Novembar 05, 2024, 01:26:06 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Bruh, kila ili hernija!  (Pročitano 178772 puta)

Van mreže Keef

• Minimumweight Member
  • **
Odg: Bruh, kila ili hernija!
« Odgovor #90 poslato: April 20, 2012, 01:09:41 posle podne »
Ma znam brate, al nema tu leka, ako se nesto sjebalo, operacija, ako nije, onda dojaja. :D
Nista, icicu u ponedeljak kod lekara pa cu videti...

Van mreže aco_snazni

• Član
  • *
« Odgovor #91 poslato: Oktobar 11, 2012, 05:30:02 posle podne »
da li neko ima iskustva, ili neko zna koliko traje oporavak posle operacije vodene kile? (hidrocoelle)

Van mreže Keef

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #92 poslato: Novembar 03, 2012, 11:35:31 posle podne »
Pozdrav ljudi, evo meni ce jos malo pa godinu dana od operacije.
Za sad me je mozda 1-2 puta bolelo posle nekih vecih napora, ali nista strasno...

Treniram vec par meseci ali ozbiljnije od pre mesec dana i ovih dana sam non stop bio na nogama, moze se reci iscprljen a i plus sam odradio trening rvanja, a dan posle toga sam radio cucanj prvo dosta ponavljanja sa 15-20kg a posle toga cucanj na jednoj nozi... To vece sam osetio da me malo boli u predelu gde mi je iskocila kila ranije, i sledece jutro me je i dalje bolelo...
Boli me i dalje ali manje, nisam primetio da mi je iskocilo, samo bol mislim da je u predelu oziljka a bol imam i sa strane, izmedju karlicne kosti i kuka...

E sad, bio sam par puta na kontroli posle operacije, poslednji put u avgustu/septembru cini mi se, al doktor cim vidi da nije iskocilo nista kaze da je sve u redu...

Zanima me jel se nekome nesto slicno desavalo?

Kapiram da potpuni opiravak od necega traje i godinama, al evo 11 meseci od operacije mi je proslo i opet me malo jebe...

Sta mi je ciniti, dal da mirujem i koliko, dal da idem na fazon klin se klinom izbija i da nastavim da treniram (2 dana sam napravio pauzu) ili da odem opet do doktora po misljenje?

Van mreže Deni BG

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #93 poslato: Januar 02, 2013, 10:41:50 pre podne »
Radio sam juce cucanj bez kaisa, i sad osecam bol u donjem delu trbusnog zida. Kada mirujem bola nema, javlja se u stanju kretanja. Da nisam mozda dobio kilu, majku mu jebem?

Van mreže filip85

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #94 poslato: Januar 02, 2013, 10:45:51 pre podne »
moguće da imaš samo upalu trbušnjaka, sačekaj dan-dva da vidiš da li će da prođe...

Van mreže Deni BG

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #95 poslato: Januar 02, 2013, 11:31:58 pre podne »
A sto se tice kaisa, da li on treba da se koristi u svim vezbama, ili samo u pojedinim,i koje su to tezine za koje je potreban kais?

Van mreže filip85

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #96 poslato: Januar 02, 2013, 11:39:18 pre podne »
ne treba uvek, naravno, treba ga što manje koristiti jer preterano korišćenje može da dovede do slabljenja trbušnih mišića, zato sam ti i rekao da je možda upala u pitanju jer ako si ga ranije pri svakoj radnoj seriji čučnja koristio, i sad odradio jednu seriju bez njega, trbušni mišići su više angažovani pa može da dođe do upale... slično i sa čestim korišćenjem bandaža koji isto tako slabe tetive pa kad se radi bez njih može da dođe i do povrede... ja ponekad posle radnih serija čučnjeva skinem i pojas i bandaže pa odradim 1-2 serije po 10 ponavljanja bez ičega baš zbog jačanja stomaka i tetiva...

koristiš ga kad osetiš da ti je potreban, ako radiš neke teške liftove po 5 ponavljanja i sl. onda ga stavljaš... nema nekog pravila na kojim kilažama ga koristiš... imaš neke liftere kao Konstantinovs koji i često maksira DL bez pojasa...

Van mreže Deni BG

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #97 poslato: Januar 02, 2013, 12:06:42 posle podne »
Ja obicno radim 10 ponavljanja u svakoj vezbi. Onda ispada da je bolje da radim bez kaisa, da bih jacao trbusni zid?

Van mreže vlada sin

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #98 poslato: Januar 02, 2013, 12:39:16 posle podne »
ne treba ti kais
Men sana in corpore sano !

Van mreže rajcho

• Član
  • *
« Odgovor #99 poslato: Januar 02, 2013, 07:54:20 posle podne »
Upravo procitah sve u vezi ovoga.. Radim zgibove sa 35kg opterecenja. Da li treba da obratim paznju na ovo, da smanjim kilazu itd.. Ne predstavlja mi problem kad radim, al' ipak sta znam..

Van mreže Anri1

• Član
  • *
« Odgovor #100 poslato: Januar 07, 2013, 08:06:11 posle podne »
Ja sam prije 4 godine imao laparaskopsku operaciju kile, došlo je do greške i nakon godinu dana operacija je morala biti ponovljena. (hirurg mi je rekako kako je bila njihova greška i da se mrežica zgužvala). Tih godinu dana sam sam bukvalno bio nepokretan, na svaki pokret nogu imao sam bolove. Tri godine poslije druge operacije opet imam bolove pri hodanju i dok sjedim, manje nego prije, boli me i druga prepona koju nisam operisao. Bruh nije izrazen ni na jednoj ni na drugoj strani.  Bio sam na kontroli ali doktor kaže da to mora tako i da trebam ojačati trbušni zid pošto je oslabljen.
 Doktor mi je rekao da su sada uradili klasicnom metodom bez mrezice. Sta vi mislite, da li to stvarno moze biti zbog oslabljenog trbusnog zida? Da li je neko imao nesto slicno?

Van mreže Mimy

• Član
  • *
« Odgovor #101 poslato: Septembar 14, 2013, 09:28:38 pre podne »
Zdravo!
Mene muci slican problem.Prije 9 godina sam operisao kilu sa lijeve strane zatim kilu sa desne.Trebalo mi je par mjeseci da dodjem u formu, medjutim, evo bas ovih dana moram ponovno na operaciju, hirurg mi je rekao da #vjerovatno prvi put nije mrezica bila dovoljno zategnuta, pa se pojavila ponovo#
Kao i u tvom slucaju, sad osjecam i sa desne strane tamo gdje mi je rez, iste simptome kao i ti.
Ne treba da pisem da polako padam u "DEPRESIJU",jer teretana je jedino sto volim,a pocinjemda sumnjam u sebe i postavljam si uviek pitanje:"da sve ovo nije zbog prevelike ljubavi prema teretani?"
Sad cekam  8)

Van mreže Keef

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #102 poslato: Decembar 03, 2013, 10:40:12 posle podne »
au sta rade ti doktori... treba im naglasiti da trenirate, da me mogu nekom matorcu sto jedva peske ide isto da urade kao i vama. mora mrezica da se stavi i to neka dobra.

ajde i na ovo temi da napisem, mozda se neko javi

dakle, cepo sam malo tezine, npr mrtvo vise na snagu nego na tehniku (al dobro sta je bilo bilo je, nemojte o tome), cucanj isto, i ne mogu da kazem da me boli, vise kao s vremena na vreme se javi neki nelagodan osecaj u predelu prepone.
operisao sam preponsku kilu pre 2god, stavljena je ozbiljna mrezica i dr. mi je reko da nema sanse da tu pukne, jedino moze da pukne na drugoj strani ako uopste bude htelo da puca. znaci nista mi iskocilo nije ali osecam nesto unutra. e sad nisam siguran da li je to bas predeo kile ili malo vise spolja, znaci mozda je i van trbusnog zida nego deo gde se noga spaja sa telom. razmisljam mozda sam malo istegao neki misic tu (radim duboki cucanj, mozda nedovoljno istezanje za to, malo mi fali za spagu)...

znaci pitam ovde jer sam skeptican malo sto se doktora tice jer oni nemaju bas razumevanja za nas koji treniramo. zato ako neko od doktora prati ovo, znaci da je tolerantan sto se treninga tice, pa neka napise nesto ako zna o cemu se radi, ili neko ko je imao slican problem.

znaci nije nikakav opasan bol, al mi nije bio ni kad sam dobio kilu pa je ipak bila povreda.

pitanje je dal da mirujem malo ili mogu lagano da treniram (ionako mi je ova nedelja deload week).

e da, radio sam vezbe za stomak malo ozbiljnije (trbusnjaci, leg raises), jer nisam nikada ranije nesto preterano radio tu grupu misica jer imam nizak procenat masti pa mi se trbusnjaci vide pa nisam osecao potrebu da treba posebno da ih radim, mislio sam da je dovoljno sto rade kod odrendjenih vezbi, ali sam tek sad krenuo da ih jacam. al nikakve trbusnjake s opterecenjem jer obicne, leg raises i to.

Van mreže Dominikanac

• Heavyweight Member
  • No pain, no gain!!
« Odgovor #103 poslato: Decembar 04, 2013, 07:43:11 pre podne »
Raspitaj se i nadji dobrog doktora, i idi kod njega, nemoj kod bilko kog mesara. Kad se odlucujete za operacije, trebate znati kod koga idete evo moje price. Kao klinac od 10-tak god padnem i udarim koleno, naduje se i nekih 10 meseci u gipsu, na kraju mi skinu gips i kaze doktor sve ce biti ok, idi na terapije... Proslo 3 meseca ja i dalje nisam mogao da savijem nogu, ali kao sreca u nesreci moj brat padne i slomi ruku. Odemo u bolnicu kad tamo dezuran doktor koji je mom bratu kad je imao 4 godine radio operaciju preloma butne kosti pa spajao sa sipkom i srafovima, pa ga se setio. Zato sto je tom doktoru to bila prva operacija te vrste kad je zavrsio specijalizaciju. Sve u svemu, srecom doktor vidi da ja vucem nogu i pita sta mi je, ja kazem... On pogleda, i ostavi me u bolnici kao hitan slucaj... Moji sutra doneli sve dokumente, i doktor mi rekao da sam nastavio tako jos par nedelja, ostao bih invalid 100% , tj nikada vise ne bih mogao da savijem koleno. Srecom spasio me je, i koleno mi je super.
Sunce koje przi ko da kaze da izdrzim, vetar muzika za usi, ritam kisa koja pljusti

Van mreže netiks

• Član
  • *
« Odgovor #104 poslato: Januar 26, 2014, 04:31:02 posle podne »
Evo i ja da se pohvalim da sam operisao preponsku ingvinalnu kilu sa leve strane
rekao doktoru da mi stavi mrezicu
zakazao operaciju prijem utorak
u sredu su me operisali anestezija u kicmu spinalna , sve sam osetio kad su me rezali i kidali samo malo blaze nego bez anestezije
Pita mene anesteziolog da ti dam nesto za smirenje ja reko nemoj vidis da sam smiren ona me pogledala cudno operacija trajala 40 minuta pita mene anesteziolog kako si ja reko boli.. kaze ona oces da ti dam nesto za bolove ja reko netreba :)
Pitam ja doktora jel ste mi stavili mrezicu kaze on nismo kao u fazonu ti si mlad covek
Rez 10cm
Dan posle operacije ides kuci
« Poslednja izmena: Januar 26, 2014, 04:42:05 posle podne netiks »