Novembar 24, 2024, 10:55:37 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.373 poruka u 18.767 tema - 20.980 članova - Poslednji član: Ultraviolator
X3MShop banner

Autor Tema: Bosanska piramida sunca  (Pročitano 13200 puta)

Van mreže iceman-ze

• Član
  • *
Re: Bosanska piramida sunca
« Odgovor #45 poslato: April 23, 2006, 11:07:36 pre podne »
Dolazice te vi za par godina nama umjesto u Kairo, a piramide ko piramide......kazu nasli faraona u piramidi.....obucen u jaknu KTK Visoko, i sa vjesalicom mesa na zidu...... :lol:

laracroft

• Gost
« Odgovor #46 poslato: April 24, 2006, 08:50:06 pre podne »
pa znas pre bi rizikovala sa kairom nego sa vama:)

dajte ljudi sacekajte konacne nalaze,piramida ima milion vrsta i puno naroda ih je pravilo,cudi me da onoliko cudo stoji svima ispred nosa a niko nije pomislio.....drugo kako objasnjavate samo 1piramidu....jeste da su pustare vece po povrsini ali cini mi se da ih jee uvek bilo vise na 1mestu manjih vecih ipak se to gradilo dinastijski.

mozda su neki robovi zbrisali iz egipta pa sad nasli da u bosni prodaju zvaku za ludaka:))

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #47 poslato: Maj 03, 2006, 12:42:21 posle podne »
Ne postoji jedna piramida, postoje tri piramide. I izracunali su kada spoje vrhove triju piramida da dobiju jednakostranicni trougao.. ali zasad se samo jedna otkopava one dvije samo pokazuju pravilan oblik (piramide) preko satelitskih snimaka.

Van mreže H2SO4

• Super-heavyweight Member
  • sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #48 poslato: Maj 28, 2006, 10:53:48 pre podne »
kako idu radovi, ima li sto novo?
matere mi matere,
kupicu ti dimije

laracroft

• Gost
« Odgovor #49 poslato: Maj 28, 2006, 01:26:28 posle podne »
ima ima :) kako da ne.........

navodno je u davna vremena bio  nivo mora tu....tako pisali......mada kako to da voda nije sprala zemljuu i drvece koje je na brdu....navodno su nadjene i one kuke,ne znam kako se to kaze na sta se pricvrsti brod kada je u luci,konopac se obavije oko toga....

Van mreže H2SO4

• Super-heavyweight Member
  • sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #50 poslato: Maj 28, 2006, 01:52:27 posle podne »
kakav brod? svemirski ili nojev?
bice im Srbi pokrali tu zemlju i drva, sad ce Suljo jos jednu tuzbu da rokne.
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #51 poslato: Maj 28, 2006, 02:31:20 posle podne »
dakle.. u ovih 5-6 sedmica novosti su sljedece:
- bosanska piramida sunca se kopa na sve cetiri strane i na svim stranama su pronadjene kamene ploce
- dolazio neki strucnjak za piramide iz Egipta i utvrdilo se da je rijec o kamenim blokovima koji su napravljeni ljudskom rukom, a isti dan je potvrdio da je rijec o piramidi! (e sad da li je, ja stvarno ne znam)
- pocela se kopati i piramida mjeseca koja je manja, i tu su nadjeni kameni blokovi, manji i ocuvaniji
- uskoro pocinje kopanje i piramide zmaja
- prema rijecima Semira Osmanagica, u blizini te tri piramide nalaze se jos dvije?? (koje je nazvao piramida zemlje i piramida ljubavi ja mislim)
eh sad.. ako je bas tako onda ce biti piramida za izvoz..
- ovo je tek obicno nagadjanje, ali kazu da i u Maglaju mozda postoji piramida?? Prolazio sam neki dan pored Maglaja i stvarno postoji brdo koje slici piramidi, neki momci su ove godine za prvi maj slavili na tom brdu i pronasli su blokove?? hmm..
- kazu da je piramida sunca stepenasta piramida, slicna onoj u Meksiku, dakle nije oblika kao one u Egiptu

Slijede slike i objasnjenje..

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #52 poslato: Maj 28, 2006, 02:32:55 posle podne »
Slike piramide sunca i slicnost sa stepenastom piramidom u Meksiku

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #53 poslato: Maj 28, 2006, 02:35:59 posle podne »
Kamene ploce piramide sunca.. ljudi ovdje stvarno necega ima.. da li su to piramide ne usudjujem se reci ali oblik i dokazi upucuju na to..  :roll:

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #54 poslato: Maj 28, 2006, 02:38:26 posle podne »
Slijede kamene ploce manje piramide, piramide Mjeseca, ploce ljepseg, ocuvanijeg i manjeg oblika. Mnogi pitaju Semira zasto su kamene ploce onako popucale i nepravilnijeg oblika na piramidi Sunca, a on kaze da je to zbog raznih tektonskih pokreta i svega ostaloga jer su piramide vrlo stare.. i da je to normalno..

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #55 poslato: Maj 28, 2006, 02:41:52 posle podne »
Necu ulaziti u to da li su ovo piramide ili ne, ali htjeli ste novosti, eto vam ih. Slijedi slika ˝moguce˝ piramide u Maglaju..

Van mreže stole

• Član
  • *
« Odgovor #56 poslato: Maj 28, 2006, 09:16:08 posle podne »
Mnogo ubedljivije deluje za onu manju piramidu. Mada od nas ovde se isto prica i za planinu Rtanj, bio sam i bogami lici. Ipak je bolje da se prica o piramidama nego o  ratovima, ziveli.

Van mreže IFBBPro

• Heavyweight Member
« Odgovor #57 poslato: Maj 28, 2006, 10:11:33 posle podne »
Citat: stole
Mnogo ubedljivije deluje za onu manju piramidu. Mada od nas ovde se isto prica i za planinu Rtanj, bio sam i bogami lici. Ipak je bolje da se prica o piramidama nego o  ratovima, ziveli.

Pa idi brate i kopaj :) ako naidjes na nesto, uci ces u istoriju/historiju/povijest  8)
Sad sam nasao nesto malo slika o toj planini, stvarno lici.. ali nista dok se ne pocne kopati.

Van mreže natasa

• Lepotica
  • Middleweight Member
« Odgovor #58 poslato: Jun 03, 2006, 09:59:42 pre podne »
Na širem podučju oko Visokog ima 6 piramida, a uključujući područje pored Tuzle, čak 9, utvrdio je juče predsednik Predsedništva BiH Sulejman Tihić.

''Ne treba biti velik stručnjak da se vidi kako to zaista jesu delovi triju piramida, piramide Meseca, Sunca i ljubavi. Na tom području ima 6 piramida, a na celom području, uključujući delove Tuzle, 9. To su potvrdili i satelitski snimci NASA-e i druge analize.'' - rekao je Tihić.

Predsednik Predsedništva BiH rekao je da je i generalni direktor UNESCO-a potvrdio da će na mesto arheoloških istraživanja poslati stručnjake i organizacije, najavivši da u BiH pred kraj meseca stiže grupa visokih stručnjaka iz Egipta, koji će se stručno izjasniti o tom fenomenu.
Work like you don't need the money ...

Dance like there's no one watching ...

Live like there's no tomorrow ...

Love like you've never been hurt ...

laracroft

• Gost
« Odgovor #59 poslato: Jun 05, 2006, 10:21:54 pre podne »
ko im je dao taj naziv?sunca,meseca?

ja sam malo skepticna u vezi sa tim,jedino ako su u istoriji nesto preskocili!!!!

a ako je nasa snimila :)onda mora da jesu......bezi bre....

u svakom slucaju i da jesu ne verujem da su od veceg znacaja....