Pa ljubavi moja, covek je pitao za 8 jaja a to nije puno vise od 6 a i to je samo jedan obrok : )
Forsiram ih jer se digla fama oko pojesti 5 celih jaja kao da smo u 17 veku, ali ko nece ne mora
Ako 5 jaja nece stetiti zasto onda odvajati zumance i tako baciti 15-16 grama savrsenih proteina, plus za 15 dinara dobijate najmanje 30 grama proteina
..salzemo se oko jednog...a to je da 5-6 jaja nece ubiti nikoga.....ali neka proba neko da jede 15-20 celih...good luck!!!!!
misljenja sam da nam bas i nisi potrebni ti proteini iz 15-20 zumanaca....
evo ti primer..moji otac i majka dok su drzali farmu koka nosilja ocu je jednog dana palo na pamet da smrsa i doluci je da jede samo jaja i saltau...
jeo je svki dan 20-ak jaja i gomile salate..nakon 1.5 meseci takve dijete morao je kod lekara na vadjenje krvi jer se nije osecao dobro...naravno..ja nisam nista znao od toga sta on radi..
nalaz krvi je pokazao abnormlano velikholestrol i trigliceride...
kad sam sznao za to..omdah sam mu rekao sto i kako ap je umesto jaja poceo da jede ribu i nesto mesa kuvanog i naravno saltu...
za mesec dana je krvnu sliku vratio u normalu...
da mu je holesterol skocio od salate..ne verujem......covek niti pusi niti pije.....
a i pas mi je krepao od zuamnca..doakzano :roll: :roll: