to nema nikakve veze sa nicim bebac..
neznam od kuda ti ideja da meso i zitarice rade u sinergiji tj da belnacivne u njima jedne drugu nadopunjuju...
nije stvar da ih ne treba racunati,vec je stvar
pod 1.-DA SU TE BELANCEVINE NE KOMPLETNE
pod 2. DA IH PO TOJ LOGICI ONDA TREBA UNETI BAR 50% A I VISE NEGO ONOGA STO JE KOMPLETNO..
i na kraju opet ne bih dobio ono sta treba-tj komepltan aminio kisleniski profil...
ja pojma nemam na koji nacin ti mislis da kombinujes zitarice sa mesom..i na sta si tacno mislio,ali mislim da ne treba da izmisljas toplu vodu jer hleb mozes da jedes sa mesom ali belancvine u hlebu su toliko minorne da je dzaba pisati o tome,a ti ako zelis da racunas 3gr proteina koje si uneo iz pola vekne hleba..ma super..samo ti racuna i racunaj da ce da rade u sinergiji samo sa 500 gr pileceg belog!!!!!
mislm jbg...neznam cemu ovakva i slicna pitanja kada je vec o ovome pricano ne samo na ovom forumu vec i vrapci znaju..
kao sto rekoh....ti slobodno racun belnacveine iz zitarica..
samo mene zanima koliko ti onda jedes zitarica kada smtras da mozes da zadovljis potrebe orgnizma necijeg za unosom od 300 gr porteina recimo..
a ako hoces da racunas da jedes 100 gr punovrednih belnacvina i jos da dodas 150 gr iz nekih sranja pa da racunas na neku sinergiju..no no miki...ima samo da prdis kao leopard