Novembar 15, 2024, 04:37:07 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.358 poruka u 18.766 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: Ishrana i suplementi za napredak u mišićnoj masi uz. zadržavanje niskog %bf  (Pročitano 88204 puta)

Van mreže lara24

• Lepotica
  • Light Heavyweight Member
Odg: Ishrana i suplementi za napredak u mišićnoj masi uz. zadržavanje niskog %bf
« Odgovor #165 poslato: Januar 11, 2010, 01:32:06 posle podne »
Citat
Pedja de mi odgovori na pm jel valja to ?

pa odgovriti cu ti ovde
NE VALJA DA IMAS SAMO JEDNOG MOMKA...
sta bi se krilo  ;D ;D ;D
Ma ne tooooooooo  ;D ;D već za onaj izolat bez okusa i ičega šta sam te pitala jesi opće dobio to?Poslat ću opet.
..pobjednici traže načine,a gubitnici razloge..

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Ishrana i suplementi za napredak u mišićnoj masi uz. zadržavanje niskog %bf
« Odgovor #166 poslato: Januar 11, 2010, 01:34:53 posle podne »
nisam dobio nista.....
a za ovo drugo sam siguran

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #167 poslato: Januar 11, 2010, 07:24:54 posle podne »
nisam dobio nista.....
a za ovo drugo sam siguran
Lud si ;D

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #168 poslato: Januar 11, 2010, 07:43:29 posle podne »
Danas izmješala neki trening za noge:
leg curl 3xpo 15 ponavljanja opadajuće težine u 3 kruga
čučanj sa šipkom 3x12pon opadajuće težine u 3 kruga..pa..

široki čučanj 3x12pon pa odmah leg press 3x opadajuće težine 2 kruga
DL s ravnim nogama 3x12 opadajuće težine
iskorak 3x opadajuće težine pa odmah hiperekstenzija  2 kruga..pa još
leg extension 3x10pon pa odmah leg curl 15pon

Nije bilo lako bome..a sad jedno pitanje za onog ko zna,kakva je razlika između širokog čučnjka sa šipkom iza glave i širokog čučnja sa utegom u rukama sprijeda koji je bolji?
Na cardio išla odvojeno low 20 minuta intervalno trčanje,pa ja neznam kaj je 20 min fakat dovoljno? Meni se to tak malo čini..

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #169 poslato: Januar 12, 2010, 06:49:18 pre podne »
zar je bitno koji je bolji dok god radis kombinacije razlictih vezbi?
sve su dobre!!!

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #170 poslato: Januar 12, 2010, 02:18:03 posle podne »
okej!
Zanima me još nešto Pedja, kad imam trening utezima giga,jel mi trebaju proteini(tipa kuhana piletina ili bjelanjci) u obroku 45 min prije treninga ili ne,neg je dovoljno 50g riže same i neposredno pred bcaa i glm? I kad da uzmem kofein što si reko,nabavila sam the caffein ima 200mg u kapsuli to meni nije probleem.Prije tog obroka ili pred trening sa bcaa i glm?
Bitno mi je da što bolje odradim trening i imam najviše od njega zato pitam.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #171 poslato: Januar 12, 2010, 02:27:05 posle podne »
ja ne mogu da verujem da ti mene nakon ovilik vremena ovo u opste i pitas jbt??
pa kakve veze sa belnacevine imaju sa trenigonom pobogu...
pa crvstu hranu uzimas najmanje 1 sat pre d trening radi opterecenja zeludca i aposrobcije bcaa i glm..pozerljno je cak i 2 sata..
o boze

Van mreže Слободан®

• Bantamweight Member
« Odgovor #172 poslato: Januar 12, 2010, 03:20:04 posle podne »
Lara pokusaj naci tablice vreme varenja i apsorpcije hrane koju je radio Pedja sa jos nekim ljudima sa foruma. Kada te podatke znas i verujem da znas veci deo oko aktivacije insulina tj. sta aktivira insulin nece biti problema. Badava tebi ako smem grubo reci trening da topis salo ako se najedes rize i nakon nekih sat vremena odes na trening. Ovo sto radis trazi logicko zakljucivanje i debelo razmisljanje.

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #173 poslato: Januar 12, 2010, 11:17:18 posle podne »
Pedja nemaju nikakve kolko znam, ali jbg u 101 članku o prehrani oko treninga pišu da treba i jedno i drugo,p i uh prije i poslije pa samo pitam. Isto kao i za kofein jer kolko znam kava zel.čaj isl se uzima prije obroka ne poslije ako već.
Slobodane,kad radim trening utezima ni ne mislim topit salo. Niti najmanje.Topim salo kad idem na cardio natašte što nema veze s ovim što sam pitala. A sve i kad idem na cardio poslije utega tih 40g uh mi sigurno neće sprječit da topim salo jer ću ih duplo potrošit prije na intenzivnom treningu utezima. Al nema veze nije bitno.Hvala nasavjetima.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #174 poslato: Januar 13, 2010, 06:41:30 pre podne »
Citat
Pedja nemaju nikakve kolko znam, ali jbg u 101 članku o prehrani oko treninga pišu da treba i jedno i drugo,p i uh prije i poslije pa samo pitam. Isto kao i za kofein jer kolko znam kava zel.čaj isl se uzima prije obroka ne poslije ako već.

???

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #175 poslato: Januar 13, 2010, 08:37:55 pre podne »
Citat

???

Brzo probavljivi proteini su ono što vam treba prije vježbanja
Bjelanjci imaju kvalitetnije proteine od sirutke i daju krvi posebno brz nalet aminokiselina koje grade mišiće. Dobar izbor obroka bio bi omlet od bjelanjaka. Kako ne bi morali razbijati desetke jaja, možete kupiti bjelanjke pakirane u kartonima. Za transport, pohranite već pripremljeni omlet u spremnik, čuvajte ga u hladnjaku i samo ga stavite u mikrovalnu prije nego krenete vježbati.
Također možete koristiti vrlo tanko narezanu (očišćenu od kože i kostiju) puretinu, piletinu ili ribu. Ovi proteini ne djeluju brzo kao bjelanjci; najbolje djeluju kada su poširani (kuhano na pari) ili kuhani (vlažna toplina), bolje nego kad se pripremaju na roštilju ili prženjem u tavi (suha toplina). Prženje ili bruniranje mesa stvara kožicu koja usporava probavu. Također možete ubrzati probavu tako da sitno narežete piletinu i puretinu, i tako olakšate žvakanje i poboljšate pristup probavnim enzimima.
Važno je da meso bude tanko narezano. Masnoća odgađa pražnjenje trbuha i usporava cijeli probavni proces. To znači da se hranjive tvari otpuštaju u sporom mlazu, umjesto u rapidnom valu koji trebate za treniranje. Umjesto ulja, sira i maslaca za okus, koristite narezane rajčice, povrće i začine. Očekivano, crveno meso nije dobra hrana prije vježbanja. Nekim komadima, s 40-60%  kalorija iz masti treba dugo da se probave, pa vam je bolje s bjelanjcima, peradi ili ribom.
Izvor: flex.com
Evo samo jedan od mnogih..jbg sorry al nisam ja to izmislila i pošto tebi vjerujem i znam da znaš provjeravam ipak kod tebe razne takve info za svaki slučaj.

Van mreže Слободан®

• Bantamweight Member
« Odgovor #176 poslato: Januar 13, 2010, 10:15:13 pre podne »
Lara reci mi kada popijes whey a pijes ga sa dextrozom ili maltodekstrinom sta se desava sa insulinom u krvi i koliko ostaje njegovo prisustvo po ispijanju sejka. Moras znati vreme varenja i apsorpcije hrane kao oce nas ako zelis maknuti dalje.

Van mreže lara24

• Lepotica
« Odgovor #177 poslato: Januar 13, 2010, 10:46:08 pre podne »
Kaj sam ja na muriji na saslušanju? Naravno da dex ima svrhu da digne insulin i zadrži ga visoko nekih pol sata i onda naglo padne.Zato se i uzima sa wheyem odmah iza treninga da transportira taj whey. Nisam ja neki stručnjak niti se pravim da jesam znam kolko me PP naučio i to mi je dovoljno.
I da znam da se tvrda hrana vari dugo,logično.Zato mi je i savjetovao P da uzmem uz taj isolat i dex još 10g malte odmah..nisam baš tolko mutava.A cardio se radi natašte najbolje je,a ako ga i radim iza utega radim ga iz više interesa. Ne služi on samo za skidanje masti kolko ja znam.
« Poslednja izmena: Januar 13, 2010, 10:52:06 pre podne lara24 »

Van mreže Слободан®

• Bantamweight Member
« Odgovor #178 poslato: Januar 13, 2010, 10:53:37 pre podne »
Lara samo zelim da te nateram da razmisljas. Eto sama si zakljucila da je insulin dignut pola sata po ispijanju whey-a. Kardio kada je insulin dignut nema svrhu. Eto jedna greska i uzaludnog trcanja na traci. Sto se tice apsorpcije hrane belanac se apsorbuje za pola sata a junetina za dva sata pirinac za sat i po. Sada kada to znas vidi gde si nazovimo pogresila ako si gresila. Pitanje je da li gubis samo glikogen pri vezbanju sa utezima. Nemoj biti 100% sigurna.

Van mreže Слободан®

• Bantamweight Member
« Odgovor #179 poslato: Januar 13, 2010, 10:55:15 pre podne »
Trcanje sluzi za bolju prokrvljenost, slazem se. Mada ti imas primarnu stvar i cilj resiti se sala.