Novembar 01, 2024, 11:30:14 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: pomoc za plan ishrane  (Pročitano 41656 puta)

Van mreže bojanh66

• Light Heavyweight Member
Odg: pomoc za plan ishrane
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 11, 2008, 02:14:34 posle podne »
hvala Vladar.
evo jos jedno lepo pitanje.
1kg oslica je 170din,a 1kg belog mesa je 370din.
zanima me jel bolje za te pare sto sam nameravao dati za belo meso da uzmem duplo vise oslica?
i jedno i drugo sadrze na 100gr ~20gr proteina.
inace cesce kupujem samo oslic upravo zbog cene,pa jel gresim u tome,ili treba da kupujem i belo meso ponekad?

Van mreže Vladar

• Admin
  • Super-heavyweight Member
    • https://www.proteini.si/me/
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 11, 2008, 05:37:41 posle podne »
Oslic je dobar izvor pogotovo kada si na restriktivnom rezimu prehrane.

Licno, posto sam poklonik cvrste hrane, pokusavam da uzimam proteine zivotinjskog porijekla iz vise izvora. Vjerujem da u prehrambenom planu treba da bude raznih vrsta crvenog malomasnog mesa, piletine, curetine, razne vrste ribe, jaja, malomasnog sira... Sto je raznovrsnije to je bolje.

Takodje sigurno nije idealna opcija ljustiti samo jedan izvor - tipa samo oslic, ili samo piletinu ili samo cvrneo meso... Sarcev i drugi respektabilni izovri su iznijeli tvrdnje da takvim nacinom kroz samo nekoliko nedjelja covjek moze cak da razvije neki oblik alergije na veliku kolicinu jedne te iste hrane - napr. da uzimas oslic non stop 4-5 nedjelja... to je kazem nesto sto su Sarcev i jos neki gurui po americkim forumima istakli, nijesam nikada probao takvo sto, ali potpuno mi djeluje logicno.

Ukoliko je presudan finansijski momenat, dosta se moze uraditi na tome da nadjes sto povoljnije izvore - ja recimo uzimam pilece filete direktno u fabrici, uvijek porodicno trgujemo kod istog mesara nesto vecu kolicinu, pa su cijene dosta nize - a dobijem kvalitetno meso... jaja uzimam svjeza kod komsinice kojoj koke trce po livadi, a ne cuce u nekom kavezu i naravno em su svjezija, em su jeftinija od onih u prodavnicama... itd... To su sve neki momenti gdje mozes usparati novac i omoguciti sebi raznovrsniju prehranu, a ne samo strogo iz dana u dan oslic.

Isto tako za preparate evo sigurno ces dobiti jeftinije ako kupis jednom vise nego ako uzimas kantu po kantu... pa ako treba nadjes jos ljudi i zajedno skupite novac i trgujete kod ljudi poput Pedjosa, i sigurno cete dobiti bolju cijenu nego da idete pojedinacno i po malo...

Takodje nutricioni tajming i raspored sta i kad unosis, da obroke rasporedis i izbalansiras tacno onoliko koliko ti je potrebno na recimo svaka 3 sata ce uciniti da se svaki gram proteina iz hrane sto bolje iskoristi, i tako ces ustedjeti novac a na duze staze to ce imati itekako rezultata...

Takodje ima niz clanaka na forumu vezanih za unos zdravih masti, i to bih ti preporucio da procitas...

Samo treba malo citati i informisati se, a onda potruditi se da se pronadje varijanta koja se moze isfinansirati na duze staze, a koja ce donijeti zeljene rezultate.
PRVI CRNOGORSKI WEBSHOP ZA PRODAJU DIJETETSKIH SUPLEMENATA I OPREME ZA BODYBUILDING:
www.proteini.me

Van mreže Ted Arcidi

• Cruiserweight Member
  • CCCP ВСЕГДА CCCP...
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 11, 2008, 06:09:58 posle podne »
hvala Vladar.
zanima me jel bolje za te pare sto sam nameravao dati za belo meso da uzmem duplo vise oslica?
inace cesce kupujem samo oslic upravo zbog cene,pa jel gresim u tome,ili treba da kupujem i belo meso ponekad?
a u tom jednom kg osilca imas jedno 300 gr mesa i ostalo voda ,posto pretpostavljam da pricas o smrznutom...ubaci ga u pleh ,pa u rernu i gledaj sta se dogadja,posebno ako su fileti u pitanju

Uploaded with ImageShack.us

Van mreže bojanh66

« Odgovor #33 poslato: Oktobar 11, 2008, 08:08:20 posle podne »
hvala jos jednom,razjasnili ste mi jos neke stvari.
da,radi se o smrznutom oslicu koji nazalost kad se ispece,dosta se umanji,al jbg,iskombinovacu nesto sad :).
cujemo se ;)

Van mreže Naturalni

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 13, 2008, 10:20:47 pre podne »
belo za 370 din ???,kod mene u ns je od 460 do 520din
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže bojanh66

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 13, 2008, 05:44:54 posle podne »
naturalac,poslacu ti ja 10kg mesa za 3700din plus 200din city express  i sacuvao si dosta kinte za nesto drugo;) :D

smislio sam novo pitanje,valjda je zanimljivo.
Citat
A evo zasto su dobre za bodi bildere.Ovsene pahuljice sadrze-na 100gr.oko 300 cal,oko 55gr.U.Hidrata,10tak gr.vlakana,5mg gvozdja,280mg kalijuma,oko 3mg cinka,oko 2,5gr.Glutamina,1,5gr.Leucina,1,5gr.Arginina,znacajne kolicine kalcijuma,magnezijuma,selena cak oko 40mcg.I na kraju 5gr.Masti i cak 15gr.Proteina sa videliste obiljem bilderskih amino kiselina

dakle na 100gr ima 15 proteina.
1kg je 90 din,sto znaci da za 90din dobijem 150gr proteina samo od ovsenih,plus naravno meso,riba itd sto se podrazumeva.
e sad mene zanima,da nije mozda previse ili stetno ako se dnevno pojede kila ovsenih,mislim mogao bih ja to da pojedem,ali jel bi valjalo to za misicnu masu?
hvala na odgovoru unapred:)

Spartak

• Gost
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 13, 2008, 05:49:18 posle podne »
naturalac,poslacu ti ja 10kg mesa za 3700din plus 200din city express  i sacuvao si dosta kinte za nesto drugo;) :D

smislio sam novo pitanje,valjda je zanimljivo.
Citat
A evo zasto su dobre za bodi bildere.Ovsene pahuljice sadrze-na 100gr.oko 300 cal,oko 55gr.U.Hidrata,10tak gr.vlakana,5mg gvozdja,280mg kalijuma,oko 3mg cinka,oko 2,5gr.Glutamina,1,5gr.Leucina,1,5gr.Arginina,znacajne kolicine kalcijuma,magnezijuma,selena cak oko 40mcg.I na kraju 5gr.Masti i cak 15gr.Proteina sa videliste obiljem bilderskih amino kiselina

dakle na 100gr ima 15 proteina.
1kg je 90 din,sto znaci da za 90din dobijem 150gr proteina samo od ovsenih,plus naravno meso,riba itd sto se podrazumeva.
e sad mene zanima,da nije mozda previse ili stetno ako se dnevno pojede kila ovsenih,mislim mogao bih ja to da pojedem,ali jel bi valjalo to za misicnu masu?
hvala na odgovoru unapred:)
pa protein iz ovsenih pahuljica nije kompletan protein, stoga je apsurdno koristiti ovsene kao izvor proteina kad one imaju oko 70% carbsa.

Van mreže Naturalni

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 13, 2008, 07:46:37 posle podne »
jel belo sa kostima ili bez kostiju

Van mreže bojanh66

« Odgovor #38 poslato: Oktobar 13, 2008, 08:35:59 posle podne »
bez kostiju,brate

Van mreže 8848

• Lightweight Member
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 13, 2008, 08:42:42 posle podne »
hvala Vladar.
a u tom jednom kg osilca imas jedno 300 gr mesa i ostalo voda ,posto pretpostavljam da pricas o smrznutom...ubaci ga u pleh ,pa u rernu i gledaj sta se dogadja,posebno ako su fileti u pitanju
Od 1 kg neociscenog oslica (znaci ne oni zamrznuti fileti u kesama) dobije se oko 750 g cistog mesa (nakon odmrzavanja, ljustenja koze i otklanjanja kostiju). Kod mene je to 158 din / kg, tako da iz finansijskih razloga preferiram doticni - trosim 1,5 kg dnevno. Ali to su mi 4 od 8 obroka, tako da obavezno, pored tih 4, imam 2 u kom je izvor proteina whey (ujutu i pwm), 1 posni + whey (pred spavanje), i 1 sa piletinom ili junetinom (eventualno tunom).

Van mreže bojanh66

« Odgovor #40 poslato: Oktobar 13, 2008, 08:48:54 posle podne »
hvala sto si podelio korisnu informaciju sa nama.samo vi pisite,pa cu ja da izvucem korisne stvari odavde i da uklopim sa svojim finansijama koliko je to moguce :)

Van mreže Naturalni

« Odgovor #41 poslato: Oktobar 14, 2008, 10:15:13 pre podne »
selim se u sid zbog belog mesa:)

Van mreže bojanh66

« Odgovor #42 poslato: Oktobar 14, 2008, 04:26:06 posle podne »
Bice mi zadovoljstvo trenirati sa takvom mrcinom :):) ;D ;) :D 8) 8)

Van mreže bojanh66

« Odgovor #43 poslato: Oktobar 16, 2008, 04:55:52 posle podne »
2 nova pitanja :)
1.keva mi obicno pravi oslic tako sto komade ribe prvo stavi u brasno,a zatim pece na suncokretovom ulju,a na forumu sam citao da obicno kuvate oslic,a ja takvog nema sanse da ga jedem,pa me zanima jel nije stetno da mi keva nastavi praviti tako kako sad pravi?

2.da li uz svaki obrok koji sadrzi belanca,ribu,meso,krompir i slicno,uzimate krisku hleba ili jedete bez hleba?ja svako jelo jedem sa integralnim hlebom i pojedem celu veknu u toku dana,pa zato pitam da vidim kako vi radite?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #44 poslato: Oktobar 16, 2008, 06:27:01 posle podne »
1.veoma lose.....jako lose.
2.pojedes celu veknu hleba u toku dana????...jos losije....