Pozdrav svima.
Naslov sve govori.
Citam forum jako dugo,crpim znanje koliko je moguce,dopisujem se sa Pedjom preko privatnih poruka u vezi saveta za suplemente,a evo,dosao je red da konacno iznesem svoju ishranu.
Pao je dogovor sa mamom i tatom,pomoce mi novcano koliko je moguce,tako da cu svaki mesec za ishranu moci da izdvojim 10 000 dinara i ni dinar vise,verujte da sam i ovo jedva uspeo.
Za te pare u mom gradu mogu da kupim sledece proteinske namirnice:
-belo meso 1kg 400 dinara
-konzerva tune u ulju 130gr 65 dinara (ovo sam samo naveo,iako ne volim tunjevinu)
-jaje srednje velicine 5 dinara
-mladi sir sabac 450gr 130 dinara
ja sam to ovako raspodelio za svaki dan:
-500gr mesa - 200 dinara - 100 proteina
-10 jaja - 50 dinara - 70 proteina
-225gr sira - 65 dinara - 20 proteina
-pirinac je jeftin,o njemu ne treba pricati,njega cu moci da ispostujem
dnevno oko 190gr proteina iz hrane,a dnevni novcani trosak je oko 330 dinara,sto kad se pomnozi sa 30 dana u mesecu,dodje na 10 000 dinara i to je to.
od suplemenata,tu ce biti sledece:
-4 kante od 3kg The Amino Whey
-2 kante od 1kg The Creatine
-2 kante od 500gr Beta Alanine Primaforce
-daiily formula
sa ovakvim preparatima,miran sam ovoliko:
-sa wheyom 8 meseci,dakle jedna kanta ode za 2 meseca
-sa kreatinom 6 meseci
-sa beta alaninom isto 6 meseci
-isa daily vitaminima/mineralima isto 6 meseci
naravno,ovo kad se potrosi,gledacu da opet uzmem na veliko,jer ustedim tako poneki dinar.
sto se tice rasporeda obroka,o tome cemo kasnije,ali bih prvo hteo da vas pitam ovo:
da li je izbor namirnica dobar i da li je kolicina od 190gr proteina iz hrane + 40gr iz wheya,dakle oko 230gr,dovoljna za misicni rast?
ja sam inace visok 180cm,kilaza oko 75kg,ektomorf,imam malo sala na donjem delu ledja i kukovima,dakle pretezno taj deo,ali to cu skidati sledece godine kad budem imao materijala za definiciju,ove godine radim na sto cistijem nabacivanju mase uz jako malo sala.
ovako sam mislio da raspodelim obroke:
-5 pecenih jaja (ne mogu da jedem kuvana
) i 100gr pirinca i 1 tableta daily formula
-150gr mesa i 100gr pirinca
-pred trening 3gr BA i 5gr CREA
-posle treninga PWM 50gr whey,30gr dex,3gr BA i 5gr CREA
-5 pecenih jaja
-225gr sira pred spavanje
i to je to.
svaku primedbu,kritiku uvazavam i rado cu poslusati svaki koristan savet.
ako uz ovakvu hranu i suplemente ne budem rastao i dobio na obimima,mislim da se ne isplati ulagati tolike pare u prazno,kaze mi keva
hvala svima unapred.