Peda napisao sam da je to moje licno misljenje,iz moga licnog iskustva. Nazalost ako 1978 dobije danas 20 udaraca u predjelu koljena cisto sumnjam da ce uspjeti da odradi tezak trening nogu dan poslije ili obrnuto.Mislio sam na jako teske treninge nogu gdje se daje max u s´vakoj vjezbi.Meni je nazalost smetalo pa sam smanjio broj vjezbi ali nisam smanjio tezine.Sada moram da mislim na citavu sedmicu a ne samo na taj dan kada treniram noge.
Opet kazem mozda je to tako samo meni.
opet se nismo razumeli
ja ne vidim potrebu (ali neznam,mozda ja gresim-mada ne verujem) da se POKUSAVA DOBITI SNAGA I EXPLOZIVNOST u jednom segmetnu radeci sa tezinskim opterecenjem a na drugoj strani primas udarce tj imas borbe ili slicno..ppo meni je to NE REZOESNKI jer postoji valjda period priprema za jedno i preriod za drugo
mislim-meni to zuvci kao ada neko kaze da radi na masi i defincji u isto vreme
moguce je ali pod i u odredjenim uslovima
ali dobro
nije moj fah pa mozda ja gresim,ali sam siguran u jedno a to su vezbe za explozivnost i jacinu udaraca treba raditi onako kako sam rekao..e sada..drugo..kazem...
ili prevedno
Cak mi se ponekad desavalo da maltene imam problema da dignem nogu a kamoli zadam jak udarac dan posle treninga nogu zbog cega sam jedno vreme bio i prekinuo sa dizanjem tegova. Doduse nedavno sam opet poceo ali sam drasticno smanjio broj serija i vezbi tako da sam za butine radio samo dve vezbe u 8 serija jer su mi bilderski treninzi poput ovog delovali suvise obimni za jednog borca.
UPRAVO ONO STA SAM JA REKAO
nemoguce je raditi smesne treninge za noge i ocekivati neznam sta od njij a sa druge strane ukoliko se odradi pravlian trening kakav ti bi trebalo da se odradi u cilji sticanja snage explozivnosti udarca onda je nemoguce raditi tehnicki deo i ici u borbe..
ponavljam
po meni je logicno da se rade pravlini treningniz u kojima ces da steknes ono sta treba da stknes kao preduslov za snazan i exlozvan udarac,kasnije to nadogradjujes sa tehnikom koja je mnogo bitnija a lagane treninge nogu ostavljas kao sistem odrzavanja postojceg stanja
tj kada ovo pisem i razmisjljam tacno vec u glavi zamilsjam plan i program za ovo i suguran sam da sam u pravu vise nego s100%
a 1978 OVAJ MOJ TRENING STO SI KVOTAO
pa to bi bila LUDOST u blagu ruku receno da TI ili bilo ko a da se bavi sa soprotom koji zahteva udrac nogom radi OVAKAV TRENING
ludos