Novembar 01, 2024, 11:33:33 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.972 članova - Poslednji član: Randyswirm
X3MShop banner

Autor Tema: Mineralna voda  (Pročitano 7021 puta)

Van mreže torente

• Član
  • *
Mineralna voda
« poslato: Jun 22, 2006, 05:44:53 pre podne »
Posto mineralne vode,sadrze vise a neke manje natrijuma,mogu doprineti zadrzavanju vode u organizmu!
Ispravite me ako gresim!
S toga,koliko se dnevno preporucuje, za fizicke aktivnije i za one koji to nisu?

Van mreže BGILLEGAL

• Bantamweight Member
    • F-Gym.co.rs
Re: Mineralna voda
« Odgovor #1 poslato: Jun 22, 2006, 05:51:18 pre podne »
Hmmm za vodu ne znam. Znam da pica Tipa gatorade su isonirajuca i ona sadrze tachno jednaku proporciju vode i natrijuma, tako da mozes da pijes uslovno receno koliko hoces, a ne mozes da dovedes do razredjenja natrijuma u krvi od cega moze momentalno da se umre.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #2 poslato: Jun 22, 2006, 06:35:09 pre podne »
Citat: torente
Posto mineralne vode,sadrze vise a neke manje natrijuma,mogu doprineti zadrzavanju vode u organizmu!
Ispravite me ako gresim!
S toga,koliko se dnevno preporucuje, za fizicke aktivnije i za one koji to nisu?
...ajd sada da se ovde n ubjedjujemo malo googlaj i nadji dali je ti je logicnu da je isti Na U salami i Na u minerlanoj ovid..ajde molim te.....

pa onda se vrati na ovo pitanje..

Van mreže torente

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Jun 22, 2006, 08:00:59 pre podne »
@pedjos,procitaj jos jednom moj 'post' ! Ne pada mi napamet,da se bilo kime ubedjujem!
 Vidim mnogima dajes savete 'googlaj' ,pa zasto onda sluzi forum, ,zar ne sluzi za razmenu iskustava,misljenja,znanja... !?
Neko zna vise,neko manje,neko ne zna nista,neko je pogresno informisan!
poz

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #4 poslato: Jun 22, 2006, 09:40:18 pre podne »
@pedjos,procitaj jos jednom moj 'post' ! Ne pada mi napamet,da se bilo kime ubedjujem!
 Vidim mnogima dajes savete 'googlaj' ,pa zasto onda sluzi forum, ,zar ne sluzi za razmenu iskustava,misljenja,znanja... !?
Neko zna vise,neko manje,neko ne zna nista,neko je pogresno informisan!
poz
...ok..nemoj googlati..ti si pogresno informisan po pitanju sve i jednog segmenta..

ja da procitam tvoj post...a ajde ti proctiaj moj..

zasto ti razmisljas i natrijumu..jel se spremas za neko takmicenje?????..

i da..moj posao je ovde da dajem savete.....ali da pricam o nuklearnoj biologoji ili proceisma izdvajanja natrijuma iz mineralne vode ,to mi ne pada na pamet da o tome prica bilo ko na bb forumu...

na nekom naucnom da..na ovome..ne.

ovde mozemo da pricamo o zadnjoj nedlji pred takmicenje kada se vrsi manipulacija sa mineralima....

ali to en znaci da moram sa tobom da raspravljm o tome dali smeta Na+ kojeg ima u mineralnoj vodi sa obicnim Na ilitit poplarno naznva...SOL.

vidis

Van mreže torente

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Jun 22, 2006, 11:20:32 pre podne »
Nisam takmicarski orijentisan!
A kao sto i sam kazes, da ti je posao da dajes savete,ja sam tako nesto i ocekivao,znaci da mi se nesto konkretno kaze,a ne nesto tipa 'googlaj'!
A nauka i sport,pogotovo danas, su nerazdvojni par !
poz

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #6 poslato: Jun 22, 2006, 11:42:54 pre podne »
Nisam takmicarski orijentisan!
A kao sto i sam kazes, da ti je posao da dajes savete,ja sam tako nesto i ocekivao,znaci da mi se nesto konkretno kaze,a ne nesto tipa 'googlaj'!
A nauka i sport,pogotovo danas, su nerazdvojni par !
poz
..DA ALI TVOJE PITANJE NEMA VEZE SA NAUKOM NEGO SA NECIM DRUGIM..A JA NISAM NAUCNIK NEGO BODI BILEDER..

POSALJI ZLIVANU NAPM VEROVATNO ON IMA ADEKVATAN ODGOVR KAO I UVEK

Van mreže torente

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Jun 22, 2006, 12:06:34 posle podne »
Ako nista drugo bar bi mogao odgovoriti bez ukljucenog ''Caps Lock-a'',nema potrebe da vices!
Spominjes i ZLIVAN-a i to zato jer mozda malo drugacije razmisljamo,jer iznosimo stvari sa kojima se ne slazes !

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Jun 22, 2006, 03:12:50 posle podne »
Ako nista drugo bar bi mogao odgovoriti bez ukljucenog ''Caps Lock-a'',nema potrebe da vices!
Spominjes i ZLIVAN-a i to zato jer mozda malo drugacije razmisljamo,jer iznosimo stvari sa kojima se ne slazes !
..ZASTO JE MENI UKLJUCEN C LOOK NECU PO 100-TI PUT DA OBAJSNJAVAM..

A STO SE TICE VAS DVOJICE..VI NE IZNOSTITE MISLJENJA ..NEGO PREVODITE I POKUSAVATE DA CUJETE ONO STO BI VI VOLELI DA CUJETE I OPTERECAVATE SE SA NEKIM STVARIMA KOJE NEMAJU AMA BAS NIKAKVE VEZE SA ZDRAVOM LOGIKOM,A POGTOVO NEMAJU VEZE SA OVIM SPROTOM..

SAM SE ZAMILSI PA VIDI...Na u MINERLANOJ VODI...STRASNO

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #9 poslato: Jun 22, 2006, 03:13:41 posle podne »
Ali stvarno mi nije jasno zasto se ljudi opterecuju nebitnim stvarima.. ne spremas se za takmicenje.. zasto se brines za natrijum ccc..

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #10 poslato: Jun 22, 2006, 03:15:13 posle podne »
Citat: IFBBPro
Ali stvarno mi nije jasno zasto se ljudi opterecuju nebitnim stvarima.. ne spremas se za takmicenje.. zasto se brines za natrijum ccc..
..JA BIH SHVATIO DA SE BRINE U VEZNI NATRIUMA RECIMO PRILIKOM SOLJENJA HRANE..PA SE BOJI KRVNOG PRITISKA ILI SLICNO...ALI RAZMISLJATI O NATRIJUMU U MIONERLANOJ VODI....TO PREMASIJU I SVA ALLIEN OCEKIVANJA..

Van mreže DingDong

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #11 poslato: Jun 22, 2006, 03:21:58 posle podne »
Posto vidim da se radi o Na i o soli da bacim ovde pitanje posto me interesuje:
zasto se ne preporucuje soljenje hrane kada si na cut ? odnosno unosenje kuhinjske soli.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #12 poslato: Jun 22, 2006, 03:26:35 posle podne »
Citat: doktor83
Posto vidim da se radi o Na i o soli da bacim ovde pitanje posto me interesuje:
zasto se ne preporucuje soljenje hrane kada si na cut ? odnosno unosenje kuhinjske soli.
..A KO JE REKAO DA NE.??....TO JE NAJVECA GLUSPOT KOAJ PSOTIJI IZBACITI NATRIJUM IZ UPOTREBE BILO KADA..

TO JE MINERL KOJI JE NOPHODAN U NORMALNOM FUNKCIONSIANJU ORGANIZMA....NARAVNO..NE GOVRIMO O ZADNJA 2 DANA PRED TAKMICENJ KADA GA MORAMO IZBACITI..

Van mreže DingDong

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #13 poslato: Jun 22, 2006, 03:28:58 posle podne »
Sasadim je na vise mesta pomenuo da se hrana ne soli dok radis na definiciji. Zato i pitam jer mi nije bilo jasno kakve to veze ima.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14 poslato: Jun 22, 2006, 03:33:59 posle podne »
Citat: doktor83
Sasadim je na vise mesta pomenuo da se hrana ne soli dok radis na definiciji. Zato i pitam jer mi nije bilo jasno kakve to veze ima.
..PA TO STO ON RADI TO JE NEJGOVA STVAR..ALI JA MU GARTUJEM DA CE U BUDNCOTI IMATI VELIKI PROBLEM SA IZBACIVANJEM VODE KADA MU BUDE TREBALO..

PA JEDNSOTAVNO IDES ZDRAVOM LOGIKOM./....SOL ZADRZAVA U ORGANIZMU ODREDJENI PROCENAT VODE..I AKDA PRESTANES DA UNOSIS NA U ZADNJIH NEKOLIKO DANA,TO ORGANIZAM NE PREPZNAJE I DAJE SIGNAL BUBREZIMA DA SE SAM RESAVA VISKA VODE KOJA NADOLZAI

KADA SE HRANA NE SOLI...NEMA POVRATEN INFORAMCIJE ORGANIMZU STA DA RADI KADA ZELIMO DA SE RESIMO VISKA SOLI..MNOG TO RESAVAJU SA DIURETICIMA ITD..ALI TO NIEJ TAJ EFEKAT KOJI BI TREBALO DA BUDE....

I JEDINO STO SE MOZE DESTITI JE ABNORMALNO NAKUPLJANJE VODE KADA POCMES DA JEDES NORMALNU HRANU POSLE TAKMICNEJA..

MNOGO SLOZEN PROCES ALI U SUTINI VRLO JEDNSOTAVNO ZA SHVAITI ZASTO NE TREBA IZBEGAVTI SOL NA DEF