Wanderlei: Tek sam u svlačionici shvatio da me Quinton nokautirao
Paralelno s izlaskom službenog plakata UFC-a 110. na kojem je njegova slika odmah iza Minotaurove, Wanderlei Silva je za Las Vegas Sun najavio borbu protiv Michaela Bispinga.
- Drago mi je da se borim s Bisipingom, čovjek ima specifičan stil. Nekada te drugi borci ne poštuju, no to je OK. Svi smo mi profesionalci i ako me netko ne respektira, to mi se sviđa - , opisao je Silva ono što mu prvo padne na pamet kada se sjeti Britanca.
Potrudit će se, kaže Brazilac, nokautirati svog protivnika u drugoj rundi.- Mislim da će to biti druga runda. Sigurno je da ću se truditi i u prvoj, no danas su svi snažni svi su veliku. Iako imamo rukavice, udarci su moćni. Jedan krivi pokretčovjek te ulovi i gotovo je. -
Za sada mu napad na titulu nije prioritet. - Moram se još uvijek dokazivati u oktogonu. Anderson je moj prijatelj jako dugo vremena. Imali smo neke razmirice, no to smo riješili. U ovom trenutku ne želim borbu protiv njega. Nakon još nekoliko mečeva, kada ću se opet osjećati ugodno u kavezu, onda će to biti druga stvar. Trenutačno nisam spreman. -
Silva je opisao i poraz protiv svog starog znanca iz Prideovih dana Quintona Jacksona.- Sjećam se prošlogodišnjeg poraza od Jacksona. Trenirao sam šest mjeseci za tu borbu, a samo jedan krivi potez je odnio sve u vjetar. Pogodio sam ga, on je krenuo natrag, a ja za njim...Sjeo mu je jedan udarac i bilo je gotovo. Isključio me. Ne sjećam se više ničega. Znam da sam došao do svlačionice i pitao svog trenera što se dogodilo. Rekao mi je da je sve gotovo. Počeo sam plakati - , objašnjava Wanderlei i dodaje:
- Godina iza mene mi je najteža u karijeri. Ne idem više na zabave. Za Novu godinu sam ostao u krevetu. No, porazi su sastavni dio ovog sporta. Želim u budućnosti prenijeti dio svog znanja na druge držeći seminare diljem svijeta. -
Marko Petrak
www.profightstore.com