Po meni je trening bitan koliko i ishrana i odmor..a to da je trening samo 20% pricaju ovi sektasi(Herbalife) ..
Pa pazi, nemoj gigantske serije, ja ne znam ni kako treniras, ne moguce da si prevazisao trening..mislim da negde gresis..fokusiraj se vise
Ja vec dugo radim jedan program, nemenjam ga jer mi odgovara, nekad uradim super serije ili drop(da malo iznenadim misic), i svaku grupu misica odvojeno radim.
Pon. Ledja
Uto. Grudi
Sred. Noge
Cet. Pauza
Pet. Ramena
Sup. Biceps/Triceps
Ovako slično i radim, ponedeljak ili gledam da je pauza ili radim ledja iz prostog razloga sto svi tada hoce da rade grudi, pa izbegnem gužvu.
Evo danas sam probao vece težine za grudi, nisu nsto velike težine jer i da hocu to rame ne bi dalo jos da opet zaboli pa da uopste ne vezbam.
Dakle ne idem preko svoje tezine eventualno do 90kg.
Recimo isao sam umesto giganta ovako danas:
1. bench zagrevanje, pa 4 serije sa 80 KG fokusirao sam se da kontrolisem ceo pokret isao sam po 8 ponavljanja (mogu i 10 al da ne forsiram nisam dugo sipku drzao)
2. Radio sam kosi potisak bućkama sa 25kg po 10 ponavljanja kontrolisano 5 serija.
3. Kontra kosi bench sa oko 70kg 4 serije
4. Razvlačenje sa 15kg 3-4 serije
5. Cros masina razvlacenje ( nekad radim kao ravno da sam na klupi, nekad kao na kosom benchu, i nekad kao na kontrakosom menjam uglove.
Gledam da pauze ne budu velike. Sad nemam pojma mozda sam umislio da mi je ovo malo, ranije sam kazem stavljao dosta vece tezine i spajao sa ledjima. Sada to vise necu jer na grudima jedino osetim bol a na ramenu ne, a bol bude u ramenu, čudno jako.