Ne znam da li sam samo ja u pitanju, ali meni je vrlo cudno da ljudi koji citaju ove forume smatraju da "dorucak" sastavljen od slatkog mlijeka i bilo kakvog keksa moze da bude pravi izbor.
Licno kad unosim mlijecne proizvode to je u prvom redu posni sir. Dobar izvor proteina, a i malo mi razbije mesne obroke koji su za mene NO.1 izvor proteina. Bjelanca (cijela jaja) su takodje sjajna stvar, i ono cime ja otvaram svoj dan, a ne keksom i varenikom.
Vidim da je pomenut neki "digestivni keks", pa cu nesto dodati sto je Chad Nicholls prokomentarisao u jednoj od svojih kolumna, a tice se digestije, i posebne vrste jogurta, posto vidim da neki ne mogu bez case mlijeka. ;rolf;
Naime, on je izmedju ostalog (vlaknasto povrce, razni dodaci ishrani poput FiberChoise u tabletama...) preporucio i jogurte koji sadrze Bifidus regularis aktivne kulture koje recimo sadrzi Dannone Activia (vjerujem da ga i vi, kao i mi u CG, mozete naci u velikim supermarketima), koji mogu pomoci usporeni digestivni sistem, cesto usporen zbog rezima ishrane - dijeta, ili pak i zbog stresa kojem smo vecina nas izlozeni.
Licno preferiram povrce, ali evo i ova mala informacija iz Chadove radionice koju mozda nijeste ranije sreli, pa vam moze biti zanimljiva.
I jos nesto... Za puno misica, treba nam puno mesa, vareniku i keks ostavite za djecu u razvoju... ;bravi;