Prvenstveno mislim na gojaznost kod zena, ali pretpostavljam da i muskarci mogu imati slicne probleme. Prastajte ako sam promasio topik, prebacite onda temu gdje treba...
Imam jako dobru prijateljicu koja je veoma gojazna... radi se o mladoj zeni, 35-6 godina, ne znam koliko kg ima, ali sigurno dosta jer je gotovo okrugla.
Uglavnom, znam da ima problema sa hormonima (ne znam sa kojim) ima problema da ostane u drugom stanju, na licu s vremena na vrijeme primijetim maljavost, kosa se nekad prorijedi...
Nisam nikad vjerovao u price da ne jedes puno a da se gojis, ali ova zena je zivi primjer toga. Svaki dan privodimo pola dana zajedno, skoro da ne jede nista za taj period, a ne staje sa poslom, toliko je aktivna. Ne znam kako se kuci hrani, sve i da pojede pecenog vola malo bi bilo... jos ide na neke zumbe
Godinama uzima neku terapiju ali ocigledno bez uspjeha. Ako neko od vas ima savjet sta raditi u takvim slucajevima, bio bih zahvalan... kako se hraniti, kako trenirati, i da li uopste ima nade za nju. Internet je pun primjera gdje su ljudi gubili desetine pa i stotine kg u onim najekstremnijim slucajevima