Evo ja da nesto kazem .Bio sam na ekonomiji ,sa druge godine sam se prebacio na taj megatrend.Da je laksi mega laksi je nema dileme .Da li sam naucio nesto sad kao 4 god jesam ,da li bi naucio nesto na ekonomiji verovatno isto toliko .Cim bi prosao ispit odmah bi mi sve isparilo.Shvatio sam da sam ucio samo da prodjem dalje jer kad zavrsim sa knjigom nikad nisam uzimao dodatnu literaturu sto po meni znaci da te tad to i ne zanima nego sticajem okolnosti to studiras ,uveren sam da je tako sa 80% ljudi.Uostalom kako mozes da znas da nesto volis ako to nisi probao tu je problem sto tek kad vidis neuspeh razmislis sta bi ustvari hteo.Znaci ako ti sam sebe zelis da unapredis znanjem moci ces to da uradis veoma dobro i na privatnom ,na drzavnom mozda jos bolje ali sta ako udaris u zid i naidjes pre svega na velike nepravde koje na privatnim su svedene na najmanju mogucu meru.
Uostalom nisu svi dovoljno jak karakter (ili nadareni kao bivsi kolega koji sprema ispite za sedam dana cudo da ubrzano ne studira)ali ako vec upisujes drzavni i ako se desi ono sto se desi vecini nemoj da odugovlacis i obnavljas godine vec se odmah prebacuj ,ako ne na privatni onda na naki drugi fax i nikako nemoj pare da budu prioritetne pri odluci ili cekanju i po cenu da se zaduzis .
Najgore sto mozes da uradis jeste da provedes nekoliko nezadovoljnih godina na nekom faxu i da cekas da ga napustis posle recimo tri godine koje su otisle u nepovrat.
Eh da je meni sve ovo tada rekao.Zanimljivo da vecina ljudi nikad pre odluke sta da upise ni ne ode na taj fax a kamoli da ode na neko predavanje.
Sto se tice diplome MTD uglavnom nije podredjena u odnosu na ekonomsku uostalom sa mojim prosekom na ekonomiji od 6,8 (po statistici prosek je 7 uz 6,5 godina studiranja) ne bi sigurno nasao posao preko konkursa ,uostalom i mnogo bolji studenti tesko nalaze posao kod nas bez preporuke.
Pozz