znachi onda ovako:
1)grudi.zadmje+srednje rame
2)noge
3)ledja,prednje rame
4)biceps,triceps
Za
1)kosi bench,ravni bench, razvlacenje na jednom i drugom. eventualno cable cross ili kontra kosi bench? od svake vezbe 4serije, 10-12x
-za zadnje+srednje rame?
2)obicno sam radio cucanj i iskorake, bilo bi dobro da naucim kako se radi taj prednji cucanj...nazalost nemamo nijednu masinu za noge...
3)na lat masinu ispred/iza vrata, veslanje, veslanje sa bucicama, eventualno zgibove i deadlifting?
4)ravna sipka, ez sipka, stojeci sa bucicama, sedeci na kosoj klupi...?
citao sam negde da nema pravila sto se rice br ponavljanja i serija, i da uvek treba blago povecati tezinu, takodje da posel 2-3nedelje menjati vezbe...
Sta savetujete?
Pa ja bi se pre odluci za onu moju varijantu,ali eto kako ti odgovara!
Grudi: ubaci propadanja,kontra kosi bench(potisak ili razlvacenja na kontra kosom) , ubaci razvlacenja na crossu,npr jedan trening kosi bench,ravni bench,propadanja razvlacenje na crossu,sledeci sve isto samo ubacis potiske na bucicama,onda kombinujes bucice i sipke, nekad ubacis pullover ,pazis na tempo,forum,kontrakciju misica!
Zadnje rame -letenje u pretklonu,sedeci letenje u pretklonu,!
Srednje rame odrucenje ,odrucenje sedeci,odrucenje na kablovima
Na ova dva clipa Milos Sarcev je fenomenalno objasnio trening ramena i verujem da ce ti to biti od velike pomoci
http://thefitshow.tv/remastered/season1/episode9.htmlhttp://thefitshow.tv/remastered/season1/episode9_2.htmlZa noge,pa prednji cucanj nije to nista tesko samo trebas da naucis da drzis sipku napred i to je to,pa masina ti skor i ne treba jbg bilo bi dobro da ima sut,zadnja loza,press, itd,ali mozes npr cucanj,iskorak (dosta pogodi zadnju lozu),mrtvo sa ispravljaenim nogama (zadnja loza) i dizanje na prste listovi!
Ledja radi i zgibove nemoj ih izgebavati!
Trening bicepsa kreci uvak sa izolacionom vezbom (kontrakcioni pregib,ili jednorucno na skot klupi) ,i jos ravna siroko,ez usko kombinuj vezbe!
Triceps propadanja,uski bench,ez sa cela,kick backs , itditd,!
Pa ima pravila npr grudi ledja,noge velike misicne partije u 3-4 vezbe 3-4 serije
Male grupe ramena,biceps,triceps 2-3 vezbe 3-4 serije ,ponavljanja 8-12,mozes npr za listove preko 20,uglavnom vidis sta ti odgovaraA///!