Evo ovako, imam 18 godina, visok sam 186 cm, i tezak 136 kila. Prije sam bio uzasno mrsavo dijete, i onda sa oko 8 godina sam izvadio mandule i postao sam *jaci*. Nikad nisam bio krme neko, samo jaci. Trenirao sam vaterpolo 6 godina i prije 4 godine sam prestao zbog skole i drugih obaveza. Odjednom sam to ljeto dobio 25 kila, i od tad kilu po kilu i sa 80 kila sam dosao na 140. E sad, trebao bih pomoc. Htio bi ih skinuti, ali ne ide bas. Nikad se ne uspijem nagovoriti da prestanem zauvijek sa fast foodom i time jer covjek u danasnje vrijeme tesko moze zivjeti bez toga, a i da dodjem na zeljenu tezinu trebalo bi mi 5 godina. Pa me zanimalo par savjeta ako znate neke dobre preparate da se konzumiraju uz naravno fizicku vjezbu, i molio bih par savjeta kakvu to fizicku aktivnost bi trebao raditi ( trcati na steperu, voziti bicikl itd itd ). Ali uglavnom me zanimaju neki preparati s kojima imate iskustva ili znate nesto, jer stvarno ovako vise ne mogu ..... A kad samo pomislim da trebam 5 godina se rijesiti slatkog i svega da smrsavim muka mi padne pred oci .... Mislim znam da je to zdraviji nacin, ali iskreno nije to za mene....