kako ides sa mastima?
ako mislis na %bf nisam merio skoro,a masti ono sto unesem iz hrane plus 20ak gr ribljeg ulja.
Nikad mi nije bilo jasno cemu toliko UH, kad popunis glikogen i sa upola, zasto ne nadoknadis mastima kalorije, ali ocigledno da znas sta radis, ovo je strasno, ogromno, odlicno, jebeno,brutalno, objasnio
a noge nece da postavi zbog strele
diskutabilno,glikogen je PROSECNOM coveku tj depoi istog oko 500gr u misicima i oko 100gr u jetri,znaci PROSECAN covek koji ne vezba nesto aktivno i ima 75-80kg. imas kalorija u glikogenu oko 2k sto ti je jedan dan fakticki....naravno,nemoguce je imati skroz prazan glik.
e sad,ako uzmes u racunicu dva treninga dnevno,teska anaerobija,tu ti ode dobar deo glik.plus za bukvalno postojanje" ti ide dosta ako me razumes sta zelim reci,mislim smao odrzavanje metabolizma kosta dosta.
Mislim,glavni problem je sto ljudi preteruju sa unosom proteina pa cujem unose od 500-600gr na 100kg a unose smesne kolicine UH,tu je samo fora da ce ogroman deo tog proteina morati da se konvertuje u glik i onda dzaba posao.
mislim evo kazem vam ja sam na nekih 5K kalorija dnevno i meni je kilaza ista vec par nedelja.
a sto ne mastima,pa moze,ali mnogo je teze iskontrolisati masti nego UH,em sto bi bilo jako tesko za stomak unositi sad 200gr masti,mislim da bih povratio
i na kraju,razmisljajte o tome da gluk ne mora ici u depoa pa tek onda u resintezu ATP vec direkt,pa mogu depoi biti prvi vrhu a opet cete koristiti suficit kao gorvio za ATP.
cek prosecan covek potrosi 500gr glikogen dnevno o.O
Pa zar se samo glikogen koristi kao energija
Mislim razumem da ti smetaju masti pa zato jedes uh, usporavaju varenje ima logike, ali meni npr bas UH izaziva gasove, nadutost itd.
Ti se ocigledno trudis da ti glikogen u svakom momentu bude 100%pun, ali sto je Palumbo dao primer, za 70% glikogena je isto kao auto za 70% rezervoara, iste performanse ce imati kao i sa 100%. npr on unosi 250-300gr, na 110kg i manje od 10%bf
A siguran sam da ti dobar procenat UH sve jedno predje u mast. Masti se lakse i unose zbog gustine kcal, meni npr kostunjavo voce ne smeta, ali od maslinovog odma dijareja
Grudi mozes popraviti jedino sa TubeR gumom