Novembar 16, 2024, 06:40:05 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.359 poruka u 18.766 tema - 20.972 članova - Poslednji član: BrandnSmerb
X3MShop banner

Autor Tema: f2007  (Pročitano 12167 puta)

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
Odg: f2007
« Odgovor #45 poslato: Mart 18, 2007, 01:06:23 posle podne »
 skuderia uzvraća udarac 8)
« Poslednja izmena: Mart 18, 2007, 01:07:58 posle podne marko23 »
ili jesi ili nisi

Van mreže sasacg

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #46 poslato: Mart 18, 2007, 01:18:08 posle podne »
Nije to to bez Schumija :( Necu prezaliti sto prosle sezone,sa nekonkurentim bolidom,nije uzeo titulu...Sta bi tek ove sezone uradio da je ostao...Oduvao sve redom :twisted:
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
« Odgovor #47 poslato: Mart 18, 2007, 04:55:44 posle podne »
imao je konkurentan bolid, ali tek u drugom dijelu sezone.
vidis sto je Raikonen uradio sa ovim bolidom, tokom cijele trke samo je povećavao prednost.
sve pohvale za Hamiltona, nevjerovatan debi.
ili jesi ili nisi

Van mreže Celofan

• Član
  • *
« Odgovor #48 poslato: Mart 19, 2007, 03:55:03 posle podne »
Nikako mi ne ide da gledam ovog budjavog Finca u Ferrari-ju...
Iskreno se nadam da ce Massa da napravi bolji posao od Kimija
Sto se tice Mercedesa-ovo sto radi Alonzo je prava sramota...
Kultard-ubica/mentol, nije mu prvi put, uzeo bih mu licencu...
Go Felipe, Go...
:)

Van mreže sasacg

• Admin
« Odgovor #49 poslato: Mart 19, 2007, 05:51:30 posle podne »
Nikako mi ne ide da gledam ovog budjavog Finca u Ferrari-ju...
Iskreno se nadam da ce Massa da napravi bolji posao od Kimija
Sto se tice Mercedesa-ovo sto radi Alonzo je prava sramota...
Kultard-ubica/mentol, nije mu prvi put, uzeo bih mu licencu...
Go Felipe, Go...
:)

Slazem se..Meni Finci nikad nisu bili simpaticni u auto-sportu:Hakinen,Makinen,Hirvonen,pa i Raikonen(jedino sto je u pravom timu sada)...
Navijam za Massu :D
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #50 poslato: Mart 20, 2007, 12:45:47 posle podne »
Ja Kimmija ovozavam, ali na zalost presao u smrdljivi Ferari tako da sada navijam za Hamiltona... Inace obozavam Meklaren... Alonsa stvarno ne volim sav mi je pederast.... Bice zestoka borba izmedju Ferarija i Meklarena, Navijamo za Meklaren... Go Silver arrow....

Da, Masa nikada nece biti bolji od Kimija.... Prvo Kimi je bolji vozac, drugo Kimi je Ferarijev prvi vozac... Tako da ....

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
« Odgovor #51 poslato: Mart 20, 2007, 03:18:09 posle podne »
kimi nije ferrarijev prvi vozač. politika tima se promijenila i sada oba vozača voze ravnopravno, bez privilegija.

reći "ne volim finske vozače" je kao "ne volim američke bodibildere", tako da 8) :roll:

nije bitno ko je vozač, bitan je tim

FORZA SCUDERIA

ili jesi ili nisi

Van mreže sasacg

• Admin
« Odgovor #52 poslato: Mart 20, 2007, 03:33:38 posle podne »
kimi nije ferrarijev prvi vozač. politika tima se promijenila i sada oba vozača voze ravnopravno, bez privilegija.

reći "ne volim finske vozače" je kao "ne volim američke bodibildere", tako da 8) :roll:

FORZA SCUDERIA

Nisi mi shvatio...Nisam rekao da ih ne volim,samo sam uvek navijao za neke druge kojima su Finci bili najveci rivali-McRae vs. Makkinen,Schumacher vs. Hakkinen/Raikkonen...zato mi i nisu ljubimci,OK?
Vidim ti si vise opredeljen za timski uspeh nego uspeh vozaca.Jbg,ja sam za Sumahera poceo da navijam '94 kad je nastradao Senna,a Ferrari je ferrari :wink:

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
« Odgovor #53 poslato: Mart 21, 2007, 11:21:56 pre podne »
evo izmjene pravilnika za ovu sezonu

Samo desetak dana nas deli od prve F1 trke i vreme je da napravimo kratki pregled promena pravilnika za ovu sezonu. Nemojte biti nespremni na startu novoe sezone najbržeg cirkusa.

Kao i obično, najznačajnije promene su na motorima i gumama, ali ove sezone ima i par drugih finesa.

Motori
Zbog promene pravilnika za homologaciju, aktuelne revizije 2,4 litarskih V8 motora, koje su timovi koristili na poslednje dve trke sezone 2006, će biti identični do 2010. godine. Ipak, određene, minimalne, modifikacije su dozvoljene pod budnim nadzorom FIA tehničke komisije. Konkertno, dozvoljeno je modifikovanje sklopova kako bi se motor na odgovarajući način integrisao u šasiju, ili izvesne izmene izduvnog sistema iz istog razloga. 

Motori i dalje moraju da izdrže dve trke, ali se sada to pravilo odnosi samo na subotu i nedelju. Timovi mogu koristiti druge motore tokom testova u petak, kako bi “trkački” motor čuvali za subotu i nedelju. Kazna za korošćenje novog motora je i dalje pomeranje 10 mesta unazad u odnosu na kvalifikacionu poziciju. Izmena pravila daje za nadu da će se tokom testova, koji se voze petkom, viđati više agresivnijih nastupa.

Gume
Bridgestone je jedini proizvođač guma (pneumatika) i svim timovima će biti isporučivano, na svakoj trci, po dva tipa guma za  suvo vreme. Maksimalni broj guma koji se može isporučiti je 14 setova, sa klauzulom da je samo 4 seta moguće koristiti u petak. 

FIA je napravila dodatnu izmenu sa klauzulom da će proizvođač morati jasno da obeleži gume kako bi se vizuelno razlikovali tipovi – “tvrd” i “meki”.

Sigurnosno vozilo – “safety car”
Novost je da vozači ne smeju odlaziti u boks odmah po izlasku sigurnosnog vozila na stazu. Odlazak je dozvoljen tek nakon formiranja kolone, a svaki vozač, koji se ne bude pridržavao ovog pravila će biti kažnjen sa 10 sekundi.

Vozači, sa više od kruga kašnjenja, u koloni iza sigurnosnog vozila će morati da se pomere na odgovarajuće pozicije. 

Ova pravila su uvedena kako bi se sprečili agresivni odlasci u boks nakon izlaska vozila, dok će “bekmarkeri” morati da se pomere na odgovarajuće pozicije, kako bi se sprečila agresivna obilaženja po izlasku sigurnosnog vozila sa staze.

Testovi petkom
Treći bolid se više ne sme koristiti tokom testova. Timovi mogu nastupati sa test vozačem ukoliko prethodno tako nešto i najave, a test vozač mora nastupati u jednom od dva timska bolida. Testovi će biti u trajanju od 90 minuta, sa terminima u 10 i 14 časova.

Raspored
Subotnji testovi su i dalje u trajanju od 60 minuta i startuju u 11 časova. Kvalifikacije se voze kao i prethodne sezone (sa tri nokaut segmenta), sa početkom u 14 časova. Trke počinju u 14 časova. Na nekim trkama se može odstupiti od rasporeda, ukoliko je tako FIA naglasila.

preuzeto sa www.nacionalnaklasa.com
ili jesi ili nisi

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
« Odgovor #54 poslato: Mart 21, 2007, 11:34:30 pre podne »

FORZA SCUDERIA

Nisi mi shvatio...Nisam rekao da ih ne volim,samo sam uvek navijao za neke druge kojima su Finci bili najveci rivali-McRae vs. Makkinen,Schumacher vs. Hakkinen/Raikkonen...zato mi i nisu ljubimci,OK?
Vidim ti si vise opredeljen za timski uspeh nego uspeh vozaca.Jbg,ja sam za Sumahera poceo da navijam '94 kad je nastradao Senna,a Ferrari je ferrari :wink:

ma OK je, ni ja ih nešto ne volim samo je njihov kvalitet neosporan.

1994 Michael Shumacher slavi prvu titulu. na kraju sezone je imao 1 bod više od Damon Hilla   8)
lijepe uspomene :)
ili jesi ili nisi

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #55 poslato: Mart 21, 2007, 01:20:45 posle podne »
Meni se bas svidjaju ova nova pravila, ali nista dok ne vrate manuelni menjach... Kuplung pa prva, medjugas pa druga... Nema brate...
Inace Kimmi je prvi vozac, a to da su oboje ravnopravni su price za malu decu... Uostalom pokazace se u buducnosti...

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
« Odgovor #56 poslato: Mart 21, 2007, 02:27:50 posle podne »
ferrari je uvijek javno govorio da imaju Mihaela koji je prvi vozač i Edyja/Rubensa/Felipea kao drugog vozača, tako da ne znam zašto bi sada govorili da su vozači ravnopravni ako oni u stvari nisu. Meklaren je uvijek govorio da imaju dva ravnopravna vozača dok su ove godine rekli da je Fernando prvi vozač, a Hamilton drugi. Mada sudeći po tome kako su vozili u Melburnu mislim da bi se ta odluka mogla promijeniti
ili jesi ili nisi

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
« Odgovor #57 poslato: Mart 21, 2007, 02:30:07 posle podne »
i meni se sviđaju nova pravila, timovi se dovode u više manje ravnopravan položaj, a vještina vozača više dolazi do izražaja.
ili jesi ili nisi

Van mreže marko23

• Bantamweight Member
« Odgovor #58 poslato: Mart 21, 2007, 02:50:28 posle podne »

bmw on ice :shock:
da mi je neko pričao rekao bi mu da laže
gume su sa silika gelom, koji je dodat da se nebi previše stvrdnule na ledu i ručno pravljene. kažu da je 16 sati rada potrebno za jedan set guma :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=OTYvwNip0zM
ili jesi ili nisi