I ja se slazem da je Ajk posledica sistema u kom zivimo. Iza njega svakako ne stoji 99% istine i treba pazljivo filtrirati sve sto iznosi. Ubrzo cu objasniti zasto. Duze vreme pratim njegov radi i znam o cemu pricam. Inace, ako pogledate njegovu biografiju videcete da je covek bio jedno vreme fudbaler pa onda radio za BBC kao reporter. Ajk ima odlilcno iskustvo u masovnim medijima i to mu je pomoglo da shvati sta masa voli i kako da joj dobro plasira pricu.
U Evropi kad se spomene Ajk, zovu ga "Ajkova industrija" jer je u pitanju prava firma koja ubija milionski profit na tim Ajkovim gostovanjima, knjigama i DVD koje prodaje. Jel znate da jedna karta za Ajkovo predavanje kosta oko 40 funti??
a u salama obicno bude do par hiljada ljudi, to je 80,000 funti (preko 100,000 eura od jednog predavanja a ima ih na desetine godisnje). A onda knjige, na kojima se isto dobro zaradjuje, a da ne pricamo o tirazu DVD diskova u kojem ih masa kupuje.
Malo se onih koji ga obozavaju iskreno zapita : Ako mu je cilj da ljudi saznaju istinu zasto onda ne deli diskove besplatno ?!? Zasto pravi toliki profit na gostovanjima ?? Cak je uveo i poseban pristup za stalne clanove na svom sajtu, i to naravno naplacuje ( i to za 4 funte mesecno!?!). Zasto je kod Ajka bas sve izmereno u cenama ?!?
Na zalost i taj Ajki je jos jedna posledica bolesnog (monetarnog) sistema u kojem zivimo. On kao i ostali zeli da zaradi nudeci ljudima ono sto oni zele da cuju i vide. Isto kao i Alex Jones. Cesto jedan drugog podrzavaju, Ajk cesto gostuje u njegovim emisijama.
U stvari istina je da pravi poznavaoci conspiracy teorija uopste ne smatraju Ajka za ozbiljan izvor informacija. Poznato je da je on samo preuzeo pricu nekih pisaca koji su davno u svojim alegorijama pisali o tome. Dodao je nesto svoje ali je otisao i sirinu a to je bas ono sto mu je trebalo.
On ide na sirinu kako bi obuhvatio sto vise publike. Nisu samo reptili koji piju ljudsku krv, vec je obuhvatio u pricu i vanzemaljce i jos mnogo toga. Time privlaci ne samo one koji vole price o UFO vec i oni koji vole teorije o Rotsildima, Hitleru, Jevrejima, Masonskim drustvima, Bratstvu, Reptiskoj rasi, itd.
A tu nije kraj, kroz celu tu corbu provukao je i religiju i spiritualnost kako bi obuhvatio i one kojima je bitno da odrze veru u Boga. Cak je u svojim ranim gostovanjima na TV govorio kako je on Boziji sin i kako donosi poruku da ce zemlju uskoro unistiti Apokalipsa, to je govorio davne 1991 godine kad je prvi put izasao na TV i tako je i stekao popularnost u Britaniji.
Mislim da Ajk sigurno nije neko od koga bi smo trebali uciti o svetu i ljudima. Njegov rad je suvise uprljan profitom i treba otvoriti cetvore oci ako koristite njegove informacije. Veciinu toga nikad necete ni moci da provererite a u tome i jeste osnovni razlog da tako dobro prolazi. Nek se ne naljute njegovi obozavaoci iako je tema smestena u "Generalne diskusije" mislim da bi joj trebalo naci mesto u kategoriji posledice Monetarnog sistema jer sa razlog mislim da tamo vise pripada.
ovo sam nasao gde je jedan gost napisao.