Poz svima. Naime, imam 26.god, visoka 168cm, kilaza mi je prije ishrane koju sam pocela, sad vec prije skoro dvije ned, 59/60 kg, i to mi je idealna kilaza, nisam htjela nju kao nju da korigujem, vec sam jednostavno htjela misicaviji izgled. Treniram svaki dan drugu grupu misica, jedan dan odmora. Najvazniji mi je donji dio tijela, jer sam jaca dolje, ne vala sad nista posebno, ali jesam. Uglavnom, pocela sam ovu ishranu i smrsala sam na 56 kg otprilike. Moji obroci izgledaju ovako, precizno:
1. obrok 4/5 bjelanaca+ 100g ovsenih + sampinjoni svjezi eventualno 50g/ ponekad unutra stavim tunjevinu
2.obrok: 100g bijelog mesa + salata
3. obrok: 150g mesa + 150g rize ili krompira + salata
trening
4. obrok 100/150g mesa + 100g rize ili krompira
uvece saku oraha ili ljesnika, s tim sto se podrzumijeva salata da je sa maslinovim
Posto meni izgleda kao skalamerija ovo racunanje kalorija proteina i hidrata, da li moze neko da mi kaze samo da li da smanjim ili povecam ako mi je cilj da mi trenutni izgled, mada moze i par kila vise, bude misicavije.
dodatna pitanja su mi, da li meni kao amateru, rekreativcu kako god smeta npr bademovo mlijeko cisto da napravim pire ili nesto, dakle, da li mlijecni proizvodi, ako je bademovo mlijeko u pitanju, da li kecap npr moze, kiseli krastavci, voce uopste? Dosta sam tema procitala, ali vidim neko kaze moze, nego moze ako je tad i tad, neko kaze ne moze uopste i tako. Uglavnom, htjela bih da znam kako stvarno jeste sto se tice namirnica iako sam rekreativac, dok bar ne vidim neke rezultate, pa posle mogu neke inovacije sitne ali nista posebno. Dakle, iskreno za mlijeko, voce i to.
hvala