Novembar 01, 2024, 01:29:56 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: pomoc za plan ishrane  (Pročitano 41674 puta)

Van mreže bojanh66

• Light Heavyweight Member
Odg: pomoc za plan ishrane
« Odgovor #75 poslato: Novembar 20, 2008, 08:03:50 posle podne »
e ovako,imam jednu nedoumicu,valjda cete pomoci da je resim.
citao sam na jednom mestu gde je Milos napisao ovo:
Citat
Meso

Najbolji izbor: Mlada govedina, pilece grudi bez kozice, divljac i riba.Riba,bez obzira da li je  nemasna ili masna,predstavlja odlican izbor hrane za bodibildere jer sadrzi  masti koje su potrebne i zdrave za organizam.

Najgori izbor: Mlevena govedina i tamno pilece meso sa kozicom.Ova hrana sadrzi daleko vise zasicenih masti od namirnica koje su navedene kao najbolji izbor.

koja je sad ovde razlika izmedju mlade i mlevene govedine ??? ???
znaci,ako je mlada govedina dobar izbor,ja je izmeljem i onda ona ne valja,mogu je baciti ???
sledece nedelje koljem bika i imacu oko 200kg govedine u zamrzivacu,pa mi pomozite i recite jel valja govedina ili ne,makar 400-500gr svaki dan?
hvala svima :) ;)

Spartak

• Gost
« Odgovor #76 poslato: Novembar 20, 2008, 08:43:09 posle podne »
mislio je na mljeveno meso koje se obicno kupuje u mesarama koje je puno masti (naravno dodate da bi meso bilo ukusno)

Van mreže bojanh66

« Odgovor #77 poslato: Novembar 20, 2008, 08:53:31 posle podne »
hvala spartak.
pod ovim mlada govedina,jel se tu ubraja samo meso mladog goveceta ili moze i meso bika?
negde je bilo reci na forumu valjda da ne valja jesti govedinu jer je previse slana ili sam ja nesto pomesao,pa zato da proverim,jel okej jesti meso bika,u normalnim kolicinama svaki dan po otprilike 500gr?
samo me to zanima :)

Van mreže KoRn-90

• Middleweight Member
« Odgovor #78 poslato: Novembar 20, 2008, 11:00:23 posle podne »
OK je covjece

Van mreže bojanh66

« Odgovor #79 poslato: Novembar 21, 2008, 12:13:39 pre podne »
 :) ;) 8)

Van mreže Naturalni

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #80 poslato: Novembar 21, 2008, 10:00:27 pre podne »
hvala spartak.
pod ovim mlada govedina,jel se tu ubraja samo meso mladog goveceta ili moze i meso bika?
negde je bilo reci na forumu valjda da ne valja jesti govedinu jer je previse slana ili sam ja nesto pomesao,pa zato da proverim,jel okej jesti meso bika,u normalnim kolicinama svaki dan po otprilike 500gr?
samo me to zanima :)
boki jedi slobodnoali tih 500g podeli u tri obroka,nije slana govedina ako je ne posolis sam:),a to mlada govedina ja mislim da je mislio na teletinu.pozzzzzzzz
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže bojanh66

« Odgovor #81 poslato: Novembar 27, 2008, 07:46:55 posle podne »
e cao,kaze mi jedan kolega iz teretane da ne valja bas jesti svaki dan 1kg govedine,da ce mi skociti pritisak.
pa sad,jel on u pravu ili mogu opusteno nastaviti jesti 800-1000gr dnevno?

Van mreže Vladar

• Admin
    • https://www.proteini.si/me/
« Odgovor #82 poslato: Novembar 28, 2008, 02:36:14 pre podne »
Ja bih kombinovao razne izvore proteina u svom meniju, a ne se strogo drzao samo govedine...   

Koliko citam unosis jos neke izvore proteina pa nijesam siguran zbog cega ce ti uopste bas kilogram mesa na sve to!?
PRVI CRNOGORSKI WEBSHOP ZA PRODAJU DIJETETSKIH SUPLEMENATA I OPREME ZA BODYBUILDING:
www.proteini.me

Van mreže bojanh66

« Odgovor #83 poslato: Novembar 28, 2008, 09:34:23 pre podne »
nekad mi se desi da nemam love da kupim oslica i piletine,pa onda nadoknadjujem te proteine proteinima iz govedine jer je imam poprilicno dosta,pa me zato zanima,jel istina da skace pritisak od puno govedine?

Van mreže Naturalni

« Odgovor #84 poslato: Novembar 28, 2008, 09:37:49 pre podne »
boki bilderu stari.ne moj jesti samo govedinu.ali neka budu 2 do 3 obroka govedina,jedan obrok belanca,jedan obrok riba,ovo pisem zato sto znam da boki ima u steku 200kg junetine hahahaha,umesto ribe na primer jedi svaki drugi dan belo meso,i nadji vise taj sirrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže bojanh66

« Odgovor #85 poslato: Novembar 28, 2008, 09:41:10 pre podne »
hvala ti brate,poslusacu te,pa cu onda nadalje tako i raditi :)

Van mreže bojanh66

« Odgovor #86 poslato: Novembar 29, 2008, 11:00:21 posle podne »
zdravo drugovi,da vas pitam nesto vezano za kikiriki,jel valja jesti ovaj kikiriki kako bih zadovoljio unos zdravih masnoca?

evo da vam napisem sastav

na 100gr
proteini 28gr
ug.hidrati 20,2gr
masti 46,4gr
energetska vrednost 611,9kcal
da cujem misljenja,i odgovore,jel se proteini iz ovog ubrajaju u dnevni unos,isto vazi i za UH,jel su masti zdrave ili lose?

Van mreže Vlado_lee

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #87 poslato: Novembar 30, 2008, 01:21:08 pre podne »
Koju si ti frku napravio oko govedine!;)) Nebitno da li je od teleta ili od matorog bika, samo jedi... I kao sto su ti vec rekli, ne valja da jedes samo govedionu, (normalno, zar ne), nego ubaci koji obrok ribe, piletine, jaja...

Sto se tice kikirikija, moze proci kao uzina, npr. izmedju obroka, ako si u skoli, na faksu, itd. Ali ne i kao zamjena, jer ipak je to protein biljnog porjekla! Ali u svakom slucaju da! Dobar ti je izbor takodje i lesnik, kesten.

Van mreže bojanh66

« Odgovor #88 poslato: Novembar 30, 2008, 08:18:35 pre podne »
resili smo to oko govedine,kombinujem s vremena na vreme ribu,piletinu i govedinu.
a sto se tice kikirikija,naravno da mi to nije zamena za obrok jer se uopste od toga ne mogu najesti,ja sam pitao jel to moze da zadovolji unos zdravih masnoca,a ne da zameni obrok ;),u svakom slucaju hvala na odgovoru. :)
1.posto se proteini ne racunaju,jel se racunaju UH?
2.100gr dnevno ce biti sasvim dovoljno da pojedem,zar ne?

Van mreže Vlado_lee

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #89 poslato: Novembar 30, 2008, 11:04:10 pre podne »
resili smo to oko govedine,kombinujem s vremena na vreme ribu,piletinu i govedinu.
a sto se tice kikirikija,naravno da mi to nije zamena za obrok jer se uopste od toga ne mogu najesti,ja sam pitao jel to moze da zadovolji unos zdravih masnoca,a ne da zameni obrok ;),u svakom slucaju hvala na odgovoru. :)
1.posto se proteini ne racunaju,jel se racunaju UH?
2.100gr dnevno ce biti sasvim dovoljno da pojedem,zar ne?

Izvinjavam se nisam vidio! Pa sto se tice unosa zdravih masti, pretpostavljam da koristis laneno koje u sebi sadrzi omega 3. UH da, ali je to minirno. Kikiriki ima povecu kolicinu masnoca i veliku kalorijsku vrijednost, pa pripazi, ja ne bih isao preko 100g.