mislim slanina?? Majonez jos da arzumem,mnogi ga koriste na keto dijeti jer je cista mas"
ali u razmunim kolicinama
Procitah davno knjigu The Paleo Diet i kao sto rekoh,vise se bazira na tome o zdravoj ishrani iliti o hrani za koju smo pravljeni da jedemo a ne soju,zito i slicno,tipa da su nasi preci dovoljno vitamina,minerala,dobrih masti sve uspevali da nadju iz ishrane jer su jeli raznovrsno(voce koje nije ujebano genetskim ludorijama,kada bi ulovili zivotinju,jeli bi je celu,sto znaci i recimo mozak pun dobrih omega 3 itd itd itd)
Sve u svemu,ova dijeta ili nacin prehrane najvise podseca na low carb ili ketogenu,jer nasi rani preci pre razvoja agrikulture nisu imali bogzna koliko skrobastih UH na raspolaganju te se energija najvise crpla iz masti(pomenuti mozgovi jel
). Moja preporuka,batali strucnjake,nastavi mrsavljenje po principu low carb ili ketogene dijete,a sve to imas na forumu.
p.s. na neki nacin ovo o mleku je i istina delimicno,jer na low carb,keto dijetama ne sme se koznumirati laktoza te je ejdini izbor nemasni sir bez laktoze ili eventualno mladi sir koji ima cini mi se 4gr na 100,ali mleko i jogurt nikako....a to da je puno hormona...eh sve sto jedemo je puno svacega,od mleka i mesa koje konzumiramo od krava napucanih steroidima do genetski modifikovanih zitarica.
opet jkedan p.p.s. zbog koga cete me mozda hejtovati
ali opet recimo na keto diejti ti je mnogo manja steta pojesti dve virsle ili malo slaninice nego recimo pojesti bananu,jer iako mnogo masno,bar ce doprineti unosu masti i malo ce ti podici moral a ostajes i dalje na 0UH....to da su ti proteini ili beskorisni ili u maloj kol stoji,ali opet kazem takav umeren cheating nece da ti ubije koncept dijete koji je uci u ketozu.