zbog toga sam prokomentarisao jer mi se ucinilo da je ubrajas u osnovnu vezbu a posle ovoga je sve razjasnjeno
@Igor, tako sam ga i ja razumeo
Pa i ne osecam da pogadja - verovatno zato sto su mi kvadsi 10x razvijeniji nego bilo koji drugi misic
Nije nijedan cucanj po meni za kvadse, cim mi druge grupe zakazu mnoogo pre kvadsa.
Pa ledja prvo... tj. max. sto smem da koristim za cucanj nije nikakav problem za kvadse, ali ne smem dalje zbog ledja jos uvek.
Deadlift radim "obican", koji bi to trebao da "dobro" pogadja kvadse?
Pretpostavljam da su ti ledja bila ili su jos uvek povredjena kada ovo kazes...ne znam da li koristis slobodne tegove pri cucnju, ali sa povredom ledja mozda bi mogao da probas sa Smith masinom koja ce koliko toliko osloboditi stabilizatore napora, a i isprobaj razne polozaje stopala.
Ako ovo podrazumevas pod obican, sto i jeste...onda bi i ovde morali da ti dobro rade kvadsi...zavisi na sta se koncentrises u toku pokreta i cime "vuces"...kao i koliko tezine stavljas...nadam se da nisi potpao pod filozofiju trpaj da drugi vide, a pravilan pokret zanemari...
Taj radim.. ma kakve velike tezine, 60-80kg za deadlift i kao na slici ga i izvodim.
ja i posle leg extension (to radim sa max sto sprava dopusta, znaci 100kg) ne osecam neku upalu/bol/zamor u kvadsima.
ja prvi put cujem da nekome cucnjevi ne pogadjaju quadse...? probaj ovo sto sto rece Bulldog i Genius