Evo da i ja podijelim svoj prvi savijet sa vama sto sam cuo u teretani izmedju "nutricioniste" i jedne gospodje. Otprilike ide razgovor kako mu je klijentkinja neka studentkinja, koja puno uci i provodi dosta vremena za kompjuterom, neaktivna skroz, jede samo 2 jabuke na dan, ali i dalje ima masti na stomaku i on njoj preporuci da umjesto dvije jabuke, jede jednu jabuku na dan
Objasnjenje je, posto je neaktivna i ne trosi energiju, da su joj i dvije jabuke puno na dan.
Ovo je ispricano metaforicno naravno, ali ja tad kao 17-ogodisnjak sam shvatio pricu, da sto manje jedes i sto vise treniras, da ces biti u odlicnoj formi. Ja sam tad kao tinejdzer bio veliki potencijal u kosarci, i gurali su me sa seniorima da igram, bio sam nejacak i odlucio sam da krenem u teretanu da ojacam, bez ikakvog plana i programa (osim ovog gore, treniraj i jedi malo). Uglavnom, ubijao sam se od treninga, kao i od kosarke, hranio sam se kao kakav sirotanovic, i poslije 6 mjeseci ovakog rezima dobio sam 8kg vjerovali ili ne. Krenuo sam sa 78kg (188cm) i na sljedecem mjerenju sam dosao na 86kg i neke lude obime nogu, ruku, prsa...
Uglavnom, citava poenta, ako ima ikakvih pocetnika trenutno da ovo citaju, nemojte ni slucajno da ponovite istu gresku kao ja. Prvo dobro iscitajte materiju, posavjetujte se, isplanirajte sta hocete i onda jako u teretanu! Meni da je sad ova pamet, i oni hormoni eh...