Novembar 17, 2024, 01:35:29 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.361 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Republika Srpska pod vodom  (Pročitano 3667 puta)

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **
  • Mir sa savješću, mir sa celim svetom
Republika Srpska pod vodom
« poslato: Jun 23, 2010, 01:28:15 pre podne »

Zalost i jad, da covjek ne povjeruje

http://rtrs.tv/av/player.php?id=1190&x=0

Trudi se uvek da budeš pravedan i da govoriš istinu.I ne moj se bojati osude drugih. Jer osuda je samo za vreme.U ovom vremenu možda će te osuđivati, a u nekom drugom poštovati i citirati...

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **
Trudi se uvek da budeš pravedan i da govoriš istinu.I ne moj se bojati osude drugih. Jer osuda je samo za vreme.U ovom vremenu možda će te osuđivati, a u nekom drugom poštovati i citirati...

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **
Odg: Republika Srpska pod vodom
« Odgovor #3 poslato: Jun 23, 2010, 01:50:54 pre podne »
Širom Bosne i Hercegovine vodene bujice potopile stotine domova - aktivirana klizišta, desetine domaćinstava evakuisano
Oko 300 domaćinstava je pod vodom, dvadesetak kuća je evakuisano, u poslijepodnevnim satima stanovništvo je ostalo bez struje. Najteže je u selu Jošavka udaljenom 12 kilometara od grada. Vodena bujica prijeti potopom gradskom području, a presječene su i putne komunikacije prema Čelincu. (BHT1)

Bihać - Šezdeset litara vode po kvadratnom metru poplavilo je veći dio područja Unsko-sanskog kantona. Najugroženija su bihaćka prigradska naselja. Oštećeni su objekti komunalne infrastrukture, te poljoprivredna imanja. (BHT1)

Zenica - Teško stanje je i u drugim krajevima BiH. Situacija se usložnjava i u Zeničko-dobojskom, te Tuzlanskom kantonu. U opštinama Srebrenik, Gračanica, Modriča i Čelić proglašeno je stanje prirodne katastrofe. Kiša još pada, vodotoci rastu, a realna je i bojazan da će tokom noći dosegnuti kritičnu tačku. (BHT1)

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Jun 23, 2010, 01:55:06 pre podne »
Nove poplave u Bosni i Hercegovini, najteže stanje na području Tuzlanskog i Unsko-sanskog kantona     
Sarajevo, 22.06.2010 - FTV
Nakon trodnevnih obilnih padavina, kojih je na području Bihaća napadalo oko 60 litara po metru kvadratnom, nagle i jake poplave zadesile su prigradska naselja, a najkritičnije je u mjestu Golubić. Desetine kuća je pod vodom, obradiva zemljišta su potpuno poplavljena, a usjevi uništeni.

Obilne kiše i padavine prouzrokovale su velike poplave i na području Tuzlanskog kantona. Najteže stanje trenutno je u općinama Srebrenik i Čelić, gdje je jutros proglašeno stanje elementarne nepogode. Poplavljen je veliki broj stambenih i poslovnih objekata. Teško stanje je i na području prema Gračanici i Doboj- Istoku. Stanje prirodne nepogode proglašeno je i u općini Gradačac. Cestovni pravci prema Tuzli, Brčkom, Gračanici, Pelagićevu i Modriči zbog plavljenja pojedinih dionica su u prekidu i na njima je obustavljen promet. Najteža situacija je u naseljima Donje Srnice i Kerep, koja su odsječena od ostatka općine, te naselju Zelenkići, gdje je voda prodrla u nekoliko porodičnih kuća i privrednih objekata.

Zbog obilnih kiša i porasta vodostaja Bosne, Usore i Spreče, ali i više manjih pritoka, te oborinskih i podzemnih voda, više stotina stambenih i privrednih objekata u donjem toku Bosne je pod vodom. U prekidu su i važnije putne komunikacije u ovom području, kao i željeznička pruga u Kostajnici kod Doboja. Posebno je teško u Bijeloj Ploči kod Maglaja i Miljkovcu u dobojskoj općini, gdje je, zbog neodržavanja lokalnog kanala, pod vodom više stambenih objekata.

Kiša koja je cijelu noć padala stvorila je zagušenja usljed velike količine nanosa u kanalima i nabujalim rijekama, zbog čega situacija s poplavama na području Distrikta Brčko nije bila nikad gora. Na području Distrikta poplavljeno je nekoliko puteva, u Gornjem Rahiću prijeti opasnost padanja dalekovoda, te su ekipe Elektrodistibucije na terenu.

Poplave su zabilježene i u gotovo svim općinama u RS-u. Probleme stanovništvu, osim poplava, uzrokuju i pokrenuta brojna klizišta, koja su oštetila puteve, a alarmantna situacija je na području Kozarske Dubice, Čelinca, Teslića, Dervente, Doboja, Srpca, Kulaša te Prijedora.

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #5 poslato: Jun 23, 2010, 01:58:18 pre podne »

Van mreže tenssa

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #6 poslato: Jun 23, 2010, 08:16:07 pre podne »
Zlo i naopako...juce sam cijeli dan proveo pazeci na nivo Bosne...kisa jos uvijek ne staje. :(

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #7 poslato: Jun 23, 2010, 11:12:24 pre podne »
Katastrofa...A kraj juna jbt,kad treba da su suse i temperature od 40
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže tenssa

« Odgovor #8 poslato: Jun 23, 2010, 11:16:13 pre podne »
Ja otkako radim kao meteorolog ne pamtim da je kisa ovoliko neprestano padala i u ovim kolicinama, za jedan dan je palo koliko inace padne za mjesec dana...skoro 150 litara po M kvadratnom za 2 dana...

Van mreže Lazar Popovic

• Cruiserweight Member
« Odgovor #9 poslato: Jun 23, 2010, 11:19:53 pre podne »
Ja otkako radim kao meteorolog ne pamtim da je kisa ovoliko neprestano padala i u ovim kolicinama, za jedan dan je palo koliko inace padne za mjesec dana...skoro 150 litara po M kvadratnom za 2 dana...
Sta kazu za dalje?Hoce li biti leta,ili ce nam umesto suncobrana trebati kabanice?

Van mreže tenssa

« Odgovor #10 poslato: Jun 23, 2010, 11:24:02 pre podne »
Te dugorocne prognoze su nesigurne, do 10 % je tacnost istih...nadam se da ce se proljepsati vrijeme. :)

Van mreže Tanja U.

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #11 poslato: Jun 24, 2010, 11:09:29 pre podne »
Čini se da polako jenjava... što me posebno raduje, zbog festivala koji se otvara večeras u BL :)

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #12 poslato: Jun 25, 2010, 04:04:06 pre podne »
http://rtrs.tv/foto/foto.php?id=9174&g=639
http://rtrs.tv/foto/foto.php?id=9175&g=639
http://rtrs.tv/foto/foto.php?id=9179&g=639
http://rtrs.tv/foto/foto.php?id=9180&g=639
http://rtrs.tv/foto/foto.php?id=9182&g=639
http://rtrs.tv/foto/foto.php?id=9183&g=639
Taman sto se kod nas stanje malo pocelo popravljati u Srbiju stigle poplave.....

http://rtrs.tv/foto/galerija.php?id=638

Po nekim TV stanicama ( Vremeskim prognozama) za vikend u Republici srpskoj moguće da sledeće sedmice bude još kiše :(

Van mreže Tanja U.

• Lepotica
  • Heavyweight Member
« Odgovor #13 poslato: Jun 25, 2010, 10:10:58 pre podne »
Za vikend ili iduće sedmice? Tekst mi je malo konfuzan :)

Van mreže sasa85

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #14 poslato: Jun 25, 2010, 08:10:55 posle podne »
 ;D Mora biti konfuzan videš kada je napisan post ::) ::)

Za vikend kiša a i tokom sledeće sedmice se očekuje još padavina......ali znatno manje....
Kod nas u Istoćnom djelu je danas bilo kiše.....