Velasquez demolirao Lesnara
Došao je kraj vladavine Brocka Lesnara.
Sad već bivši prvak je u samu borbu sa Cain Velasquezom ušao kao razjareni bik, agresivno napadajući od prve sekunde. To je samo trajalo koju minutu i onda je krenuo Velasquez. Prvo je uzdrmao Lesnara u stojci da bi ga zatim neprestano udarao na podu sve dok sudac nije prekinuo borbu pred kraj prve runde.
"Očekivali smo da će krenuti jako, tražiti rušenje. Bili smo spremni na to, trenirali smo za najgore moguće scenarije" rekao je novi prvak.
Lesnar je nakon borbe dao priznanje Velasquezu: "Nisam očekivao ništa manje. Znao sam da je veliki izazov ispred mene. On je odličan borac. Što da kažem? Bio je bolji od mene"
Bivši Strikeforce prvak Jake Shields je pobijedio u svom UFC debiju Martina Kampmanna i time vjerojatno zaradio mjesto prvog izazivača u velter kategoriji, ali ne bez puno problema. Kampmann je uspješno obranio dosta Shieldsovih pokušaja rušenja i kažnjavao ga u stojci, ali ne dovoljno s obzirom da je Shields ipak uspio iskoristiti svoje odlično hrvanje i parter da bi pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom (30-27, 29-28, 28-29).
Uz njih, najviše pažnje je privukao Tito Ortiz, u još jednom povratku nakon operacije. Borio se protiv Matta Hamilla, borca kojeg je i prije par godina trenirao. Nažalost za Ortiza, učenik je bio bolji od učitelja i pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28 i 30-27). Ovo je Ortizu četvrti poraz u posljednjih pet borbi te se bivši prvak stvarno mora zapitati može li se još boriti na vrhunskoj razini, uz sve ozljede koje ga prate.
Ostali rezultati:
Diego Sanchez - Paulo Thiago (3-0)
Brendan Schaub - Gabriel Gonzaga (3-0)
Court McGee - Ryan Jenson (gušenje, 3rd)
Tom Lawlor - Patrick Cote (3-0)
Daniel Roberts - Michael Guymon (gušenje, 1rd)
Sam Stout - Paul Taylor (2-1)
Chris Camozzi - Dongi Yang (2-1)
Jon Madsen - Gilbert Yvel (TKO, 1rd).
M.R.