Novembar 01, 2024, 03:30:23 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Pomoć-Udubljeni grudni koš  (Pročitano 4217 puta)

Van mreže StefanPo

• Član
  • *
Pomoć-Udubljeni grudni koš
« poslato: Jul 27, 2015, 07:15:49 posle podne »
Zdravo svima,imam17 godina i imam  deformitet grudnog koša-Pectus Excavatum(udubljeni grudni koš) srednjeg intenziteta ,a to znaci da mi je grudna kost uvučena ka unutra,prema kičmenom stubu.Deformitet se nije pojavio do 15-te godine,a od tada naglo ide ka unutra. Ovo vrlo ružno izgleda i mnogo mi smeta,pa sam hteo da mi vi predložite kako i kojim vežbama to mogu da sakrijem ili ako je moguće ispravim.Takodje sam relativno mršav,tako da se ovaj deformitet baš ističe.
Hvala.

Van mreže Milenadiao

• Lepotica
  • Heavyweight Member
Odg: Pomoć-Udubljeni grudni koš
« Odgovor #1 poslato: Jul 28, 2015, 08:57:46 pre podne »
Bio kod doktora?
suck it up, buttercup

Van mreže kakarot

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Jul 28, 2015, 12:53:55 posle podne »
licno imo sam slican problem samo sto su kod mene bila pileca prsa..
iso sam na vjeze 3/4 puta u roku od 2 do 3 godine nosio onaj apart dosta dugo al ni od njega nije bilo bas nekog pomaka :( e sad mene su dole savjetovali udri samo po plivanju a i teretana nije na odmet :D  tako sam i uradio kreno u teretanu i udaro po potiscima i propadanjima i sad sam ih doveo u zadovoljavajuce stanje
koliko me sjecanje sluzi govorili su mi da spavam na ledjima i stomaku jer spavanjem na boku mozes samo pogorsati stanje
al opet najbolje da odes kod doktora i da se raspitas jel smijes ici u teretanu i ako vec potvrdi sta da izbjegavas od vjezbi i nrv po plivanju udri i jedi sto vise :P

Van mreže StefanPo

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Jul 30, 2015, 02:46:07 posle podne »
Bio sam kod doktora,preporucio mi je plivanje,ali da se to ne moze mnogo ispraviti,za teretanu mi nista nije rekao.E ja imam ono suprotno od pilecih prsa..:D Poceo sam da radim sklekove,ali sa time ne mogu da popunim tu rupu u sredini grudi.Mozda znate neke bolje vezbe?

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #4 poslato: Jul 30, 2015, 04:50:56 posle podne »
za to vam je jedino resenje operacija nazalost... zavisi i od stepena deformiteta...

Van mreže kakarot

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Jul 30, 2015, 05:45:21 posle podne »
Bio sam kod doktora,preporucio mi je plivanje,ali da se to ne moze mnogo ispraviti,za teretanu mi nista nije rekao.E ja imam ono suprotno od pilecih prsa..:D Poceo sam da radim sklekove,ali sa time ne mogu da popunim tu rupu u sredini grudi.Mozda znate neke bolje vezbe?

opet kazem pitaj docu za teretanu :P   
licno radio sam 3 ravni 3 kosi 3 kontra 3 propadanja i doslo je sve  na svoje  8)
meni je receno sto vise dobijes mase manje se primjetiti jel sto i logicno :D e sad vjerovatno isto vazi i za tvoj slucaj

Van mreže misa011

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Avgust 03, 2015, 06:22:37 posle podne »

opet kazem pitaj docu za teretanu :P   
licno radio sam 3 ravni 3 kosi 3 kontra 3 propadanja i doslo je sve  na svoje  8)
meni je receno sto vise dobijes mase manje se primjetiti jel sto i logicno :D e sad vjerovatno isto vazi i za tvoj slucaj

Isao sam kod doktora rekao je da je operacija soluciju ali kod njih je samo operacija nista vise. Koje vezbe bi mogao da radim kuci kako bi to ispravio neke sklekove nesto visok sam 190 tezak 70kg 98 godiste

Van mreže kakarot

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Avgust 03, 2015, 06:32:54 posle podne »
licno radio sam 3 ravni 3 kosi 3 kontra 3 propadanja i doslo je sve  na svoje 
meni je receno sto vise dobijes mase manje se primjetiti jel sto i logicno  e sad vjerovatno isto vazi i za tvoj slucaj

sve ti je tu receno :P :D

Van mreže misa011

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Avgust 03, 2015, 10:20:54 posle podne »
Ja ne znam nista od tim vezbama ako bi mogao da mi pojasnis malo

Van mreže kakarot

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Avgust 04, 2015, 01:21:01 posle podne »
joj brate pa potrazi na yt :P :D
https://www.youtube.com/watch?v=b0VBcUdMJDc  ove vjezbe sa sipkom idu redom ravni kosi kontra
https://www.youtube.com/watch?v=_6SLTY6lHoQ a ovde su ti propadanja...