Novembar 15, 2024, 06:27:04 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.358 poruka u 18.766 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: posao i financijska sigurnost  (Pročitano 5527 puta)

Van mreže Irac

• Član
  • *
Odg: posao i financijska sigurnost
« Odgovor #15 poslato: Mart 16, 2007, 12:41:10 pre podne »
@irac...ili ti drugari imaju manje od 20 godina,ili su totalno ne snalazljivi.
Moj mobilni jer CX65 sada mu je vrednost 50 evra,ja ga platio pre 2 godine 80...
Vozim Kadeta,starog,ali dobrog.
KAda budem imao para za bolje,kupicu bolje.
Nemam nemacki standard,a i koji ce mi kurac?
Lepo je to,ali to ovde ne moze,i ne nedostaje mi.
 Da vozim auto star 5 godina,pa kad izadje novi model,da se osecam nezadovoljno sto nemam da kupim auto novi?
Nisam ja bas pravo merilo za prosecnok Srbina...
Samo nemam potrebu da jurim za materijalnim stvarima.
Tako da verujem da sve moze da se ima i ovde...mozda ne najbolje i najskuplje,ali meni to i ne treba.
Uvek radije odvojim pare za dobro letovanje i li lep vikend,obilazak manastira i lepih predela...
Kada zivot iscuri iz prstiju,kao vreo pesak,necemo meriti kvalitet zivota po broju kola koje smo promenili,vec po lepotama koje mso doziveli.

Oni su moje god.tj imaju dvadeset,snalaze se kako znaju i umeju da bi imali da prezive letovanje ni ne pominju posto neznaju ni kako to izgleda,jednom eventualno dvaput mesecno izadju. Jedan od njih je jako bio snalazljiv pa je zavrsijo u zatvoru! prevozio sipce preko grane. Ja da mogu ziveti u srbiji kao ti ja sigurno nikad nebi otisao u inostranstvo! Ti sigurno zivis u nekom vecem gradu i mozes to da si priustis,ali u onoj vukojebini gde mi zivimo nema buducnosti!

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #16 poslato: Mart 16, 2007, 09:08:35 pre podne »
A GDE JE TA VUKOJEBINA?
PAMETAN ČOVEK UČI I ZABORAVLJA,INTELIGENTAN SE PODSEĆA A GLUP ZNA SVE...

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #17 poslato: Mart 16, 2007, 01:51:41 posle podne »
Istina je da je zivot u provinciji kudikamo tezi.
Ali pricamo o zivotu u Srbiji.
Nije Srbija samo Beograd,niti je Srbgija amo provincija.
Preselis se u veci grad i povecas sebi sanse...
Jos ste jako mladi,verujem da ce sv doci na svoje mesto za par godinA.
I ja sam mnogo zeleo,a malo imao devedesetih kada sam imao oko 20 godina,tek kasnije su dosle stvari na svoje mesto.
Poenta je da se i ovde moze ziveti i da "zapad" ne nudi tetrebe u letu...
Mnogo se radi,nesto se i zaradi.
Ali ako nisi skolovan i u posedu nekog eksluzivnijeg znanja ili vestine,mucices se bilo gde.
Pa,bolje da se mucim ovde,medju svojima.
Nije mi san da dodjem odrtaveo za 30 godina iz Svabije sa novom meckom.
U Beogradu i NS-u moze se pristojno stanovati za 100 evra mesecno+250 evra za "zivotarenje" i eto znacajno bolje situacije od neke vukojebine.
Jedino sto za to,kao i za mnogo toga u zivotu,trebaju velika muda.

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #18 poslato: Mart 16, 2007, 02:08:06 posle podne »
I bogati placu,
kasnije il' pre,
jer pare nisu u zivotu sve..........

Van mreže Irac

• Član
  • *
« Odgovor #19 poslato: Mart 17, 2007, 12:22:04 pre podne »
@mrki.. U Sremu tacnije Sid,ako si cuo za njega.   @protejin.. Pazi druze,jel nije zalosno da neko napusta svoju kucu da bi mogao normalno ziveti!? Nije ni meni san nova mecka ili 100 000eura na racunu........  Ali nije ni zapad  kao sto ti kazes "mnogo se radi nesto se i zaradi" Mnogo se zaradi,bar ovde gde sam ja!  Valda ce jednog dana biti bolje i tamo,samo da taj dan brzo dodje! Ubi me nostalgija!     
« Poslednja izmena: Mart 17, 2007, 12:24:46 pre podne Irac »

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #20 poslato: Mart 17, 2007, 02:03:19 pre podne »
No9vac je malo bitna stvar u zivotu.
Ko to shvati mozda ce se i naziveti
Vazno je sta sa tim novcem covek zeli da uradi.
Na kraju,shvati kolko je malo potrebno da se lepo zivi....
Ako si u Irskoj i lepo zaradjujes,zaradi taman toliko da mozes da se vratis i pristojno zivis ovde.
Svako ko je napolje,pozeli da se vrati ovde,pred kraj.
Ucini to odmah.

Van mreže Irac

• Član
  • *
« Odgovor #21 poslato: Mart 17, 2007, 03:47:02 pre podne »
Pazi ja uvek kazem dzaba pun dzep kad nije puna dusa! Ja bi se sad vratio ali nemogu toliko da ustedim da bi mogao tamo pristojno ziveti! Razlog tome je sto ja jako cesto idem u Srbiju i sve sto zaradim ja potrosim,jbg sta cu takav sam.

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #22 poslato: Mart 17, 2007, 10:50:12 pre podne »
sto nema danas-bice sutra.
Sve dodje,dok je covek ziv i zdrav.
Sve ostalo je stvar licnog izbora.

pozdrav...

Van mreže NeutralControl

• Član
  • *
« Odgovor #23 poslato: Mart 17, 2007, 12:30:15 posle podne »
ma daj,smesno

ne priznajem predrasude,ako neko nije ziveo i probao i u srbiji i u inostranstvu,onda je kompetentan da rasudjuje.

zaista,lepo je to mobilni,neki autic i dzeparac,zato imamo sindrom petra pana kod muskaraca do 30godine,.....

Van mreže thor

• Light Heavyweight Member
  • Ali ajde vise skini mi se sa kurca, jebala te hrvy
« Odgovor #24 poslato: Mart 17, 2007, 07:02:40 posle podne »
slazem se da nije sve u novcu, ja sam jedan od onih koji ne zna bas sa novcem i da nije moje dijevojke koja vodi brigu o tome... :lol:
M.R. Ranicki je jednom prilikom rekao :NOVAC NIJE SVE U ZIVOTU ALI KADA MI JE TESKO JA RADIJE PLACEM U TAXIJU NEGO U PODZEMNOJ ZELJEZNICI
neke druge stvari cini zivot kvalitetnijim, nego auti i handy, nego zlato i dollce gabana,
zdravstvena sigurnost, svijest ljudi po pogledu na prirodu, briga o zivotinjama,  druge nacije, drugi pogledi na drugaciju sexualnost, ravnopravnost spolova, mogucnost da se skoluje i nade posao u 50-im, ja sam sa 34 zapocao studij :(
osuda svake vrste korupcije(sta je to ?)
to je ono sto ja imam ovdje pa ipak...ova moja balkanska krv(to je kompliment :lol:), voli se koji put napiti, biti glasan, biti politicki nekorektan, ispricati par viceva o homicima, o nacistima, o plavusama, zapijevati neku od tereze...
pomoci nekome samo ako on(-a) izgleda dobro :lol:
pustiti glasno musiku u stanu nako 10, ....
pozz
WHY DO I KEEP HITTING MYSELF WITH A HAMMER?
BECAUSE IT FEELS SO GOOD WHEN I STOP

Van mreže Big_Rasha

• Cruiserweight Member
« Odgovor #25 poslato: Mart 19, 2007, 01:59:55 posle podne »
@mrki.. U Sremu tacnije Sid,ako si cuo za njega.   @protejin.. Pazi druze,jel nije zalosno da neko napusta svoju kucu da bi mogao normalno ziveti!? Nije ni meni san nova mecka ili 100 000eura na racunu........  Ali nije ni zapad  kao sto ti kazes "mnogo se radi nesto se i zaradi" Mnogo se zaradi,bar ovde gde sam ja!  Valda ce jednog dana biti bolje i tamo,samo da taj dan brzo dodje! Ubi me nostalgija!     
Bice ovde bolje... Kad daska procveta... Ako ovde bude bolje, bice isto kao i tamo, tako da ce da bude isti qu... Ljudi navikli da dodju ovde, radni dan svi izlaze, niko nema posao, obaveze,... uzivancija...
A zivot, sta je to??? Zivot je kao kuglanje, ponekad oboris poneku keglu, a niko ne zna kako se racunaju poeni.... Citat je od Stimija