au sta rade ti doktori... treba im naglasiti da trenirate, da me mogu nekom matorcu sto jedva peske ide isto da urade kao i vama. mora mrezica da se stavi i to neka dobra.
ajde i na ovo temi da napisem, mozda se neko javi
dakle, cepo sam malo tezine, npr mrtvo vise na snagu nego na tehniku (al dobro sta je bilo bilo je, nemojte o tome), cucanj isto, i ne mogu da kazem da me boli, vise kao s vremena na vreme se javi neki nelagodan osecaj u predelu prepone.
operisao sam preponsku kilu pre 2god, stavljena je ozbiljna mrezica i dr. mi je reko da nema sanse da tu pukne, jedino moze da pukne na drugoj strani ako uopste bude htelo da puca. znaci nista mi iskocilo nije ali osecam nesto unutra. e sad nisam siguran da li je to bas predeo kile ili malo vise spolja, znaci mozda je i van trbusnog zida nego deo gde se noga spaja sa telom. razmisljam mozda sam malo istegao neki misic tu (radim duboki cucanj, mozda nedovoljno istezanje za to, malo mi fali za spagu)...
znaci pitam ovde jer sam skeptican malo sto se doktora tice jer oni nemaju bas razumevanja za nas koji treniramo. zato ako neko od doktora prati ovo, znaci da je tolerantan sto se treninga tice, pa neka napise nesto ako zna o cemu se radi, ili neko ko je imao slican problem.
znaci nije nikakav opasan bol, al mi nije bio ni kad sam dobio kilu pa je ipak bila povreda.
pitanje je dal da mirujem malo ili mogu lagano da treniram (ionako mi je ova nedelja deload week).
e da, radio sam vezbe za stomak malo ozbiljnije (trbusnjaci, leg raises), jer nisam nikada ranije nesto preterano radio tu grupu misica jer imam nizak procenat masti pa mi se trbusnjaci vide pa nisam osecao potrebu da treba posebno da ih radim, mislio sam da je dovoljno sto rade kod odrendjenih vezbi, ali sam tek sad krenuo da ih jacam. al nikakve trbusnjake s opterecenjem jer obicne, leg raises i to.