Preparati mu naravno nece pomoci da bude duplo veci, ali ce mu sigurno pomoci da se oseca odmornije, svezije, da ne dobija upale, da mu ne pada imunitet. Ovim prevshodno mislim na (poredjano po redosledu vaznosti):
- glutamin
- kvalitetan whey protein
- multivitaminski kompleks
Necu da pominjem kreatin i ostale stvari, jer je to vec nesto drugo. A sa druge strane ne mogu da shvatim ljude koji se kidaju po teretanama, a ne popiju obican whey protein posle treninga kada je misicima najvise potreban brzi unos proteina i aminokiselina, radi oporavka.
Morate da shvatite da vi niste obicni ljudi koji sede kuci i gledaju tv, vec sportisti koji intenzivno trose minerale i vitamine prilikom jakih treninga. Prema tome, da ne bi dolazili u stanje kada ce vas svaki virus oboriti, neophodno je da koristite multivitaminske preparate.
Toliko o vaznosti preparata. Mada ni ja ne vidim razlog zasto neko naglasava uzimao sam preparate ili nisam. Ili uzimao sam steroide ili nisam. To kao hoces da kazes onu staru foru, "Pogledaj me kako sam se uradio bez icega, zamisli da sam uzeo nesto...." Nemoj to je smesno.
U svakom slucaju dobre grudi, ali bi mogao da postavis jos koju sliku, spreda, odpozadi, noge... Da bi ti dali celokupnu ocenu.
Samo nastavi sa kvalitetnim treninzima, kvalitetnom hranom i naravno pocni da koristis "preparate" ako zelis da napredujes.