Novembar 24, 2024, 09:42:53 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.373 poruka u 18.767 tema - 20.980 članova - Poslednji član: Ultraviolator
X3MShop banner

Autor Tema: PRIJEMNI OMG  (Pročitano 23195 puta)

Van mreže dulse

• Lepotica
  • Light Heavyweight Member
Re: PRIJEMNI OMG
« Odgovor #15 poslato: Jun 22, 2006, 09:57:06 posle podne »
dragi Markoni... skills je nesto sto se ceni.. ne diploma.. ako ne odradjujes posao  dzaba ti decko sve...  ako pricamo naravno o zivotu izvan Srbije...

ovde je to drugacije.. ako ne znas ljude dzaba ti sve...  stoga napisite svi gde ko radi cime se bavi.. pa da zaposlimo jedni druge...  hehhe
Vrnula se, ah avaj ne bas zdrava

Van mreže bajic

• Heavyweight Member
« Odgovor #16 poslato: Jun 22, 2006, 10:07:58 posle podne »
Hoces li da radis u vojski, fin posao bi ti bio bila bi uvek okruzena muskarcima, i morala bi da vices razumem cak i kad ne razumes.......
Ne moras da razmisljas drugi to rade za tebe, a ako pokusas auuuuu katastrofa.
Uradis obaveze na jedan nacin a pitaju te sto nisi drukcije, uradis drukcije, pitaju te sto si tako uradio....... :evil:
Super posao....da popizdis

Van mreže dulse

• Lepotica
« Odgovor #17 poslato: Jun 22, 2006, 10:13:35 posle podne »
uu sto to bi mi to odgovaralo.. kao prvo frajeri oko mene ne moz` bolje... volim da gazdujem to mi u krvi ... i volim da sam uvek upravu.... hahahah  kako se nahvalih jadna mi majka... kako sam se nadala dobro sam se udala

Van mreže dr_rapid

• Cruiserweight Member
    • http://www.tugraz.at
« Odgovor #18 poslato: Jun 22, 2006, 10:52:56 posle podne »
Sad da vama nesto Rapid kaze iz prakse... kao posmatrac ;)
Ekonomiju, bez uvrede za ostale ekonomicare smatram uzasom od faksa...
Zasto?
Pa, moja fina mama je dipl.ecc, ima svoju knjigovodstvenu firmu od mislim 90 i neke, ne znam tacno, pa je posle 2000 polozila za procijenitelja, a danas je ovlasteni revizor... Sve to fino zvuci ali... jedno veliko ali... Kod nas se zakoni menjaju kako ko da izvinete od politicara prne... I tako moja lepa mama svake sedmice, cesto je vidim svako vece cita jebeni 'Sluzbeni Glasnik RS', jer mudonje menjaju stvari kako im se cefne, a ona da bi bila prva mora da bude upucena... I tako stalno... nekad mi kad setim takvih scena kako stalno cita ta sranja dodje da placem... prodje joj zivot na idiote...Sad su neke glasine prisutne da bi bio ovlasteni revizor moras svake godine polagati za vec polozeno... ajmo dakle i ono malo pametnih ljudi da guzimo do kraja...

Dok, sa starim totalno druga prica... Tehnicki direktor u elektrodistribuciji... Njega niko, ama bas niko nezajebava... Zasto: Maxwell-ove jednacine se ne menju... niti ce biti menjane... nema izmisljanja tople vode u prirodnim naukama... voda kljuca na 100° i tacka...

I sad mi jedino nije jasno sto masa ljudi bezi od Tehnike, Matematike... jest da traze guze i rada... ali se isplati...
Pozzzz
If you can walk out of the gym after legs, GET BACK IN THERE!! - Tom Platz
Moje slike

Van mreže accountkiller99

« Odgovor #19 poslato: Jun 22, 2006, 11:24:00 posle podne »
Citat: cupa
Uvek kad se pomene privatni faks setim se neke dalje sestre, isli smo u isto odeljenje, jedva je bila vrlo dobra u osnovnoj. Devojka je posle zavrsila nekako ekonomsku, i upisala megatrend. Proslo leto se sretnemo i malo o faksu i pita me ona sta sam uradio, ja kazem fali mi jedan za uslov. Tek ce ti na to ona " ja sam ocistila godinu u junu, bas sam ucila i super je na faksu", bas tim recima. Sta reci posle na to? Ja bih na njenom mestu cutao, ona se ponosi time... Naravno zna se kojih je mogucnosti neko ko je u osnovnoj bio jedva vrlo dobar, to sve govori...

Sta bre koj' qrac govori?!? :x Ja sam u osnovnoj i srednjoj stalno bio dobar i vr.dobar, jer nisam ucio. Bolelo me uvo jednostavno, ali sam i pored te dvojke (2) iz matematike isao na takmicenja, potpuno nespreman, pa sam kidao. Sada sam na PMFu (Prirodno-matematicki fakultet) koji je takodje drzavni, pa se ne zalim, a Boga mi i dalje ne ucim nesto mnogo.

Analiza I, Algebra I, Analiticka geometrija, Matematicka logika i skupovi, Diskretna matematika, Racunarstvo I. Od nas stotinak, do sada je sve ispite dalo samo nas sestoro (ostala jos samo Analiticka geometrija, jer jos nije bila). Osamdesetak je dalo samo Racunarstvo I, a ostali nista. Ne znam sto tol'ko ljude ineteresuje "Sta si imao u srednjoj iz toga i toga...?"? :roll: Nema ni jednog SMovca (Specijalno matematicko odeljenje) koji je isao u Gimnaziju, a da me nije pitao sta sam imao iz matematike! :roll: Cim sam im rekao da sam uglavnom imao dva (2), a u nekim razredima tri (3), odmah me gledaju k'o da sam neki izgubljen slucaj! :roll:  :x Sada svi ti SMovci, koji su oduvek ucili k'o sumanuti, ne vide svetlost dana, jer su zatvoreni u sobama i pokusavaju da makar doguraju do uslova za sledecu godinu! :twisted: Ako, ako... Bas volim. Meni ide, njima ne. :P  Tako im i treba kad su debili. Sada misle da je meni radila neka veza, al' neka misle sta hoce, boli me uvo. Ponekad imas utisak da nece cak ni da pricaju sa tobom, jer su ti ocene u srednjoj i osnovnoj bile slabe! :roll:  :x Mnogo me nerviraju takvi ljudi! Jos kad vidim neke da ti na osnovu ocena iz skole "odmeraravaju IQ... pa dodje mi da ih ubijem...! :x

Sto se tvoje drugarice tice, neka je na Megatrendu i svaka joj cast, neka pici samo...! Pa sta onda ako je imala slabe ocene u srednjoj i u osnovnoj?!? Pa nije mogla da prodje na tom faksu ako nije ucila (iako je privatni faks), osim ako nema neku vezu ili nesto sl.... Na tim privatnim fakultetima barem nema nazadovanja k'o na drzavnim. :roll: OK, na PMFu je malo drugacije, jer nema staro/novo u matematici.

Ovo sam manje/vise napisao i iz nekog kompleksa ili nazovite to kako god hocete, jer sam po nekad imao probleme (ne bukvalno probleme...) sa nekim osobama kad znaju da imam lose ocene u skoli. Na primer, sa nekom sam devojcicom koja mi se svidja, a kad sazna za ocene ode sve u qrac...! :roll:  :x Sada i ne zalim toliko sto nisam imao Bog zna kakve ocene u skoli, jer mi je lakse da vidim kakvih sve ljudi ima itd....

Citat: cupa
Naravno zna se kojih je mogucnosti neko ko je u osnovnoj bio jedva vrlo dobar, to sve govori...

:lol: Ma daj molim te! :roll: Nista bre to ne govori!

Odo' ja polako u offtopic :D , al' ajd' malo prosipanja mudrosti za tvoju drugaricu. Meni malte ne, svakodnevno pomaze:

Buducnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova. :wink:

Van mreže Markoni

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #20 poslato: Jun 23, 2006, 06:17:07 pre podne »
Citat: dulse
dragi Markoni... skills je nesto sto se ceni.. ne diploma.. ako ne odradjujes posao  dzaba ti decko sve...  ako pricamo naravno o zivotu izvan Srbije...

ovde je to drugacije.. ako ne znas ljude dzaba ti sve...  stoga napisite svi gde ko radi cime se bavi.. pa da zaposlimo jedni druge...  hehhe

pa to i ja kazem , ali kao sto kazes ja sam izgleda mazohista pa upisah drzavni i to pravni  i mislim da je to fakultet sa najgorom organizacijom na svetu sto pokazuje koliko profesori sa pravnog znaju , sve duduk do duduka ali zato dizu cene svakih mesec danaa i sebi plate

Van mreže Markoni

« Odgovor #21 poslato: Jun 23, 2006, 06:20:28 pre podne »
Citat: dr_rapid
Sad da vama nesto Rapid kaze iz prakse... kao posmatrac ;)
Ekonomiju, bez uvrede za ostale ekonomicare smatram uzasom od faksa...
Zasto?
Pa, moja fina mama je dipl.ecc, ima svoju knjigovodstvenu firmu od mislim 90 i neke, ne znam tacno, pa je posle 2000 polozila za procijenitelja, a danas je ovlasteni revizor... Sve to fino zvuci ali... jedno veliko ali... Kod nas se zakoni menjaju kako ko da izvinete od politicara prne... I tako moja lepa mama svake sedmice, cesto je vidim svako vece cita jebeni 'Sluzbeni Glasnik RS', jer mudonje menjaju stvari kako im se cefne, a ona da bi bila prva mora da bude upucena... I tako stalno... nekad mi kad setim takvih scena kako stalno cita ta sranja dodje da placem... prodje joj zivot na idiote...Sad su neke glasine prisutne da bi bio ovlasteni revizor moras svake godine polagati za vec polozeno... ajmo dakle i ono malo pametnih ljudi da guzimo do kraja...

Dok, sa starim totalno druga prica... Tehnicki direktor u elektrodistribuciji... Njega niko, ama bas niko nezajebava... Zasto: Maxwell-ove jednacine se ne menju... niti ce biti menjane... nema izmisljanja tople vode u prirodnim naukama... voda kljuca na 100° i tacka...

I sad mi jedino nije jasno sto masa ljudi bezi od Tehnike, Matematike... jest da traze guze i rada... ali se isplati...
Pozzzz

e bas tako , ovi idioti nemogu da naprave zakon da valja , pa zamisli kako je meni kada ako padnem jednom ispit sve moram ponovo da ucim jer se za mesec dana pola ispita promeni

Van mreže dulse

• Lepotica
« Odgovor #22 poslato: Jun 23, 2006, 08:41:05 pre podne »
ee Rapidu dragi ne slazem se sa tobom.. mozda ce da zvuci otrcano ali covek uci dok je ziv... moja keva je prof na medicinskom faxu ma zena svake nedelje cita druge knjige cita.. a covek bi rek`o oko ko oko  ne moz` da se menja... cale isto tako...  mislim iskreno meni nije cilj zavrstiti fax i tu stati sa ucenjem.. mada.. jbg.. nekog zadovoljavaju sitne stvari.. mene sigurno ne....

« Odgovor #23 poslato: Jun 23, 2006, 10:03:13 pre podne »
Ma siguran sam da ste u stvari ti i dr_rapid mislili na istu stvar, ali bolje da se on izjasni. :wink: Mozda samo nije bio dovoljno precizan, pa si ga shvatila malo drugacije...

Naravno da se covek uci dok je ziv. Ajd' sad malo da "izolujemo" Srbiju od "sveta" (koja je inace vec dovoljno izolovana... :roll: ). U svetu zavrsis faks, pocnes da radis i sve do yaya. E sad, prolaze godine, sve se update-uje itd. Moras da ucis i da se doskolujes, ne samo da bi ti plata bila veca, vec cesto i da bi ti plata ostala ista!!! Ovde samo kod nas na drzavnim fakultetima (ne bukvalno na svim drzavnim) se predaje nesto staro i prastaro. Evo bas na mom faksu, svi informaticari se zale na te informaticke predmete i mnogo su razocarani. Mnogo potencijalnih ljudi koji vole informatiku i koji se dosta razumeju u to za svoje godine (sto danas i nije toliko cudno, barem na polju racunarstva i informatike) su strasno razocarani i frustrirani. Samo da ih vidite sada i da ste ih videli sa kakvim sjajem u ocima su krenuli na faks! :( Evo, trenutno imam samo (u stvari imao, posto sam ga polozio) Racunartsvo I od tih informatickih predmeta, al' ja taj predmet zovem Matematika I. :roll:  :lol: Mnogo ga bre tupe sa nekim zastarelim i predugackim matematickim principima koji se vise ne koriste, a sve sto smo radili iz tog predmeta, a da je konkretno vezno za racunarstvo i informatiku su neki racunari od pre bukvalno 100 godina, pa sve do cudesnog Pentium racunara. :roll:  :lol: OK, na vezbama se radilo snalazenje u DOSu i Windowsu, Word i Excel, i internet. :D E sad, kako li je njima kad su ocekivali nesto svetski kako i treba da bude, a ne da uce neke prastare zajebancije od pre 100 godina. Kome to jos treba... :( Isao sam nekoliko puta na vezbe i predavanje sa Drugom Godinom. Tamo imaju Racunarstvo II. Taj predmet na mom faksu svi zovu Pascal, jer se samo Pascal i radi. OK, eto malo motivacije za ove razocarane iz Prve Godine, medjutim svakog puta kad sam bio tamo, radilo se nesto sto je mnogo slicno predmetu Matematicka logika i skupovi (Prva Godina), samo mnogo detaljnije. Pred kraj godine, poceli su da rade pravi Pascal. :D Ono, sednes za racunar, pokrenes Turbo Pascal i kuckaj... :lol: Ali to tek na kraju godine i to sto su radili mozemo i mi sa ovog foruma da naucimo za cas, samo da skinemo neki tutorijal sa neta. :( Na predavanjima pitam mog starijeg kolegu:

"Jel' se ovaj Pascal nastavlja u sledecoj godini?" (posto iz Pascala skoro da da nisu radili nista)
- "Ma gde se radi... :evil: To je to. Jebem li ti fakultet blablabla..."
- "Pa sta ces da radis posle ovog faksa :D ?" (sa kezom na licu)
- "Ih bre, sta cu da radim...?!? Pa ima da vozim neki kamion... :roll: "

Odgovorio mi je kao da sutra ide da ga obese, pa ga boli uvo za sve, a opet, tako besan, al' nema vise snage da se na bilo sta i bilo koga ljuti, buni... kako god... I kako sad on suta na poslu da zna da odradi nesto u Pascalu?!? :evil:

Mi matematicari kad smo krenuli, poceli smo da ucimo i ucimo bas ono sto zelimo. Ovi informaticari su jednostavno ocekivali nesto drugo. :(

Neki su sa PMFa iz KGa presli na ETF u BGu da nastave sa informatikom i svake godine kako ko "pobegne" na ETF, tako se sve manje zali, jer su sve vise update-ovani.

jbg :(

Van mreže H2SO4

• sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #24 poslato: Jun 23, 2006, 10:19:31 pre podne »
ma ne bi ja BK mjenjo ni za sto, ko da su ga za mene pravili :)
matere mi matere,
kupicu ti dimije

laracroft

• Gost
« Odgovor #25 poslato: Jun 23, 2006, 10:26:55 pre podne »
markoni bilo je upuceno cupi ju ne tebi,za prava znam kako je bila sam na debatama na privantom i svi koji su dosli sa drzavnog u union kazu da im je super i da puno toga prakticno rade.

a kod vas od 8h ujutroocekas do 12nocu i onda ti kazu dodji sutra u 8.ko jos ima koncentraciju ceo dan ceka mrzi ih da podele studente u grupe i onda te obore u 23h nocu

H2SO4:po prvi put se slazem s tobom,pocecu da te gotivim
mislim da je covek sve rekao......

koji visi nivo,na drzavnom,svaki predmet pocinju od aristotela!!
zavisi koji posao radis,ali znas prolazimo tehnolosku revoluciju,svaka firma ima komp,sve radis preko excela,ili komp radi za tebe,formule jednacine sta hoces,odavno se ne radi vise peske,.....

pmf je fax za sebe,prirodne nauke kao i u medicini nema mnogo izmisljanja sto je neko rekao tople vode,ali prava medicina ekonomija su najkorumpiraniji,ja g;lupa kad sam vec napustala trebala sam snimiti sve ispite,kakvi kvalitetni ljudi padaju bez razloga ,meni su roditelje zvali za anatomiju da damo1000eura ej!!!to su trgovci ljudskim zivotima,srecete se sa tim svaki dan,idijoti koji sede po klinickom centru itd.
nazalost lecice vas mamini i tatini sinovi,tih par asocijalnih genijalaca ce poslati u istrazivacek centre ili inostranstvo sta ovde da rade za300evra

« Odgovor #26 poslato: Jun 23, 2006, 10:34:07 pre podne »
Jeste PMF faks za sebe kad su u pitanju matematika, hemija i biologija, ali i tamo informatike koja strasno zaostaje. U informatici vec moz' da izmisljas toplu vodu mal' po mal'... :D

Van mreže dr_rapid

• Cruiserweight Member
    • http://www.tugraz.at
« Odgovor #27 poslato: Jun 23, 2006, 10:47:57 pre podne »
Citat: dulse
ee Rapidu dragi ne slazem se sa tobom.. mozda ce da zvuci otrcano ali covek uci dok je ziv... moja keva je prof na medicinskom faxu ma zena svake nedelje cita druge knjige cita.. a covek bi rek`o oko ko oko  ne moz` da se menja... cale isto tako...  mislim iskreno meni nije cilj zavrstiti fax i tu stati sa ucenjem.. mada.. jbg.. nekog zadovoljavaju sitne stvari.. mene sigurno ne....

Dobro dulsice, ne moj mi sad traziti dlaku u jajetu :D

Covek uci dok je ziv uopste ne zvuci, niti je otrcano, to je tako! ;)
Meni je apsurd posao i odmah kraj... Meni trenutno ne ide lose... iskreno razmisljam o doktoratu, jbg, ambiciozan, gladan... svet mi malen...ali... otom potom..
I moj stari cita odredjene nove propise, zakonike, i ja cu to sve morati da radim. Ali kad uporedim njega i staru, stara je izvukla deblji kraj, razumes ;)
If you can walk out of the gym after legs, GET BACK IN THERE!! - Tom Platz
Moje slike

Van mreže HiLife

• Član
  • *
  • sin kontraverznog automehanicara
« Odgovor #28 poslato: Jun 23, 2006, 11:15:20 pre podne »
ma samo bih volio znati kakav ce neko "skill" steci na tom mega, giga ili kako se vec zove... (NHF) brijem da je i BK isti... sigurno ce taj neko, ko studira taj fax, nakon sto polozi silne ispite (sa 10kama) uzeti malo dodatnu literaturu da popuni "rupe" u znanju... cisto zbog sebe... ma daj :)... imam par drugara koji su na tim fakultetima, i znam kakva je to smijurija... poslije tih laznih 10ki ni najosnovnije znanje (potrebno za obavljanje posla jednog ekonomiste, menadzera, bankara...) nije prisutno... medjutim, znajte da nisam toliko iskljuciv,i znam da fax nije mjerilo znanja, medjutim, studenti sa drzavnih fakulteta ne steknu dovoljno znanje i praksu a kamoli sa privatnih...

skoro sam pricao sa relativno dobrim drugarom koji je skoro zavrsio jedan slican privatni fax... u toku price, pitao me je da li moj cale (koji uzgred ima svoju privatnu firmu) slucajno treba EKONOMISTU, pa da kao malo lobiram za njega... jedino sto sam mu mogao odgovoriti je: smesan si, majke mi... pa ubijedjen sam da ti ne znas uknjiziti neke najosnovnije stvari iz knjigovodstva

ajmo, sad napadajte... :twisted:  :twisted:

« Odgovor #29 poslato: Jun 23, 2006, 11:21:20 pre podne »
Aaa pa sad ce neko da krene. Cek', cek'... :twisted: