Novembar 01, 2024, 03:32:54 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Kalorije i debljanje...  (Pročitano 2766 puta)

Van mreže Zajeban_mali

• Član
  • *
Kalorije i debljanje...
« poslato: Oktobar 09, 2015, 06:09:37 posle podne »
Hey gajz, novi sam, pozdravljam vas sviju!! :D
Imam 17 godina i idem u teretanu 1 godinu, postigao sam poprilicno oke rezultate, sa 45 kg na 70 kg a ishrana je varirala vecinom je bila sa manjkom unosa proteina...
E sad hocu da se udebljam, a kontam da je najlakse to uraditi sa blenderom, znaci da li se vi slazete da se blenderom moze udebljati brzo jer mozete relativno dosta kalorija unjeti za par sekundi sto obicnom hranom dosta zasiti?
I racunao sam da mi je dnevni unos kalorija oko 3000 kcal, e sad koliko bi trebao unjeti da bi se udebljao? 3500-4000? Znaci cilj mi je da nabacim krupnocu misica (masu), znaci nemoj da mi neko prica trebas unositi proteina ako hoces rast misica i to, znam sve ljudi ali kalorije me zanimaju sada, i jel oke unositi hranu putem blendera 2x na dan znaci za kalorIje i proteine, npr prije skole smiksam 100 gr ovsenih i mlijeka 30 gr proteina, dodjem iz skole 4 jajeta,bananu i mlijeko popijem i 200 gr prsa (lupam) ako moze pojasnjenje, i ako netko zna recepte za kalorijske bombe slobodno napisite, hvala! :)
« Poslednja izmena: Oktobar 09, 2015, 06:11:42 posle podne ZemoBa »

Van mreže Цветко

• Cruiserweight Member
Odg: Kalorije i debljanje...
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 09, 2015, 06:14:45 posle podne »
Pozdrav, vidim da brkas dosta toga.

1000 kalorija iz clean food i 1000 kalorija iz meka nisu isto.
Nemoj da gledas kalorije vec makronutrijente (proteini, masti, ugljeni hidrati)
Probaj da ispunis unos od 1,5-2,5g proteina po kilogramu telesne tezine.
1g masti i za pocetak 3g uh a iz nedelje u nedelju prati stanje i na osnovu toga koriguj.
Niko ti nece reci koliko ti je potrebno da se ugojis, zato sam ti rekao probaj i na osnovu toga koriguj iz nedelje u nedelju, merilo napretka nek ti bude ogledalo, vaga s vremena na vreme cisto da znas na koliko si kg, ali ti mozes da izgledas bolje i sa 2kg manje.

Ovo su bile grube smernice, ali sigurno je da ce ti biti od koristi.

Nema potrebe da svu hranu blendujes...zar nije lepse da pojedes to? Mislim ne znam jos ko ne moze da pojede 300-400g mesa ili 100-200g ovsenih.

PS. Ti ako zelis tih 3-4000 kalorija kao sto ti kazes bas te briga za proteine (znas za to) zelis kalorije, e pa idi u mek i pojedi par hamburgera i eto ti :D

Ajde ti lepo napisi kako ti izgleda ishrana kroz dan po obrocima, gramazi itd..
Takodje mozes da napises i kako ti trening izgleda :D
« Poslednja izmena: Oktobar 09, 2015, 06:19:15 posle podne Цветко »

Van mreže Zajeban_mali

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 09, 2015, 06:33:17 posle podne »
Hmm, nisi me shvatio, nisam ja onaj lik koji kaze unjetu danas 4000 kcal i zelim se udebljati, ali kakvih kalorija? kao sto ti kazes idi i jesTi junk food... nije isto pojesti hamburger i ovsene koliko znam, bas zato kazem zasto je lose da prije skole unesem 500-600 kalorija kroz blender? jer nemam vremena da jedemo vako imam oko 50 minuta da se spremim i jedem a nisam bas u tome brz zato kazem da je blenderom lakse, a ono jedem logicno hranu bez miksanja ali medju obrocima je oke 500 kalorija smiksati, banane,bademi,mlijeko... meni je cilj da se udebljam 10 kg bar i onda izdefinisem... dnevni unos proteina mogu ici samo oko 1.5-1.7 gr proteina, jer kako kada nemam novca bas pa se borim kako mogu, znao sam i po 2 mjeseca da unosim 1.3-1.4 gr proteina... ali kazem ti nisam pazio na te kalorije i sad hocu da se udebljam da dobijem tu masu i onda da treningom i ishranom pretvorim u misice...
a voli bih zadrzati 8 pack ali znam da nije moguce ako hocu tih 10 kg, tek nakon defke cu ih ponovo imati...
Ishrana moja:Hmm, dorucak 100 gr ovsenih i 200 ml mlijeka, u skoli ne jedem jer taj novac sto dobijem za skolu ulazem u dorucak i ostalu hranu preko dana, rucak- 4 jajeta kuvana (jedem i zumanjak jer ne bavim se ovim proif i nemam bas izbora pa ne bi da bacam i te proteina i ako znam da nije bas najbolej za jesti al ono..) i sad nakon rucka 1h jedem ono sto mater napravi, nekada to bude meso,pasulj,pirinac ma sve zivo domace hehe.... i onda trening, nakon njega tunjevina 135 gr (30 gr proteina ima) i pirinca 50 gr, nekada ga i ne jedem.. e sad blender sam imao ali ga nemam neko vrijeme planiram ga kupiti i onda ubacivati izmedju obroka tako nesto.. i za odmor nositi neko voce izmiksano kao nadopuna kalorija cisto jer budem jako gladan... znam ishrana mi je smijesna, cisto da napomenem kad imam novca vise onda kupim i pilecih filea i ubacujem umjesto jaja ili nakon treninga, miksujem da ne jedem stalno isto...  Meni je cilj izgledati onako oke, za sad imam extra defku ali hocu da izgledam malo vece pa zato hocu kilograme pa onda bi defku, znaci necu neke misice prevelike sad da se tako izrazim bas zato sto znam da ih i ne mogu imati sa ovom ishranom..
« Poslednja izmena: Oktobar 09, 2015, 06:35:05 posle podne ZemoBa »

Van mreže Цветко

• Cruiserweight Member
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 09, 2015, 06:37:16 posle podne »
Skroman si bas..10kg, sta je to? Nista, samo jedno dve godine treniranja, ako ne i vise.

Ti mozes i sa 10kg vise da imas 8pack, ali bitno je o kakvim kilogramima je rec?
Molim te idi kreni da citas "Nutrition" teme, kao i "Bulk" temu, tamo su ljudi pisali jelovnike pa mozes pohvatati nesto :D

Pozdav.

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 09, 2015, 07:25:35 posle podne »
Sta zna dete sta je 10 kg misica... :)

Van mreže nebojsaprotic

• Bantamweight Member
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 09, 2015, 07:32:38 posle podne »

Van mreže Zajeban_mali

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 09, 2015, 08:31:53 posle podne »
A masti idu i sa zdravim hranjenjem? aham oke hvala ljudine poz :)