Novembar 01, 2024, 05:33:37 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Pomoc oko ishrane :)  (Pročitano 6429 puta)

Van mreže igor-bg

• Lightweight Member
Pomoc oko ishrane :)
« poslato: April 06, 2009, 03:10:55 posle podne »
Pozdrav svima koliko vas ima ;) ,

Hteo bih da korigujem malo ishranu ....Pa mislim da sam na pravom mestu i  da imam koga da pitam. Uglavnom jedem oko 5 puta dnevno....3 glavna obroka + 2 uzine

1.obrok oko 9-9:30 ...Uglavnom pojedem 2-3 jaja...ponekad izmucena, ponekad, kuvana, ponekad na oko :) ...ubacim ponekad pilece salame i to je to. popijem casu mleka veliku (1.6% masti kupujem)

2. obrok oko 12h..popijem whey protein i pojedem neku vocku (uglavnom babanu ...ali upravo citam da je voce lose, fruktoza i da se u jetri pretvara u mast ?? )

3. obrok u 15h ....domaca supa uvek ... pilece snicle(telletina itd) ...svinjetine, ovcetinu, ni ne jedem uopste ) ....i od priloga kako kad, krompirici, riza...a zelenisa i salate uvek ima ( koje moram da priznam na silu jedem ) ...i popijem cacu jogurta niskomasnog.

4.obrok oko 17-18h ...whey protein i neka vocka opet ( ovde ce whey biti izbacen i ubacen u PWM ...sto je negde oko 22-23h kad zavrsim trening )

5. obrok u 20..do 20-30 h najkasnije...pohovano belo meso i ella sir  i casa mleka

Ribu jedem uglavnom 1 nedeljno ( nedeljom )

zanima me....sta bi korigovali, koliko je ovo dobar nacin ishrane  ? Upravo procitao da je voce veoma lose i da se pretvara u salo i zanima me pa zar se sme uopste izbaciti voce iz ishrane ? pa necu ziveti od sumecih  multivitamina i tableta ?

Da ubacim mozda umesto banana za uzinu  rizu mozda ? (crnu cujem da je bolja ? )

Ono sto sebe teram i sto mi je dosta lose jeste jako nizak unos vode... ( popijem tokom treninga bar 2 l  ali u toku dana slabo )....Kako je vi pijete ?  Negde sam citao da je najbolje na svakih sat vremena po jedna casa ?

hvala puno ;)

p.s. upravo rucao.....casa jogurta...domaca supa + przeni krompirici + riba lista + kupus salata+ luk ...

Sve sto majka napravi  je sa minimalno ili bez ulja jer pazimo na masnocu u ishrani.

Koliko konzumirate testenine i hleb ? crni , beli ? ....spagete,i ostale testenine.....
« Poslednja izmena: April 06, 2009, 03:46:22 posle podne Ognjeni »

Van mreže Remetik

• Super-heavyweight Member
Odg: Pomoc oko ishrane :)
« Odgovor #1 poslato: April 06, 2009, 04:14:48 posle podne »
Procita li ti neko slovo ovde,pre nego sto si postavio ishranu? Przis jaja sa salamom,pa ih jedes sa mlekom,mesas sve moguce protein+masnoce+laktozu+vlakna...pohujes piletinu za veceru...
Aj malo iscitaj,pa smisli,pa da korigujemo sta ne valja.

Van mreže MilanceOlympia

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #2 poslato: April 06, 2009, 04:18:15 posle podne »
ja bih ovde korigovao dosta stvari...

prvo dorucak je tu i tamo slab...moras vise belancevina da ubacis..znaci vise jaja..salama nikako,to je velika greska...ujutru obavezno mora da se ubace hidrati i to slozeni..probaj ovsene..

drugi je ok...nista ti nece faliti od jedne banane dnevno..to nece da te umasti...

u trecem je meso ok,to je obavezno...krompir nikako przen (to ce pre da te umasti nego ta pomenuta banana)..

cetvrti ako je kao pwm onda sa 30-50 gr dexa

peti izbegavaj pohovano...

sto se pirinca tice nema potrebe za integralnim,beli je ok..integralni se dugo kuva,ukus je po meni kao psenica...
hleb ako jedes onda crni a testenine integralne..moze i bele..samo prilagodi kolicinu...

Van mreže igor-bg

• Lightweight Member
« Odgovor #3 poslato: April 06, 2009, 04:38:14 posle podne »
Procita li ti neko slovo ovde,pre nego sto si postavio ishranu? Przis jaja sa salamom,pa ih jedes sa mlekom,mesas sve moguce protein+masnoce+laktozu+vlakna...pohujes piletinu za veceru...
Aj malo iscitaj,pa smisli,pa da korigujemo sta ne valja.

Procitao sam ali ne mogu se isto svi hraniti...onda bi postojao jedan nacin ishrane i svi bi ga skinuli sa interneta i kao roboti isto jeli...

zato sam postavio sta jedem i da to malo korigujem( znam da ne trebam puno jer ne jedem toliko  lose ) ..vise su finese u pitanju .

Izbacicu tu salamu  i ubaciti ovsene  za dorucak i pojacati belancevine ....za rucak..od krompira samo kuvani  ili nikako krompir ?

4-ti nije kao PWM jer mi je trening tek posle vecere ...u 21h pocinjem trening ( jbg nema sanse da radim ranije zbog obaveza).....sta da radim sa tim 4-tim jer cu whey piti kao pwm navece ?

sta vi uglavnom jedete za veceru? nabavio  sam ella specijalno za tu priliku hehe :) .

Cisto da se zna, zestok sam mesozder...ako ne pojedem neko meso u obroku ko da nisam jeo :)

Van mreže igor-bg

• Lightweight Member
« Odgovor #4 poslato: April 06, 2009, 05:14:03 posle podne »
Citam sad i vidim da je whey + ovsene osnova za dobro jutro ;)....

da li bi mogla onda ova varijanta....da pojedem samo whey i ovsene pao bi ubrzo negde ;) ....da se budim malo ranije..pa npr oko 8-9h da pojedem ovsene i popijem whey ( sa ili bez dex-a ? ) ..onda oko 10-10-30h pojedem ovaj uobicajeni dorucak...dosta jaja, belancevina prvenstveno i mleko ?

i nije mi jasno to sto govorite za ella sir . Citao sam da ga razmutite u vodi...to mi nikako ne ide u glavu :) .......

da li bi mi puno bilo 3 x dnevno whey  ili da umesto whey u 4-tom obroku ubacim rizu i ella sir npr ? ( illi umesto rize da opet tucem po ovsenim kao ujutro ? )
« Poslednja izmena: April 06, 2009, 05:16:16 posle podne Ognjeni »

Van mreže NemanjaBG

« Odgovor #5 poslato: April 06, 2009, 05:20:43 posle podne »
 Ja ne znam sta da radim.....

Van mreže igor-bg

• Lightweight Member
« Odgovor #6 poslato: April 06, 2009, 05:22:43 posle podne »
Ja ne znam sta da radim.....

Da pomazes :) ..imas cevape posle od mene xexe ......

evo upravo citam sve programe ishrane clanova i sve vezano za to ...al najvise me je zanimalo da ne menjam totalno ishranu ako ne moram nego da korigujem.....zato sam i pisao sta jedem

+ grickalice, masno, gazirane sokove, cokolade i slatkise skoro i ne jedem tj. 99 % vremena, uzmem ponekad bas nesto sitno.

Van mreže igor-bg

• Lightweight Member
« Odgovor #7 poslato: April 07, 2009, 11:33:35 pre podne »
a jeli moze ovako ....

1.obrok dorucak  ovsene ( jeli moraju bas tacno ovsene , jer su kao trava ukusne :) + 2 zumanca  i 3-4 belanca + mleko

2. obrok whey i neka vocka

3.obrok rucak  belo meso + riza ili kuvani krompir i neki zelenis naravno  i domaca supa, casa jogurta  ( kolko su dobre domace supe niko ih ne pominje ?)

4. obrok  ne znam sta da ubacim...neku vocku, rize, tunjevine...predlozite mi vi nesto.

5. obrok vecera   tunjevina i ela sir..malo mleka

jeli moze ovako sta kazete ?

Van mreže MilanceOlympia

« Odgovor #8 poslato: April 07, 2009, 11:45:15 pre podne »
ovo je vec prihvatljivije!!!

za ta 4 obrok pojedi tunu i lupam jedan krompir a za 5 obrok skuvaj ili ispeci ribu....

a sto se ovsenih tice,ja ubacim malo suvog grozdja i onda ispadnu lepse...

Van mreže igor-bg

• Lightweight Member
« Odgovor #9 poslato: April 07, 2009, 11:57:34 pre podne »
N
ovo je vec prihvatljivije!!!

za ta 4 obrok pojedi tunu i lupam jedan krompir a za 5 obrok skuvaj ili ispeci ribu....

a sto se ovsenih tice,ja ubacim malo suvog grozdja i onda ispadnu lepse...

A ako pojedem tunu za 4-ti obrok  onda je ne mogu jesti i za veceru (5 ti obrok ) ? ...Ubacicu ribu ali cisto sumnjam da je mogu svaki dan i jos za veceru kuvati...moze li za veceru belo meso , kuvano ili peceno sto za rucak jedem ?

I sa cime jedes ovsene ,sok neki, mleko ? ...kontao sam tu casu mleka za dorucak sto bi popio da sa tim pojedem ovsene.... nisam ih jutros jeo, tek sam sad dosao iz nabavke...tako da sutra cu ovsene......a mogu li dex-a ubaciti malo da zasladim..jer koliko se secam odvratne su :)

sta kazes na indijske orahe i bademe ? to moji cesto uzimaju ...:)
« Poslednja izmena: April 07, 2009, 12:01:53 posle podne Ognjeni »

Van mreže MilanceOlympia

« Odgovor #10 poslato: April 07, 2009, 12:48:29 posle podne »
Citat
A ako pojedem tunu za 4-ti obrok  onda je ne mogu jesti i za veceru (5 ti obrok ) ? ...Ubacicu ribu ali cisto sumnjam da je mogu svaki dan i jos za veceru kuvati...moze li za veceru belo meso , kuvano ili peceno sto za rucak jedem ?

I sa cime jedes ovsene ,sok neki, mleko ? ...kontao sam tu casu mleka za dorucak sto bi popio da sa tim pojedem ovsene.... nisam ih jutros jeo, tek sam sad dosao iz nabavke...tako da sutra cu ovsene......a mogu li dex-a ubaciti malo da zasladim..jer koliko se secam odvratne su Smeško

sta kazes na indijske orahe i bademe ? to moji cesto uzimaju ...

slusaj..meso,ribu i jaja trebas da imas u svakom obroku..to su ti belancevine i to vrti u krug..nebitno je dal ces za rucak meso a za veceru ribu ili sl..naravno ne sve ovo da strpas u jedan obrok,nego da rasporedis kako valja...

ja ovsene jedem sa mlekom ili jogurtom...dex nemoj da stavljas da bezveze iritiras pankreas da ti luci insulin od ranog jutra...dex ide samo u pwm sa whey-om...

a sto se tice lesnika,kikirikija,badema i sl...to mozes da unosis jer su to zdrave masti i bas treba da se koriste...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #11 poslato: April 07, 2009, 12:54:49 posle podne »
Citat
Przis jaja sa salamom,pa ih jedes sa mlekom

pa zar ovo jos neko radi  :o :o ::) ::) ::)

ja kada sam bio na tari letos,deda nam spucao kajganu sa prsutom na masti.. :-\ :-\ :-\..toliko smo pojeli toga i spucali svako po jedno 6 ladnih niksica,a ujutro sam otekao toliko da mi je znak NIKE od carape ostao ucrtan na clancima  8) 8) 8)

vise nego izvanredna filtracija bubrega...hahahhahahaha

jaoooooooooo

Van mreže MilanceOlympia

« Odgovor #12 poslato: April 07, 2009, 12:59:09 posle podne »
Citat
ja kada sam bio na tari letos,deda nam spucao kajganu sa prsutom na masti..

jbga...covek se prosto nekada uzeli svega toga...:)

Van mreže igor-bg

• Lightweight Member
« Odgovor #13 poslato: April 07, 2009, 02:05:47 posle podne »
Hvala milance.....polako sve pocinje da mi dolazi na svoje mesto....:) tjj. da razumem stvari kako idu....Niko se nije naucen rodio :)

a Pedja care ukljuci se malo ni na jednu temu mi ne odgovaras :( a bas sam hteo tvoje misljenje da cujem.

Van mreže good girl

• Lepotica
  • Middleweight Member
« Odgovor #14 poslato: April 07, 2009, 04:26:20 posle podne »
mislim da bi trebao da procitas  pravila o kombinaciji namirnica..

ne moze:
skrob + vlakno,skrob + skrob,skrob + masti....

a moze:
vlakno + protein,skrob + protein,protein + masti (misli se na omega 3,maslinovo...pretpostavlja se da neces jesti jaja przena na masti) ,vlakno + vlakno + protein...

protein + protein mislim da moze,ali je valjda mala iskoristivost tih proteina i mislim da je malo teze za varenje..nisam tacno sigurna za to..najbolje nek Pedja odgovori ako nadje malo vremena za nas ;D  ;)

sve sto u zivotu vredi je ilegalno,perverzno ili goji...