filipe
cesto se ogradujes sa evolucijom,eskimima itd.
nikada se nisi uhvatio tj verovatno nisi razmisljao da sve to sto ti navodis jesu CINJENICE i to stoji,ali da je to posledica EVOLUCIJE i genetskog koda.
ti bi mopagao onda da se uhvatis i koncnetracionih logora gde su ljudski zivotu postojali ali pod kojim i kakvim uslovima i oni su takdojer imali ISHRANU ali su im se ORGANIZAM prilagodio a rec je o 4 ili 5 godina zla koje su proziovjvalai ali su ga prozivili i uspeli se adapitrai na date uslove
zamisli dete koje je rodjeno u paleolitu,neolitu li bilo kom drugom vrmenu i uporedi ga sa dnasnjim detetom?
mislim da ti je teorija dobra (neznam dali je tvoja sto i nije bitno) ali je neizradjena do kraja.
nas organizam se privikava na ono sta mu mi radimo pa makr to bilo i pogubno po njega.
i kada se vec hvatas eskima kojih ce cesto hvatas i njih dajes kao elemtn odbrane cettogne dijeti i ja te u tome potpuno podrzavam,ali
znas koliko bi ti izdrazo ili ja u njihovim uslovima zivota sve i da nam daju DUPLE OBROKE...ne duze od 20-30 dana!
ne bi se cak mogli ni prilagoditi.
jne bi se cak mogao ni prilagoditi na njiihovu ishranu pod ovim klimatiskim uvjetima (mada je glupo o tome pricati),ali primara radi.
jeste da su oni citav zivot u ketozi,ali razradi do kraja tezu CITAV ZIVOT I BITI RODJEN U USLOVIMA POD KOJIMA SE RADJAJU ESKIMI i da je on u tom stanju od prvog dana kada ugleda svet pa do kraja svog kratkog zivota.
tako da sigurno nije dobro biti (pazi ono ce mnogima zvucati glupo jer sam jsa SIGURNO JEDAN OD NAJVECIH ZAGORVNIIKA CETT DIJETIE U SRBIJI) i to ko god hoce da prizna ili ne prizna puca mi tuki ali sam sigurno jedan od privu koji je probao na sebi i poceo tovoreno da prica ono sta su me ucili o njoj itd itd itd itd i sigurno cu uvek i svima proporuciti cettonic ma sta god da pritivnici iste mislii o njoj itd ali NEKE GRANICE MORAJU POSTOJATI i moraju se postvati a nase telo je prilagodjeno nekim drugim stvarima a ne da bude u stanju ketoze (pa makar ona bila i ne potpuna) duzi vremeski period
@ vucko
pusti krvnu sliku i osttale stvari
nisi bio onda na pravoj cettonic dijeti jer da si toliko dugo na pravm cettonicu ne bi ti sada imao kg koliko imas vec bi te pola falailosa prilicno losom krvnom slikom i nekim drugim paramterima tipa lipidi,triglcieridi,holesterol itd