Moje pitanje je kratko i jasno, zasto mislis da on uopste mora da nokautira nekoga ? Pa sam naziv sporta je MMA - Mixed Martial arts, dakle koristis ono sto najbolje znas, iz sirokog arsenala biras ono u cemu si najbolji
i trudis se da dovedes protivnika u svoju distancu, gde dominiras i gde si sigurno bolji. Otkad se MMA svodi samo na udaracke tehnike ? Od kad je bitno nokautirati nekoga ? Borba se zavrsava na hiljadu mogucih nacina,
nokaut je samo jedan od njih. Kazes lako je GSP da lezi na protivniku, jaci je, neverovatan je atleta ... Pa nije se on rodio sa tim, on je radio mukotrpno i dostigao taj nivo, ne poseduje on neko tajno oruzje sad pa da mu to daje prednost u borbama.
Kad vec svi njegovi protivnici znaju sta ce da radi zasto ga ne zaustave ? Zasto oni nisu neverovatne atlete ? Posledica treninga ? Ne bih rekao ... Svi Mixed Martial Arts borci su neverovatno spremni ljudi i imaju ludacke strength and condtitioning treninge ... Moje misljenje je da je to posledica ipak talenta i velike volje, jer svi borci imaju manje vise srce, ali je mozak ono sto ih ujebe. A GSP ima psihu i snagu volje ludacku i to je ono sto ga izdvaja. A i to potvrdjuju njegovi comback-ovi, protiv Serre, protiv Hughes-a, dobio je bukvalno sve same who`s who borce u UFC-u. I za kraj samo da kazem, nisam ja neki zagrizeni fan pa da secem vene za GSP-om, ali jednostavno neki argumenti ti nisu dovoljno ubedjivi. I ovo sve kazem bez imalo zlobe ili cega vec, to je samo moje misljenje. Toliko, pozdrav
.