Po meni ima logike raditi kardio niskog intenziteta recimo trcanje ujutru pre dorucka u cilju sagoravanja masti jer su tada rezerve glikogena male i lakse ce poceti da trosi masti kao izvor energije...
Pa dobro Sale ne ide to bas tako.Ustanemo,odemo na traku istrcimo telo odmah koristi mast kao energiju..uglavnom, svima nam je jasno da bez antikatabolickog okruzenja nije bas preporucljivo da ode ujutru na prazan stomak...
Da naravno da je bolje da imas nesto od antikatabolika tipa bcaa i glut, ali ponovo nevidim problem ako odrzavas nivo pulsa u aerobnom nivou i radis kardio ujutru. Mada se i tu dovodi u pitanje iskoristavanje amino kiselina jer pri low carb ishranama dolazi lako do glikogeneze i sta smo onda uradili nista....
Ovo je ja mislim vecita dilema koja se nikada nece resiti, ja sam recimo cak i citao kod nekih da pri low carb ishranama netreba koristiti bcaa i glut bas zbog toga da bi nam ostale sto je moguce praznije rezerve glikogena kako bi se sto pre pocele trositi masti kao izvor energije...