Ako ti crkvu stavljas pod "moralnim nacelima", ateista/areligiozna osoba itekako ima zasto da se oseca prozvanom.
Po vama, treba da zanemarimo gluposti inkvizicije, zataskavanja pedofilije, pedofiliju u crkvi (i nasoj, ne budi naivan da mislis da smo Bozji narod, bla truc...), malverzacije na svim nivoima (od Borgija, pa i do naseg Amfilohija) pa kao "crkva je super", onda da zanemarimo i da je Sadam mucio i ubijao ljude, pa je onda on dobar covek
Dzaba to sto su ideje Abrahamskih religija pametne, kada se sprovode kao zakoni u Srbiji - po babi, stricevima i "kad mi treba vaze, kad ne treba, jbs raju", pa i u bukvalnom smislu
Sta vredi da ti stavljas crkvu i drzavu kao neka moralna nacela, kad covece vidi kakve se gluposti desavaju i u jednom i u drugom...
Nekad se islo u crkvu kad se verovalo, sada idu iz pomodarstva svi, pop kaze "koliko da se ostavi na ikonu" i slicne fore...
Sve u svemu, iako se ne slazem sa lobijem parade iz naslova, niti mislim da se radjaju ovakvi ili onakvi, vec da je to izbor (i kao takav, postujem da je to njihov izbor), da li ce neko tutnjati Beogradom ili ne, ili ce moci da se vencava sa kim hoce ili ne, ZABOLE ME, ima mnoooogo bitnijih stvari, ovu treba ignorisati, a ne biti dokon i praviti se "moralistom".