ne bacati ni belanca, naravno... po meni ništa od hrane ne treba bacati, ako nešto nećeš da jedeš jednostavno ga ne kupiš...
al dobro, možda imamo različitu filozofiju... ja ne znam da li ću za koju godinu biti u situaciji da sebi priuštim 200+ gr. proteina svaki dan, neću da proklinjem sebe što sam bacao hranu...
isto tako, grize me savest kad vidim ljude koji kopaju po kontejnerima da bi pronašli neku koricu hleba, a ja se ponašam kao pijani Amerikanac i bacam hranu...
koliko ja shvatam tu pricu oko jaja, cela na masi ok + malo belanaca,zbog holesterola(kada neko pojede 15-20jaja i nije bas zanemarljiva prica).
A belanca se koriste sama na dijeti zato sto belanca za 30gr proteina imaju 150-200 kalorija manje nego cela jaja za 30gr proteina.
Tako ja kapiram tu pricu,e sad nek me iskusniji isprave.
ne vidim što bi neko bacao žumanca na dijeti, a onda ubacio istu količinu masti iz nekog drugog izvora... mislim, ako je neko sebi zacrtao 50 gr. masti na dijeti, ne vidim što bi bacao 30 gr. masti iz žumanaca, i tih 30 gr. nadoknadio iz nekog drugog izvora... dok se uklapa u zacrtani unos makronutrijenata, svejedno je hoće li te masti unositi iz žumanaca ili iz maslinovog ulja... po meni...
ovim ne mislim da su sve masti iste i da može bilo koje masti da unosi ako se uklapaju u dijetu, ali masti iz žumanaca nisu loše...