Koliko sam ja shvatio, to funkcionise ovako (a i ja sam tako radio) :
Imas 4 faze hiit kardia i jedina razlika je u odnosu sprint-hod
1. Dve nedelje radis u odnosu 1/4:1, znaci na 15 sekundi sprinta imas 1 minut odmora i tako sve u krug.. To otprilike traje jedno 25 min
2. Dve nedelje radis u odnosu 1/2:1, znaci na 30 sekundi sprinta imas minut odmora i to traje oko 23minuta.
3. Dve nedelje radis u odnosu 1:1, znaci minut sprinta minut odmora i to je oko 20 minuta
4. Radis 1:1/2, znaci na 1 min sprinta imas 30 sekundi odmora. Ovo u teoriji ne bi ni mogao da izdrzis preko 20 minuta.
Svaka od ovih etapa ne mora da traje dve nedelje, vec koliko treba da dobijes kondiciju, takodje ne moras ni da krenes od 1. ako ti je to suvise lako.
Ja sam uvek radio oko 20min i retko kad sam mogao da nastavim preko toga, ali sam se zato tokom sprinta gurao maksimalno i usporavao u relativno brzi hod. (Trcao sam na traci i brzi delovi su bili na 14-15kmh a spori na 5-6kmh).
Dobio sam kondiciju i noge su mi se zategle alii, vremenom su pocela da me bole kolena jer je tvrda traka pa sam pauzirao dugo :/
Sustina je ako posle 20-25 minuta mozes jos, nisi se dovoljno jako gurao
E sad, ako sam ja ovo pogresno razumeo, ili pogresno radio, voleo bih da me neko ispravi