Novembar 01, 2024, 01:19:44 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.332 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Pitanje pocetnika  (Pročitano 1776 puta)

Van mreže MM94

• Član
  • *
Pitanje pocetnika
« poslato: Maj 18, 2015, 12:44:43 pre podne »
Pozdrav, imam 20 godina, 178-179cm visok, prosle godine imao 90 kg, sada sisao na 75kg, smrsao koliko toliko, ali izgubio dosta misica kao i sala, ali sada mi je ostao onaj najtezi deo, donji stomak, i visak sala na kukovima koji nikako ne mogu da skinem, a nije da nisam pokusao sa raznim dijetama sto ukidanjem brze hrane, slatkisa, grickalica, gaziranih i negaziranih sokova, alkohola, belog hleda, a i crni retko kad jedem, usresredio sam se uglavnom na proteine, malo masti kao i ugljenehidrate, probao sam i keto dijetu na kojoj sam bio zaista malo, to se kajem, mozda jedno 7 dana, ali sam uvideo da mi se na telu poznaju rebra, mogu se prebrojati a kukovi nikako da se smanji ili stesu, u teretanu sam krenuo pre mesec dana, imam pojas za mrsavljenje, ako uopste necemo i sluzi, i trcim 2-3x puta nedeljno, zavisi od posla..
Evo slike:

Evo moje ishrane od danas:
1 OBROK 07:00 - Casa mleka(1,5%) + 100-150gr ella sir + ovsene pahuljice, sve miksano i 40-50gr kikirikija
2 OBROK 09:30 - oko 200gr belog mesa + parce crnog hleba
3 OBROK posle posla oko 16:00 - 3 belanca, jedno celo jaje + kupus salata + tanjir pasulja
4 OBROK posle treninga 19:00 - sardina + salata + 100gr krompira
5 OBROK 21:30 - 200gr ella sir + salata

To bi bilo to, ne uzimam nista od suplemenata, svi saveti su dobrodosli, samo mi nemojte pisati, citaj forum i tako dalje,  jer sam ga prelistao uzduz i popreko, pokusao dosta toga na sebi, ali pomaci su slabi.

Hvala unapred.

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
Odg: Pitanje pocetnika
« Odgovor #1 poslato: Maj 18, 2015, 01:48:34 pre podne »
Pozz...Ja sam od pre neki dan poceo da ucestvujem u diskusijama na forumu,pratim ga dugo,pa ja da savetujem..Imaa mnogo iskusnijih koji mogu da ti pomognu ali neka me isprave ako negde pogresim.Pitanje je kako si skinuo tih 15 kg,od toga moze da zavisi ucinak ketogene dijete.Iako ai rekao da te ne upucujemo na citanje foruma ja cu ti predloziti da procitas neke teme koje su vezane za ketogenu dijetu,rotacije uh i low carb...Ono sto je ovde napisano mnogo puta a to je neki redosled kojeg bi trebalo da se drzi svako a to je rotacije,low carb i na kraju ketogena dijeta.Naravno moras pronaci koja dijeta najbolje radi za tebe i zavisi od koje kilaze se krece pa ce tako neko samo sa rotacijama doci di zeljene forme...Sto se tice pojasa po mom misljenju beskorisna stvar koja ti uopste nije potrebna...Da ne bih duzio vise da predjemo na
ishranu...
Sto se tice prvog obroka izbacio bih mleko i kikiriki i ella sir I stavio jaja+ovsene u blender i na teflon..
Drugi obrok je ok,mozes da dodas i neku salatu recimo...
Ono sto bode oci malo je vremenski razmak izmedju drugog i treceg obroka a to he nekih 5-6 sati sto nije dobro..koriguj too ako mozes...Aa za treci obrok mozes pileci file+salata+neki oblik uh(pirinac,krompir),izbacio bih pasulj..
Sto se tice cetvrtog obroka...Sardina nije dobar izvor proteina i nju bih zamenio pilecim fileom+pirinac...
Peti obrok je ok i ubacio bih neki oblik zdravih masti,recimo saku badema uz ellu.Baziraj se na unos zdravih masti koje nisu nista manje bitne od P i uh,izvori su orasasti plodovi(orasi,bademi,lesnici),omega 3...itd..
Sto se tice treninga u teretani imas dosta clanaka koji ti mogu pomoci i obzirom da si krenuo pre mesec dana u teretanu pogledaj malo deo koji se odnosi na pocetnike i iskoristi benefite koje imas kao pocetnik.
Nemoj da se ljutis ali imam utisak da nisi bas citao dovoljnoo...a mozda i gresim...pokusao si dosta toga na sebi a keto prekinuo posle 7 dana,potrebno je vreme za rezultat a veruj mi da to sto hoces da uradis tj.skines mast sa sebe nije nikakav bauk,samo polako...ii nema parcijalnog skidanja sala tako daa baci se na citanje ii bice sve u reduu...Nadam se da sam pomogao bar malo,izvinjavam se sto sam bio predugacak ali pocetnicka zelja ta pisanjem,jbg..hehe.pozz...:) :)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #2 poslato: Maj 18, 2015, 05:56:02 pre podne »
Pozz...Ja sam od pre neki dan poceo da ucestvujem u diskusijama na forumu,pratim ga dugo,pa ja da savetujem..Imaa mnogo iskusnijih koji mogu da ti pomognu ali neka me isprave ako negde pogresim.Pitanje je kako si skinuo tih 15 kg,od toga moze da zavisi ucinak ketogene dijete.Iako ai rekao da te ne upucujemo na citanje foruma ja cu ti predloziti da procitas neke teme koje su vezane za ketogenu dijetu,rotacije uh i low carb...Ono sto je ovde napisano mnogo puta a to je neki redosled kojeg bi trebalo da se drzi svako a to je rotacije,low carb i na kraju ketogena dijeta.Naravno moras pronaci koja dijeta najbolje radi za tebe i zavisi od koje kilaze se krece pa ce tako neko samo sa rotacijama doci di zeljene forme...Sto se tice pojasa po mom misljenju beskorisna stvar koja ti uopste nije potrebna...Da ne bih duzio vise da predjemo na
ishranu...
Sto se tice prvog obroka izbacio bih mleko i kikiriki i ella sir I stavio jaja+ovsene u blender i na teflon..
Drugi obrok je ok,mozes da dodas i neku salatu recimo...
Ono sto bode oci malo je vremenski razmak izmedju drugog i treceg obroka a to he nekih 5-6 sati sto nije dobro..koriguj too ako mozes...Aa za treci obrok mozes pileci file+salata+neki oblik uh(pirinac,krompir),izbacio bih pasulj..
Sto se tice cetvrtog obroka...Sardina nije dobar izvor proteina i nju bih zamenio pilecim fileom+pirinac...
Peti obrok je ok i ubacio bih neki oblik zdravih masti,recimo saku badema uz ellu.Baziraj se na unos zdravih masti koje nisu nista manje bitne od P i uh,izvori su orasasti plodovi(orasi,bademi,lesnici),omega 3...itd..
Sto se tice treninga u teretani imas dosta clanaka koji ti mogu pomoci i obzirom da si krenuo pre mesec dana u teretanu pogledaj malo deo koji se odnosi na pocetnike i iskoristi benefite koje imas kao pocetnik.
Nemoj da se ljutis ali imam utisak da nisi bas citao dovoljnoo...a mozda i gresim...pokusao si dosta toga na sebi a keto prekinuo posle 7 dana,potrebno je vreme za rezultat a veruj mi da to sto hoces da uradis tj.skines mast sa sebe nije nikakav bauk,samo polako...ii nema parcijalnog skidanja sala tako daa baci se na citanje ii bice sve u reduu...Nadam se da sam pomogao bar malo,izvinjavam se sto sam bio predugacak ali pocetnicka zelja ta pisanjem,jbg..hehe.pozz...:) :)

kad se izdvoje POTREBNE stvari -ODLICAN odgovor!!

Van mreže VOJA.S

• Global Moderator
  • Heavyweight Member
« Odgovor #3 poslato: Maj 18, 2015, 07:14:27 pre podne »
Citat
kad se izdvoje POTREBNE stvari -ODLICAN odgovor!!

Hvalaa Peksonee..Otvorio sam svoju temu u kojoj sam rekao isto sto i ovde vezano za pisanje na forumu,pratim fa oko dve god a nisam ucestvovao pa sam odlucio to da promenim...Bio sam malo predugacak ali dobroo.... :)
« Poslednja izmena: Maj 18, 2015, 03:19:12 posle podne Milenadiao »