Ja recimo vec godinama lezem oko 2, 3 ujutru ili cak i kasnije ali gledam da odspavam bar 7-9 sati i onda naravno jedem nocu. Ja nisam takmicar pa ne brojim bas svaku kaloriju, ali gledam da i u tim ranim satima imam proteinsku ishranu i da kad legnem imam dovoljno amino kiselina i proteina u organizmu da se telo regenerise i raste u snu.
Najsmesnije mi je ono kao " Nemoj da jedes posle 19, 20h" i slicna sranja. Jebote, meni trening nekad bude gotov u 22, 23h a tek posle moram da "opalim " po hrani i proteinima. Meni je metabolizam naviknut i organizam mi se u 2 ujutru ponasa kao i u 2 popodne.
Dakle kada vi jedete poslednji put u danu i da li se pridrzavate toga ili imate zacrtan unos pa dok ne popunite nema spavanja ?
..takmicar si??....EDITOVAN POST
DALJE...da poznajes osnovne funkcije ljudskog organizma ne bi lupao takver stvari da ti metabolziam radi u 2 ujutro kao u 2 polse podne ili obratno ili da se tovaris proteinima u 22 ujutro kao recimo u 10 ujutro....NIJE ISTI I NIKADA NECE BITI..
po prirodi stvari kod coveka se metabizlam nocu USPORAVA i to moze samo da promeni sinteksi oblik uneosenja lekova...nista vise i nikakav posao i anvika...
PO prirodi stvari,nivo insulina je kod covek najnizi u ranim jutarnjm satima itd itd itd itd...ali da ti sada ja ne uzlaim u osno0vne matabliicke procese bilo bi dobro da pre clee price naucis nesto o tim stvarima...to mozes da naucis iz bilo koje knjige o ljudskom metabolzimu,pa da onda poksuaas da sebi sastavis neke dugorocne planove....
ali da skratim...
ljudksi organizam je optimizovan na 6-8 sati sna kada se3 obnavljaju celije...i taj san NIJE ISTI KADA SPAVAS OD 22 -06 UJUTRO I AKDA SPAVAS OD 03-DO 11...e kada to shvatis...mnoge stvari ce da ti budu jasnije....
I DA ..GLUPSOT JE KONRUZMIRATI BILO KAKV VISAK BESPOTREBNIH KALORIJA POSE 23 UVECER...DAKLE..TADA JE ORGANIZMA SPREMAM ZA OBNOVU CELIJA I ZA ODMOR I JEDINO STO MOZES DA GA TADA OPSKRBIS SA NEKIM VIDOM PROTINA IZ KOJIH XE ORGANIZAM NOCU DA IZVALCI ONO NAJBOLJE..