Jučer je u New Yorku održana konferencija za novinare povodom subotnjeg MMA spektakla u Anaheimu Affliction 2: "Day of Reckoning".
Glavne zvijezda bili su naravno Rus Fedor Emelianenko i Bjelorus Andrej Arlovski, koji će se suprotstaviti u središnjoj borbi večeri.
Primivši mikrofon u ruke, Fedor je prokomentirao nedavne izjave Bjelorusovog trenera Freddieja Roacha: "Nikad nisam tvrdio da imam najbolju boksačku tehniku. Roach je trenirao mnoge vrhunske boksače i možda je u pravu. No vidjet ćemo što će se desiti u ringu i što Arlovski ima za ponuditi. I što ja imam ponuditi za njega." - skroman kao i uvijek bio je Fedor.
U ostalim glavnim borbama nastupit će Josh Barnett i Gilbert Yvel, Renato Sobral i Thierry Sokoudjou, Matt Lindland i Vitor Belfort, Paul Buentello i Kiril Sidelnikov, a od uvodnih borbi valja izdvojiti sraz Antonio Rogeria Nogueire i veterana Vladimira Matyushenka.
Afflictionov partner u promociji ovog eventa je poznata boksačka promotorska kuća Golden Boy Promotions, na čijem je čelu legendarni Oscar de la Hoya. Golden Boy će iste večeri organizirati i boksački event u Los Angelesu na kojem će nastupiti Shane Mosley protiv Antonia Margarita.
Glavne borbe:
. Fedor Emelianenko - Andrei Arlovski
. Josh Barnett - Gilbert Yvel
. Renato Sobral - Rameau Thierry Sokoudjou
. Matt Lindland - Vitor Belfort
. Paul Buentello - Kiril Sidelnikov
Uvodne borbe:
. Vladimir Matyushenko - Antonio Rogerio Nogueira
. Jay Hieron - States Jason High
. Bao Quach - States LC Davis
. Albert Rios - Antonio Duarte
. Brett Cooper - Patrick Speight