Pa ovako, procitao sam i sad mi mnogo vise stvari nije jasno
1. U naslovu teksta kaze izmedju ostalog "for fat lose". Meni to nije prioritet, bar ne sada, znaci radim masu.
2. Covek kaze "Ne računajte vlaknasto povrće u ukupnom UH unosu u toku dana. Oni su vrlo niski u kalorijama i dobar su izvor vlakana tako da ih ne trebate računati u ovoj šemi cikličnog unošenja UH. Naravno računajte samo skrobaste UH."
Mislim to mi je i logicno posto ne vidim kako je moguce uneti nesto znacajno uh vlaknastim povrcem.
Tako da li to vazi samo za to "ciklicno unosenje" ili i obicno ?
Takodje vi preporucujete da 3 od 6 obroka budu vlaknasti uh, da li to znaci da sve uh koje koji ce se racunati tokom dana (sobzirom da vlaknasta ne racunamo) treba uneti ujutru, u pwm-u, i u obroku posle pwm-a ?
3. Takodje covek kaze: "mada kao pravilo sam pronašao da 200 grama UH dnevno kao najviši unos je dobro mjesto za start."
Po nekoj mojoj racunici gde unosim 200-250 g proteina sto iznosi negde 30% ukupnog kalorijskog unosa gde mi ostaje 50% za uh i 20% masti to je premalo.
Kolika je po vama preporucljiva kolicina uh koje treba uneti covek od 80kg ? (sa normalnim dnevnim aktivnostima i naravno treningom sa tegovima)
4. Pirinac i testenina. Zar nemaju i one visok GI? Uzgred ovo pricam napamet tako da gde se moze naci tabela sa GI namirnica ?
I da sta tacno znaci kompleksan uh ? Koliko vidim nije neophodno da kompleksan uh ima nizak GI ? Pa od cega onda zavisi osobina neke hrane da daje energiju tokom duzeg vremenskog perioda od te kompleksnosti ili GI indexa ?
Nadam se da ste razumeli, hvala na pomoci...
Hvala