Novembar 01, 2024, 12:18:22 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Ishrana i teretana  (Pročitano 33095 puta)

Van mreže makii

• Član
  • *
  • maki 87
Odg: Ishrana i teretana
« Odgovor #15 poslato: Mart 18, 2011, 11:30:40 pre podne »
pa ovako...izbacila sam hleb i slatkise ! ujutru kafa bez secera i dva tosta,ruak obicno kuvano plus meso  naravno bez hleba ,izmedju ide neko voce ,kafa...onda trening   oko 5 i posle ili voce ili dvopek :)

Van mreže tenssa

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #16 poslato: Mart 18, 2011, 11:37:02 pre podne »
Uzas blagi, ishrana ti je katastrofa...

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
  • Workout, eat right, stay healthy...die anyway!
« Odgovor #17 poslato: Mart 18, 2011, 11:59:53 pre podne »
pa ovako...izbacila sam hleb i slatkise ! ujutru kafa bez secera i dva tosta,ruak obicno kuvano plus meso  naravno bez hleba ,izmedju ide neko voce ,kafa...onda trening   oko 5 i posle ili voce ili dvopek :)
Makiiii, ne valja ovo nista...a nije ni zdravo!
Prvo moras da shvatis da dijeta ne znaci gladovanje, nego regulisana ishrana.
Ima jedna dobra i jedna losa vest za tebe, koju ces prvu? :) Da bi mrsavila moras da jedes bar 5x dnevno, dakle neces gladovati...to je dobra vest, a losa je da u tih 5 obroka ne mozes da jedes sta hoces nego moras da budes DOSTA disciplinovana.
Potrazi po forumu jelovnike, ima ih dosta od raznih devojaka pa ih prilagodi sebi a mi cemo te ispraviti ako negde gresis. Ako to budes ispostovala onda mozes da uzmes i neki sagorevac koji si gore pomenula koji ce ti malo pomoci da sto pre stignes do cilja. Sto pre krenes imaces vise vremenda da se sredis za plazu, jer ti je to verovatno i cilj ;)
Eto raspisao se ja, dosadno mi na prdavanju :D

Van mreže makii

• Član
  • *
  • maki 87
« Odgovor #18 poslato: Mart 19, 2011, 09:38:37 posle podne »
znam odprilike s ta treba da jedem al mi lakse da ne jedem nego da jedem to sto mi ne prija :( ok,pokusacu

Van mreže sara0609

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #19 poslato: Mart 19, 2011, 10:47:51 posle podne »
svima je lakse da ne jedemo.... ufff.. da moze tako nebi nista jela mesec dana :) evo ja sad bas citam neke ishrane sto je pedja stavio sa foruma... 100% ce biti rezultata uz dobar trening i jos malo bolji ako uzmes neki sagorevac...
 http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,15318.0.html

ps. ja sam xtela da pitam... jos vezano za sagorevace.. ja ne pijem kafu,zato je i jace reagovala na mene.. i imala sam period kad sam bila u fazonu da pijem nes pre treninga da bi mogla da istrcim vise..i bilo mi je super 10km sam od sale pretrcala i posle toga bi jos mogla kardija da radim koliko mi je pomogla.. samo tu nastaje problem kad sam prestala da pijem... u pocetku sam jedva 6km trcala istrcim i 10,ali jedva...i dani su mi bili tezi,umorniji..bas sam osetila zavist u neku ruku sa moje tacke gledista...  sad kad bi uzela neki sagorevac..plasim se da mi se ne desi slicno kad prestanem da ga pijem,jer je uglavnom sastavu ima kofeina i sl.supstanci... sta vi mislite o tome..?  i koji je sagorevac mi preporucujete?
zivi i pusti druge da zive

Van mreže Delavian

• Član
  • *
« Odgovor #20 poslato: Jul 03, 2011, 12:00:34 pre podne »
Pozz Saro.Sagorevac koji bih ti ja preporucio je L-carnitin,  L- carnitin pomaze da masti stignu to mitohondrija i sagori se u energiju, ali takodje i regulise krvnu sliku, tacnije holesterol i trigliceride, jer sadrzi vitamine B5. L- carnitin ti takodje daje vise "kondicije" za vezbanje, jer smanjuje lucenje mlecne kiseline u misicima pa ti treba vise vezbanja do zamora. Uz L-carnitin moras imati dobru ishranu kako bi postigla dobre rezultate, jer se efekat l-carnitina bazira na ishrani pri kojoj unosis ispod, ili oko 2,000 kalorija dnevno. Pre nego sto pocnes da koristis bilo koji sagorevac ili druge suplemente, obavezno se posavetuj sa svojim lekarom, obavezno :)

Van mreže defekt ruke

• Član
  • *
« Odgovor #21 poslato: Jul 03, 2011, 12:13:30 pre podne »
L-karnitin jedino sto sagoreva je NOVCANIK,sto bas 2000kcal sta ako unosi 2200kcal onda ne radi ili? prosvetli nas,sta ako unosi 2000kcal iz mc donaldsa???
Kapacitet rasta mišića je ograničen, a kapacitet rasta sala neograničen, pa .
inzulin sve ono što telo (ne neizbežno i njegov vlasnik!) smatra viškom kalorija pohranjuje u salo(koje se može zvati; vansezonski izgled, faza mase, ... a može i SALO

Van mreže Delavian

• Član
  • *
« Odgovor #22 poslato: Jul 03, 2011, 12:25:29 pre podne »
izvini, ali, ja sam dao 1800 dinara, koristio mesec dana, pomoglo mi je, samo prenosim svoje iskustvo...
a, ovo za prosvetljivanje :

2200 kcal - smanjuje efekat, ali ne drasticno
ako unosi 2000kcal iz mc donaldsa, svakim obrokom iz mc-a ce uneti ogromnu kolicinu masti, sto ce samo da usere stvar. Ukoliko neko strucniji smatra da gresim, neka me ispravi, prosvetlite vi mene :D
« Poslednja izmena: Jul 03, 2011, 12:27:06 pre podne Delavian »

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #23 poslato: Jul 03, 2011, 12:42:59 pre podne »
Citat
Uz L-carnitin moras imati dobru ishranu kako bi postigla dobre rezultate
Ovo je razlog zasto je L-carnitin delovao...jedan i jedini razlog :)

A sada iskreno, zasto se se bas odlucio za L-carnitin pored toliko sagorevaca? Verovatno zbog tih 1800din, ostali su mnogo suplji...ali sa razlogom.
L-carnitin moze da ima samo placebo efekat na nekog ko se ne razume bas najbolje, kada ga pijes osecas se "mocnije"  ;D, pazices vise na ishranu jer ne zelis da ti propadne 1800din, jednostavno delovace psihicki na tebe. Da bi radio ono zbog cega je kupljen moraju da se uzimaju velike kolicine L-carnitina (pisano vec o tome).
Ja ti garantujem da bi iste rezultate imao i bez njega.
A o tih 2000 cal....nema potrebe ni pricati, sto bi rekao moj profesor " ne pije vodu" :)

Van mreže Delavian

• Član
  • *
« Odgovor #24 poslato: Jul 03, 2011, 12:47:09 pre podne »
e, vidis, o tome nisam razmislj'o, hvala na komentaru, sad moram iz inata da probam da vidim kako ce ici bez karnitina :D

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #25 poslato: Jul 03, 2011, 12:49:08 pre podne »
e, vidis, o tome nisam razmislj'o, hvala na komentaru, sad moram iz inata da probam da vidim kako ce ici bez karnitina :D
Kako si unosio tih 2000cal. Napisi ishranu koje si se pridrzavao, i napisi kako si se hranio pre nego sto si uzeo L-carnitin:)
Odosmo u off, ima tema o L-carnitinu

Van mreže Delavian

• Član
  • *
« Odgovor #26 poslato: Jul 03, 2011, 12:53:30 pre podne »
uh, bacio sam list na kojem sam onako lepo isplanirao ishranu iz dana u dan, ali uglavnom se sastojala ovako :
ujutru za dorucak jecmene, ovsane, razane pahuljice ili 3,4 kuvana jaja, vocna uzina ili neka salata, za rucak dinstano ili kuvano meso, za uzinu opet neko voce ili neka salata, i za veceru posle treninga ili tunjevinu, ella sir ili tako nesto sto nece tesko da mi padne na stomak :D

a pre l-carnitina i pre teretane uopste, bilo je zdranja na sve strane, uglavnom su to bile sarme, pljeskavice, cevapi, grickalice i tako te namirnice uz koje sam postigao savrsenih 123 kg ! :D

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #27 poslato: Jul 03, 2011, 12:58:46 pre podne »
Lose je to, ali sigurno je bolje nego sto si se hranio pre toga. Telo je reagovalo na promenu i smanjen broj kalorija pa si zato i smrsao. L-carnitin tu nije imao nikakvog efekta, osim psihickig po tebe :)
To je isto kao kada bi ti neko rekao da neces biti zedan ako uzimas vitamin C dva puta na dan, ali samo ako unosis 4-5 litara vode dnevno :D
Vitamin C bi tu imao ulogu kao sto je i kod tebe imao taj L-carnitin, dakle nikakvu :D
Uh, al sam ga objasnio :P

Van mreže Delavian

• Član
  • *
« Odgovor #28 poslato: Jul 03, 2011, 01:01:21 pre podne »
ma, objasnio si, jebo kevu, sve sam razumeo, al ozbiljno, aj necemo vise off, nego, ako mozes preporuci mi neki program ishrane, posto mi se uskoro zavrsava program za teretanu od 9 nedelja, pa kad krenem ispocetka, zelim da krenem sa novom ishranom, jer treniram americki fudbal, uskoro krece sezona, pa cemo imati po 2 treninga dnevno :D

Van mreže mica86

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #29 poslato: Jul 03, 2011, 01:05:58 pre podne »
Otvori svoju temu pa pitaj sve sto ti nije jasno, da ne spamujemo vise po forumu...inace cemo zavrsiti van njega :P