Kad uzimas kreatin stavi i 20-30g dekstroze, po mogucstvu obicne, ne one sa ukusom, jer te sa ukusom sadrze limunsku kiselinu a ona unistava kreatin, bar tako pricaju, ne znam koliko je tacno...
U kiseloj sredini dolazi do ciklizacije kreatina, formiranja intramolekulske amidne veze, to jest, kreatin se konvertuje u kreatinin. Zbog toga je sve popularniji "puferovani kreatin". (Pufer je rastvor koji ima osobinu da se "opire" promeni pH, laicki receno). Na taj nacin povecava se iskoristivost kreatina, u kiseloj sredini zeluca proces kreatin --> kreatinin bi bio prilicno favorizovan.
....gle stari...sva ta nova istrazivanja treba uzeti sa rezervom.....iz tog razloga sto ejdnostavno,kreatin deluje tako kako deluje i to ej vec doakzano 1000 puta...cemu menjanje tima koji pobedjuje???....problem kreatinina smo vec negde rascerupali....tako da..to nije toliki bauk,kolikim ga neki,a posebno lekari pretstavljauju....
ovo sam ti rekao da te studije treba uzeti sa rezervom iz tog razloga sto treba videti ali i koja od jakih firmi sponzorise takva ispitvanja i onda gle cuda.....bas tada kada ceo net bude zujao o novom savrsneom kreatinu ta firma ima vec spremljen tkav i slican prozivod....
naravno a ovim ni kom slucaju mi ne pada na pamet da oprvrgavam studije,ali da ih treba zmiati sa rezervom...veruj mi na rec.....
seti se samo muscle-techa!!!..i njihovih studija...ne kazem da im prozivodi nisu dobri ili odlicni..ali samo uporedi cene u amreici-o evropi da ne pricam,izmedju muscle techa i bilo kog drugog prozivoda....ali naravno..njihov cell tech je rekalmairao dexter i secas se samo lee priesta onako debelog pa odna slika sa takmcienja..ripped to the bone..uz njihov...sada sam vec zaboravio kako se zove taj sagorevac......
znci..poenta je..dali nam treba neki savrseniji prozivod...naravno DA.....
ali jel nam treba samo marketinski potez da bi se nesto bolje prodalo....NE....