Evo, vec si postao strucnjak i za forum...vidim da ocito zelis da isteras svoje "vidjenje"
Ne znam gde si video da sam ja negde nesto zapoceo, a pogotovo to sto ti navodis "sta je sigurnije skuter ili hiljadarka"..vrati se koju stranu unazad, pa ces videti tok teme...
Ti iznosis misljenje da je skuter sigurniji od hiljadarke....a ja te pitam na osnovu cega si to zakljucio...vozio si skutere i hiljadarke i znas ili si ih video na ulici, pa ti lici da je skuter sigurniji...jbg, manji je, manje brzine i slabija ubrzanja postize...mora da je sigurniji. Ako ti to kazes, evo ja verujem..Jel' ti je lakse sad. Mislim, ako ti je cilj da izguras svoje strucno misljenje, evo ja ti verujem..Jbg, posle toliko iskustva koje imas treba te poslusati.
A evo ja cu probati cenjeni strucnjace da iznesem ukratko svoje skromno misljenje zasto sam se opredelio za hiljadarku...
Ako pratis moto industriju, a siguran sam da je pratis...onda znas gde se razvijaju i testiraju komponente za hiljadarke...po fabrikama koje ulazu milionske sume za istrazivanje i razvoj, kao i na raznim trkama sirom sveta. Moto GP, sampionati raznih drzava, razne endurance trke i svakako najblizi nasoj prici Superbike sampionat...
Sam krem moto industrije jesu hiljadarke..i to se zna koje. U tim klasama fabrike se trude da predstave sebe i pobede ostale...mislim, da ti ovo uopsteno priblizavanje desavanja oko moto industrije, ako znas o cemu pricam - sve govori.
Trosenje stotina i hiljada sati na svaku sitnicu sto vidis na motoru, kao i desetina miliona...je dovelo do toga da su hiljadarke najsigurnije.
Daj biciklu budali u ruke, pa ces videti kako ona od prevoznog sredstva, postaje sredstvo za lomljenje rebra, kostiju i gubljenja glave...ista prica je i sa skejtom i slicnim rekvizitima.
Kod motora, na zatvorenoj stazi je sve do samog vozaca -dok u otvorenom saobracaju, je mnogoooo toga do vozaca drugih vozila...ovih sto cimaju da bi presli u drugu traku, ovih sto zmigavac daju samo na tehnickom pregledu, ovih sto nemaju retrovizore, ovih sto ih do toaleta vode - ali da voze mogu, ovih sto se nasade u levoj traci, pa je ne napustaju dok se ne sete..
Vidi, ne vozim ja samo motor...vise sam kilometara presao na 4 tocka i vrlo dobro znam sta pricam. Znam kakvom paznjom ljudi voze auto, a kakvom motor...veruj mi da (tj. nemoj posto vidim da si nepoverljiv) vozeci motor, obracas paznju na detalje na koje vozaci automobila nikad nece....
Skuteri raznih kineskih i slicnih proizvodjaca su daleko i u masti od novca koji se ulaze u svet oko hiljadarki. Skuteri vodecih fabrika moto industrije su boljeg kvaliteta, ali da bi skuter bio isplativ, on ne moze da ima ugradjene vrhunske tehnologije, jer bi onda cena skocila previse za ciljanu grupu kupaca na koje fabrika tipuje.
Hiljadarka na 50 km/h je sigurnija od bilo kog skutera...hiljadarka na maksimalnoj brzini nekog skutera je sigurnija od skutera, dok skuter na toj brzini vec gubi dosta od svojih voznih karakteristika.
Kad kazem sigurnija, mislim da ces se sa njom brze i sigurnije zaustaviti...pod svim uslovima
kad kazem sigurnija, mislim da ces se brze izvuci iz neugodne situacije, jer bolji vozaci znaju da vrlo, vrlo cesto iz neugodnih situacije te izvlaci gas - a ne kocnica...
kad kazem sigurnija, mislim da ce te daleko, daleko stabilnije provuci kroz krivinu - pod bilo kojim uslovima (kisa, bela linija, kasno kocenje, prebrz ulazak i sl...)
kad kazem sigurnija, mislim na to da kod hiljadarki ne moras da razmisljas da li ce se nesto nepredvidjeno desiti, kada pritisne kocnicu, pokusas da udjes u krivinu i sl.
kad kazem sigurnija, mislim na sve vozace koji na nju sednu...nadam se da znas da kada tezi sednu na skuter, sigurnost si ostavio na parkingu
kad kazem sigurnija, mislim na....mnogo toga...ovo bi bio poduzi monolog kada bi sve aspekte protresli...
I ne lupetaj da sam se LAKO opredelio za hiljadarku...nemoj da stavljas tvoja nagadjanja, kao moje misljenje..opredelio sam se za hiljadarku posle kilometar i kilometara...godina i godina..promenjenih motora...razgovora sa drugim vozacima....stotinama procitanih clanaka, testova, istrazivanja i sl...ako je to lako
A ovo sto ti solis pamet da ova tema neznaci i da je ovo motoforum, pa PO TEBI ne mozemo da diskutujemo o performansama ili sta vec...OKACI MACKI O REP....
Odavno sam prestao da dozvoljavam da mi neko soli pamet i govori mi sta cu da radim....