Nisi me razumeo,
nisam rekao da ti imas komplekse, vec kao da pise klinac sa 18 god kog pucaju kompleksi, sto nuzno ne znaci da ih imas ti. Izivnjenje ako sam nesto pogresno napisao, mada nisam.
Hmm...
ja sam sada jos vise siguran da bi trebalo da jos jednom rezimiras i metodicki pristupis prici posto:
Ja sam počeo vežbati u teretani (po prvi put u životu) godinu dana nakon operacije, još uvek redovno vežbam i pazim na ishranu (uglavnom LCHF i keto). Smanjio sam drastično procenat telesne masti, i nikad se bolje nisam osećao
razlog za ovo je naravno fizicka aktivnost, smanjen % telesnih masnoca ali onos to je glavno, a ti ne razumes je da si OPROAVIO HORMONALNI PANEL. Isto je kao sa prirodom, kada je covek urnise godinama, i onda se desi nesto slicno Koroni (ne bih o tome kolika je prevara bila) vec o tome kako se priroda resetovala za veoma kratko vreme u mnogim krajevima - ISTO JE I SA TVOJOJIM hormonalnim panelom. On je bio narusen sigurno svim zdrastvenim probleima koje si imao, sa viskom kg, nezdravom ishranom - ti si naravno, simtome koje si sigurno imao, ili nisai pridavao znacaj ili si pripisiavao necem drugom- DEJA VU. Ali da ne duljim o tome, ono sto je bitno je da ces sada, ono sto si oproavio koliko toliko da RASTURIS!! U bukvalnom smislu reci - ZA CEGA? ZA STA?....
dalje
I upozorenje za kraj, treba biti umeren i osluškivati svoje telo. Dok sam radio 5x5 i došao do 100 kg u serijama u čučnjevima vratila se prepoznatljiva bol i stanje se pogoršalo. Pauzirao sam trening nogu 2 meseca i sada radim uglavnom PPL trening i više mi prija čučanj 10x10 sa 50 kg. Ovo je moje iskustvo, kao i u svemu u životu svako donosi odluke za sebe i isključivi je krivac je za eventualne posledice.
Iz greske u gresku i svakako si konkuliziju izneo vise nego dobro...ISKLJCUIVI KRIVAC je covek i snosi sam posledice za uradjeno. Licno bih rekao I TREBA
Naravno da je zdravlje na prvom mestu, probaću ciklus i ako mi ne bude prijalo telu prestaću, ipak su ovo male doze i kratak ciklus i ulazim u priču bez straha ali sa oprezom. Pozdrav.
Bez da ulazim u bilo kakvu dalju raspravu, ne volim kada mi neko izvrce reci ili stavlja u usta nesto sto nisam rekao.
Tebi zdravlje NIJE na prvom mestu. Dok si imao problema sa tim sto si imao, mozda i jeste, sada.....svakako NE
Ne radi to po sistemu PROBATI cu pa ako ne bude prijalo. Druze, to je kao da igras ruski rulet, pa kazes da ces da zavrstis jednom, ako te strefi ok, ako ne, vise neces. Ovde su posledice IZVESNE i ne postoje MALE i VELIKE doze - prijatelju postoji samo MALI i VELIKI hormonalni odaziv!!! Upamti sto ti je cika Peki rekao.
Kakav ce biti kod tebe odaziv? Iz empirije, u radu sa hiljadama ljudi (ne kao trener, vec kao prijatelj njihov) znam da ce biti bolno i haoticno- ne odmah, vec DAN POSLE SUTRA! I upamti, jos jednu stvar...lekovi se koriste za lecenje bolesti. TI ne lecis NISTA (kao ni ja niti bilo ko ko zloupotrebljava lekove) vec od njih trazis nesto, sto si projektovao u svojoj glavi. Ne ti- mi SVI. Da li je to ovo, ili ono, nebitno. U tovm pisanju, ni u jednoj recienici nisi spomenuo CILJ osim konstatacija, ja hocu, ja mogu, ja idem, odluka je konacna.
U svakom slucaju,
neka je sa srecom -od srca ti zelim
ja sam svakako off sa teme.....
svako dobro