Slazem se da su sve jako atraktivne, znaci lijepe djevojke, lijepo se prezentuju - od kostima, sminke, kose, detalja tipa nakita etc etc...
Ma da ti pamet stane! Ali, ali...
Sve vise se trazi neki "model" izgled, a sve manje misicavost... Da se razumijemo, niti mislim da ove niti bilo koje druge zene trebaju da izgledaju kao muskarci - Citaj: Da koriste puno androgenih i tako dobiju velicinu - ali mogli bi i da se pokazu nedje neki misici...
Evo pomenuo si Jessicu... svaka cast djevojka je atraktivna i sve - i nema zbora oko toga... Ali pogledaj njene kvadse, a pogledaj kvadse recimo Larisse.... Da podsjetimo Jess je 2. a Larissa 18... Jessini kvadsi su takvi od vjerovatno malo stepa, ponekog iskoraka etc etc... A Larissa je bice ipak nekad odradila neki solidan trening za noge koji je ukljucivao i cucnjeve - recimo!
Isto tako su ranije davali slabe pozicije Milamar - bila im je "previse" misicava!
Kazem opet, ne govorim da ove cure trebaju da budu ne znam kako velike, iscijepane i sta vec... ali bilo bi fino da izgledaju kao da odrade poneki trening sa tegovima, a ne samo da se druze sa steperom i pink tegicima u aerobik sali!
Mozda sam ja grub i ne razumijem ovu kategoriju - cak vrlo je vjerovatno da je tako! Ali ovo mi sve vise lici na neki modeling kao sto imaju druge federacije, i samo cekam da naprave rundu gdje ce se predstavljati u dugim haljinama...
Dalje, s jedne strane su bodybuilderice koje koriste cikluse jace od svih nas ovdje, a sa druge strane ove "da se ne vide misici" figure takmicarke - u oba slucaja meni ne zanimljivo i nema mnogo veze sa onim kako bi, makar po meni, trebao da izgleda pravi zenski bodybuilding - KOJI BI PROMOVISAO ZDRAVO I MISICAVO ZENSKO TIJELO - Tijelo kakvo je prikazivala jedna Cory Everson, recimo...
Vrlo vjerovatno nema puno ljudi koji misle kao ja, ali eto iskreno bih volio da se vise cijeni rad, nego li malo genetike, lijepo lice i dobar plasticni hirurg!