pa price o globalizaciji su tachne i tu nema sta, vazda su pojedinci tezili da imaju sto vise moci, da osvoje sto vise teritorija i na kraju krajeva vrhovnci cilj da se nashtancuje sto vise para. tako svijet funkcionishe od pamtivijeka...
Ja govorim inache za Ajka, njegov lik i dijelo.
e sad Ajk u svojim knjigama i nastupima (na ovim klipovima je to vjesto izbjegnuo) tvrdi da su vladari svijeta kako ih on naziva 'vavilonsko bratstvo' zapravo vanzemaljska reptilaska rasa. upravo ta prica ga je proslavila. inache njegove price se zasnivaju najvise po ucnjima/laprdanjima azerbejdzanskog nauchnika i poznavaoca Sumerijanske kulture Zekerijaha Sichina i najpoznatijeg antiglobalistichkog galamdzije Alex Joesa. Ovaj prvi je provalio tu cijelu pricu o lizardima vanzemaljcima, navodno je desifroto to iz sumerijanskih spisa da sad ne detaljishem ali jbg pukla je bruka posto su ga ostali naucnici demantovali u dosta navrataja pa je covjekna zalost ispo budala. Steta bas dobra prica o planeti Nibiru , smaku svijeta 2012 itd
E sad po mom povrsnom poznavanju psihologije i psihijatrije ja bi reko da je sedi gospodin potpuno lud. idemo redom: na ovom drugom clipu pominje neke paranormalne pojave iz 1989, kako je cuo glasove u glavi, osjecaj kako ga stalno neko prati, te mu je neka proprocica rekla da je on izabran i da ce prosvijetliti svijet i sta li jos ne. zatim dolazak na sveta mjesta i izgravanje chosen one ( u medicini poznato kao "jerusalimski komplex"). Znaci u pitanju je sizofrenija i raznorazni manje ubojiti poremecaji licnosti. Sta je dovelo do ove bolesti? mozda genetski faktor a mozda i razocarenje i mentalni krah sto nije ostvario zivotnu zelju - da bude fudbaler. Godinama radeci kao fudbalski komentator osjeco se kao invalid shto i sam nije na terenu jureci loptu i iz toga proizilazi ekstremno veliki kompleks nize vrednosti, srushen san i povredjena sujeta. I tako metodom kompenzacije nas Dejvid Ajk metamorfozira u jednog od najvecih klovnova ikada vidjenih u medijama
evo sta vikipedija kaze:
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Icke