Iksndr,slazem se sa tobom da mnogi voze motore a neznaju ili nece da postuju propise,ja licno vozio sam motore preko deset godina,ustvari mogao bih reci da sam skoro odrastao na njima,imao sam par nesreca(nista strasno)i moram priznati da su bile izazvane mojom krivicom,sobzirom da sam po vokaciji motorista (iako ih vise nevozim)ljuti me to sto u ovoj zemlji svi optuzuju motoriste za sve ,istina je drugcija,dosta vozaca se namerno zalece na motoriste i nece da ih propusti,vecina motorista stvarno pazi na propise i postuje pravila ali ima onaj manji broj uglavnom klinci,koji misle da su brzi i jaci od cetvorotockasa,e tu je problem.S obzirom da vozim velika kola podrazumeva se da imam dosta mrtvih uglova a na brankovom mostu klinci na skuterima prolecu kao muve bez glave(ako skuter mozemo nazvati motorom po izgledu i kubikazi vise podseca na fen za kosu)Skoro svaki dan izbegnem nekog,pa reci ti meni gde je logika da ja pazim na njega a on da nepazi na sebe.
Nisam nigde ni rekao da je krivica samo na jednoj strani, to je jednostavno nemoguce, nego se ovde krivica pocela svaljivati samo na vozace cetverotockasa, pa sam osetio potrebu da reagujem.
Znam i ja za dosta slucajeva kada je neko prosao kroz crveno, a motorista vec krenuo. Zna biti gadno, bas je momak poginuo kod yubc-a pre nedelju dana. Opet sto mi je bilo veoma cudno, pokojnik je uspeo da izvrne juga na krov koliko ga je udario
Da je isao prpisanom brzinom, verovatno bi uspeo da zakoci, ili ishod ne bi bio fatalan. Naravno da ne krivim pokojnika, kriv je ovaj sto je alkoholisan prosao kroz crveno, ali ako se sam ne cuvas ... Znamo svi koliko ima budala, nevezano za to sta voze ...
O vozacima cetvorotockasa takodje nemam neko lepo misljenje, ali trudim se da propustim drugoga kad god mogu, i u velikoj vecini slucajeva i drugi ucesnici ispostuju mene ...
Meni je sestra mogla poginuti npr, jer se toliko upalsila kad je motor prosao pored nje, a imala je otvoren prozor, da je instinktivno pobegla skroz u traku za suprotan smer i zamalo da se sudari sa nadolazecim autom. Za nekoga ko tek pocinje da vozi, mozete misliti kakva je to trauma bila ... Ja sam sedeo na suvozacevom mestu, ali nisam joj rekao da je kriv motorista, vec da je kriva ona, koja je izgubila kontrolu. Dakle daleko od toga da budem neobjektivan i samo na jednoj strani, uvek se trudim da sagledam stvari iz vise uglova.
Paznja je mozda dosadna, ali ipak veoma korisna stvar.
Pored svega toga, uopste ne sumnjam da cu nastavim li ziveti u Dzona Kenedija nabaviti zolju ili bazuku kroz jedno 5 godina i 20 neprospavanih noci i srokati prvoga koji se usudi da mi prozuji kroz ulicu.
Sta rade ti ljudi kako sa motorima tako i sa kolima kada svet pokusava da spava to je zasta za svaku osudu.
Ja ne znam od kad se to podrazumeva da ko god kupi zujalicu ili brzo auto odmah dobije status dorog vozaca pa da moze da przi iste kolko god mu padne na pamet ...
Aj da ne budem skroz offtopic, mene privlace oni polu kros - polu zujalica motori, samo ne znam kako se oni zovu, pa ne mogu da nadjem sliku na google ...